Mantas Wizard: „Iliuzijos menas - būdas suvaldyti protą“

Proto galimybės – beribės. Sakoma, kad žmogus naudoja tik 10–12 proc. savo smegenų veiklos, tačiau iš tikrųjų yra kitaip.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-30 15:12, atnaujinta 2018-02-16 21:51

„Žmogaus protas – tai nuostabioji minčių sritis, kuri pasižymi neįtikėtinomis savybėmis. Kiekvienas iš mūsų gali tapti stebukladariu ir įgyti neįtikėtinų galių. Tereikia išmokti valdyti pasąmonę ir priversti protą dirbti mūsų naudai“, – penktadienį 20.30 val. „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Pasaulis X“ tikins vienas garsiausių šalies mentalistų, proto žaidimų asas Nicholas Kin.

Laidoje apie galingą pasąmonės atmintį, apie tai, kaip protą galima nuvarginti ir vieną dieną tiesiog išprotėti, apie tai, kaip galų gale protą galimą apgauti atskleis psichoterapeutai, gerai žinomi iliuzionistai Arvydas ir Diana Gaičiūnai bei Mantas Wizard.

„Mažai kas žino, kad iliuzijos menas – tai vienas iš būdų suvaldyti žmogaus protą. O sunkiausia suvaldyti tą protą, kuris pats nesusigaudo savyje“, – tikins Mantas Wizard. Jis tvirtina, kad į jo pasirodymus žmonės renkasi tikrai ne poilsiui, o atvirkščiai – stebėdami iliuzijos triukus, patys to net nežinodami, žmonės žadina proto slėpinius, vaizduotę ir logiką.

Vienas iš būdų suvaldyti žmogaus protą ir pasąmonę – hipnozė. Tai be galo stiprus ir paslaptingas psichoterapijos seansas, kai žmogus įvedamas į transo būseną ir tuo metu jo pasąmonė pasiduoda bet kokiai, netgi žalingai įtaigai.

„Tai visiškai nepriklauso nuo žmogaus charakterio, temperamento. Užhipnotizuoti galima labai jautrios psichikos žmones, kurie mąsto ne logiškai, o tiesiog mąsto vaizdais“, – jau rytoj laidoje „Pasaulis X“ sakys gerai žinomas iliuzionistas A.Gaičiūnas. Pasak jo, vienintelis žmogaus proto valdymo triukas jokiu būdu nėra hipnozė, tačiau vadinamosios gravitacija ir levitacija, scenoje skraidantys daiktai, viso labo tik proto apgaulė, išradingai pateiktos magijos paslaptis.

Visus praėjusius laidos „Pasaulis X“ įrašus galite žiūrėti žiūrimiausioje „Lietuvos ryto“ televizijoje internete adresu: https://tv.lrytas.lt/?cid=93.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.