Lemtingas „X Faktoriaus“ vakaras: laimėjo Žygis

Sekmadienio vakarą projektas „X Faktorius" paskelbė finišo tiesiąją. Po dramatiškos kovos paaiškėjo, kam atiteko prizas - 50 tūkst. litų, kontraktas su  „Sony music" ir nugalėtojo šlovė. Nugalėtoju tapo Žygis. Žavioji Andžela liko antra, trečias - Audrius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 2, 2014, 8:23 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 7:29 PM

Finaliniame šou dėl didžiojo prizo ir laimėtojo laurų varžėsi trys jo dalyviai - vilnietė Andžela Adamovič, kaunietis moksleivis Audrius Petrauskas ir iš Telšių kilęs studentas Žygimantas Gečas. Didysis šio vakaro klausimas - kuris iš trijų finalininkų turės didžiausią faktorių „X"?

Jų likimą sprendė tik žiūrovai, balsuodami telefonu. Komisija - dainininkai Rūta Ščiogolevaitė, Marijus Mikutavičius, Saulius Prūsaitis ir prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas tik komentavo finalininkų pasirodymus.

Pirmąją staigmeną pateikė projekto vedėjas Martynas Starkus, scenoje šokio žingsneliu sukęsis su seksualiosiomis „Rokada" šokėjomis.

Audrius scenoje pasirodė su atlikėja Giedre Kilčiauskienė. Duetą pagyrė komisija, Samas pasidžiaugė, kad pagaliau santūrusis Audrius išsilaisvino iš savo vidinių pančių.

Andžela scenoje išpildė seną savo svajonę - ji dainavo su atlikėju Vaidu Baumila.

„Man iš tiesų ėjo šiurpai", - sakė Samas. S.Prūsaitis pasdidžiaugė, kad jį užplūdo gražios emocijos. M.Mikutavičius savo mokinę ir Vaidą pavadino tokiu puikiu duetu, kaip Liolikas ir Bolikas arba Uspaskichas ir Graužinienė.

Žygis scenoje pasirodė su dainininke Jurga Šeduikyte.

„Man buvo smagu žiūrėti, kaip tu nedrąsiai lieteisi prie Jurgos. Įrodei, kad šią dainą gali dainuot ir vyrai", - vertino Samas.

Prieš pat finalo tiesiąją iš projekto iškritusi Ieva finale pasirodė su dainininke Juste Arlauskaite-Jazzu.

Antrasis finalininko Audriaus pasirodymas sulaukė  audringų publikos aplodismentų. Nustėrę jo klausėsi ir komisijos nariai.

„Tu esi sukurtas nešti švelnumą šiam pasauly. Jei eičiau tamsią naktį, laiptinėje būtų tamsu, o lifte pamatyčiau juodą figūrą su dalgiu - neišsigąsčiau, jei ten būtum tu. Šiandien nueisime miegoti kur kas geresni, nei kadaise", - kalbėjo M.Mikutavičius.   „Tai buvo super!" - komentavo Samas. Pagyrų finalininkui negailėjo ir S.Prūsaitis, ir R.Ščiogolevaitė.

„Andžela, dabar tu tikroji Andžela, gali sau leisti būti savimi. Esi kaip fejerverkas", - po antrojo merginos pasirodymo neslėpė džiaugsmo Samas.

„Norėčiau tave pavadinti „X Faktoriaus" emocijų karaliene - šiame kūrinyje jų matėme begalę", - kalbėjo R.Ščiogolevaitė.

Antras Žygio pasirodymas privertė Marijoną prabilti eilėmis. Ekspromtu jis sukūrė šiam atlikėjui eilėraštį, jam eilėmis bandė pritarti ir Samas.

„Man sunku patikėti, kad berniukėlis, niekada nekrimtęs muzikos mokslų, štai stovi prieš mus finale ir su kitais kaunasi kaip lygiavertis konkurentas. Tu šaunuolis", - sakė Samas.

„Jei tai nebūtų  muzikinis šou, manyčiau, kad tu nusirašinėji", - kalbėjo S.Prūsaitis.

Finalinis vakaras išskirtiniu tapo ir dėl to, kad jame pasirodė ir teisėjai. Pirmasis į sceną lipo S.Urbonavičius-Samas. Ugnies ir šviesų šou surengęs muzikantas nepaliko abejingų - kūrinį jis atliko akomponuