E.Vitulskienei apkūnumas netrukdo varžytis TV konkursuose

„Kai vyras suprato, kad nejuokauju, tik susiėmė už galvos”, – juokėsi operos solisto Merūno Vitulskio (30 m.) žmona Erika (25 m.), pasiryžusi dalyvauti LNK konkurse „Šokiai ant ledo”, kuris prasidės jau kitą savaitgalį.

Ledo šou dalyvauti pasiryžusi E.Vitulskienė dėl apkalbų nesijaudina.
Ledo šou dalyvauti pasiryžusi E.Vitulskienė dėl apkalbų nesijaudina.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

Feb 2, 2014, 3:55 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 7:39 PM

Iššūkių sau moteris yra metusi ir daugiau: ji sukosi ant parketo LNK konkurse „Kviečiu šokti”, bėgo maratoną, dalyvavo viešoje vilniečių mankštoje ir kituose aktyviuose renginiuose.

Tačiau ant pačiūžų, prisipažino, iki projekto „Šokiai ant ledo” buvo stovėjusi tik du sykius. Užtat pastaruoju metu, kai galiausiai ryžosi dalyvauti ledo šou, ant jų stovi kiekvieną dieną. Ir taip – jau daugiau nei du mėnesius.

– Kiek valandų per dieną treniruojatės? – „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“ paklausė E.Vitulskienės, tik pavakarę grįžusios namo po dienos, praleistos „Akropolio” ledo arenoje.

– Įvairiai. Vieną dieną treniruojamės devynias valandas, kitą – tik keturias.

– Tuos pirmuosius du sykius ant pačiūžų tik pastovėjote ar ir čiuožėte?

– Tik pastovėjau.

– Iš kur įgavote tiek drąsos dalyvauti konkurse visiškai nemokėdama čiuožti?

– Ėjau išbandyti savęs, o dabar save išbandau kiekvieną dieną.

– Tas išbandymas turbūt yra skausmingas – ant ledo griūva net profesionalai.

– Taip, tai kainuoja nemažai kantrybės ir sveikatos, bet mane labai traukia ši nauja sritis, nauji išbandymai ir nauji žmonės. Viskas, kas nauja, man įdomu, nors neretai tenka lipti per save.

– Ar nekilo noras nusispjauti ir pasitraukti?

– Ne, dar nė sykio nepersigalvojau. Neleidžiu sau apie tai pagalvoti net ir tada, kai ištinka psichologinės krizės, kai norisi tik stovėti, verkti ir nieko daugiau ant to ledo nedaryti. Arba pasiųsti visus toli toli. Bet išeiti iš projekto vis tiek nesinori. Kai nesiseka, dažniau pykstu ant savęs nei ant kitų.

– Ar teko patirti skaudžių traumų?

– Griuvau ne kartą, vienąsyk užsigavau ranką, kitą – petį. Tačiau skauda visiems, ne tik man vienai. Viskas pagydoma.

– Neseniai sulaukėte partnerio – Ukrainos čempiono ir Turino olimpinių žaidynių dalyvio Andrejaus Bekho. Kaip jis įvertino jūsų čiuožimą?

– Jis labai kultūringas žmogus. Normaliai reagavo ir į mano čiuožimą, ir į mano išvaizdą. Andrejus tikrai labai malonus ir dalykiškas. Jis pasakė, kokias darau klaidas ir kaip jas reikia taisyti.

Andrejus – tikras profesionalas, pernai jis laimėjo Graikijos projektą „Dancing on Ice” su partnere aktore Ioanna Pilixou. Dėl to ir mane dar kartais pavadina Joana. Su partneriu gyvenimas jau prašviesėjo.

– Partneris nekreipė dėmesio į jūsų išvaizdą, bet ar jums nebaisu sulaukti negailestingos kritikos, kai projektas bus transliuojamas per televiziją?

– Kritikos jau esu sulaukusi tiek, kad dabar man į tai nusispjauti. Manau, kad visus tuos komentarus internete rašo nelabai protingi žmonės, nes tie, kurie gyvenime ko nors siekia, tokiems niekams neturi laiko ir mažiausiai galvoja apie tai, kaip kas atrodo.

O jeigu kam nors nepatinku, tai ir nebūtina į mane žiūrėti.

– Ar po dviejų mėnesių treniruočių svoris krinta?

– Apie svorį kalbėti nenoriu, o ekrane kas pasimatys, tas pasimatys. Kam rūpi, tegul daro savo išvadas. Aš gyvenu dėl savęs ir noriu džiaugtis gyvenimu.

– Ar anksčiau esate sportavusi? Juk nesportavusiam žmogui tai labai didelis krūvis.

– Aktyviai sportavau tik paauglystėje, kai lankiau rankinio treniruotes. Tuomet ir sužinojau, kas yra didelis fizinis krūvis.

Dabar, kai tai prisimenu, sukaupiu valią ir sportuoju toliau. Nuo didelio krūvio pradeda lįsti senos traumos – skauda keliai, raumenys. Bet kūną skauda visoms dalyvėms, net ir 50 kilogramų sveriančioms nendrėms.

– Atrodo, esate avantiūristė – neatsisakote nei šokio, nei maratono, nebijote griūti ant ledo.

– Visur dalyvauju dėl to, kad labai mėgstu sportą ir jaučiu didžiulę pagarbą žmonėms, save atiduodantiems kurioje nors srityje. Tiems, kurie turi geležinę valią, kantrybę, sugeba nugalėti skausmą ir siekti geriausio rezultato.

– Kur dar norėtumėte dalyvauti?

– Gerai žinau, kur labiausiai nenorėčiau dalyvauti, – ekstremalių išbandymų projektuose, kur reikia laipioti uolomis ar maudytis eketėse lediniame vandenyje. Nemanau, kad ten išgyvenčiau.

Labai pasiilgau šilumos ir saulės, tad mielai dalyvaučiau kokiame nors šiltame projekte.

– Kaip judviem su vyru maloniausia leisti laisvalaikį?

– Kadangi abu dažniausiai būname labai užsiėmę, tai didžiausias malonumas yra miegas. Nors neatsisakau ir sporto – bėgioju, kartais nueinu į sporto klubą. Pasiilgau ir plaukiojimo, reikės pradėti lankytis baseine.

Taigi laisvalaikis yra kraštutinumai – arba miegas, arba sportas, kitaip sakant, arba in, arba jan.

– Kokia buvo jūsų vyro reakcija, kai pranešėte, kad dalyvausite ledo projekte?

– Iš pradžių pamanė, kad juokauju, bet kai suprato, jog kalbu rimtai, susiėmė už galvos. Kai atitoko, pamąstė, kad gal ir gerai – vėl mokysiuosi, vėl nauja sritis, užsidegimas. Kadangi ilgai laukiau savo čiuožimo partnerio, buvau įsitempusi, daug kas erzino, dažnai norėjosi verkti, buvau pikta ir namie. Merūnui teko mane tokią pakęsti.

– Jis nebandė jūsų atkalbėti?

– Ne, jis žino, kad manęs taip lengvai neatkalbės. O dabar jis mane labai palaiko. Didžiuojuosi savo vyru.

– Ar Merūnas ateina pasižiūrėti, kaip čiuožiate?

– Žinoma, jis dažnai ateina į ledo areną. Liepiau jam mane kritikuoti, sakyti, ką darau blogai, ką gerai.

– Ir jis klusniai vykdo?

– Taip, viską pasako. Jis – mano dešinioji ranka.

– Ar jūs jį taip pat palaikėte, kai pagal sutartį dėl vaidmens Austrijos operoje reikėjo numesti svorio?

– Žinoma, tuomet aš jį labai palaikiau. Manau, šiame projekte mes esame vieningiausia šeima, labiausiai palaikome vienas kitą. Tiesą sakant, iki šiol nemačiau kitų dalyvių vyrų, kurie lankytųsi mūsų treniruotėse.

– Ar jums dabar tenka keisti mitybos įpročius?

– Visada jaučiu savo organizmą, o apie sveiką gyvenimo būdą žinau nemažai, daug skaitau ir tuo domiuosi. Dabar svarbiausia ne mityba, o tai, kad tokį fizinį krūvį atlaikytų kojos ir rankos.

– Ar likę dviese sugalvojate kokią nors skanią nuodėmę virtuvėje? Ką mėgstate labiausiai?

– Aš labiausiai mėgstu šokoladą, jis man tinka ir pusryčiams, ir vakarienei. Nėra dienos, kad netiktų, bet dabar apie šokoladą tenka tik pasvajoti.

– Kartusis juodasis šokoladas nėra tokia jau didelė nuodėmė.

– Būtent toks man ir neskanus. Skanus – pieninis su daug riešutų.

Mūsų su Merūnu skoniai skiriasi. Jis mėgsta subtilius patiekalus, o man patinka arba labai aštrūs, arba saldūs, arba sūrūs. Daug kur gyvenime esu linkusi į kraštutinumus.

– Ar į TV projektus einate dėl to, kad nesijaustumėte vyro šešėlyje?

– Niekada taip nesijaučiau. Esu visavertė moteris, galinti koja kojon žengti į priekį. Mes su Merūnu žinome, kokia yra tikroji situacija, nors galbūt kitiems viskas ir atrodo kitaip.

– Ar gyvenate darniai, nesipykdami?

– Na, kol kas dar nesimušame. (Juokiasi.)

– Esate baigusi Kauno technologijos universitetą, rinkodaros vadybą. Ar dirbote pagal specialybę?

– Pagal specialybę esu dirbusi nemažai laiko, bet dabar esu Merūno vadybininkė.

– Ar jūsų darni šeima vis dar neplanuoja pagausėjimo?

– Svarstome ir kalbame apie tai, bet kol kas teks palaukti bent jau ledo projekto pabaigos.

Ant ledo – būrys žvaigždžių

Projekto „Šokiai ant ledo”, kuris prasideda vasario 9 dieną 19 val. per LNK, vedėjai – Inga Jankauskaitė ir Andrius Butkus.

Ledo šou dalyvaus dainininkė Vaida Genytė, Erika Vitulskienė, laidų vedėja Gintarė Gurevičiūtė, sportinių šokių šokėjai Katerina Voropaj, Vytautas Mackonis, iliuzionistas Mantas Wizardas, verslininkas, kavinių tinklo savininkas Daumantas Mikučionis, politikas ir ledo ritulio žaidėjas Petras Nausėda, Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius.

Su jais šoks profesionalai – „Mis Latvija” Alisa Miškovska, „Dancing on Ice Greece” nugalėtojas ukrainietis Andrejus Bekhas, aštuoniskart Lietuvos dailiojo čiuožimo čempionas, septynių pasaulio dailiojo čiuožimo čempionatų dalyvis Aidas Reklys, prestižinių ledo šokių konkursų nugalėtojas, Rusijos jaunių čiuožimo čempionas Aleksejus Rogonovas, Lietuvos čiuožimo čempionas Saulius Ambrulevičius, penkiskart Lietuvos čempionė Gintarė Vostrecovaitė.

Teisėjai – Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė, choreografas Gintaras Svistunavičius, kuris režisuoja Povilo Vanago ir Margaritos Drobiazko pasirodymus.

Šokėjai varžysis Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių „Akropolių” ledo arenose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.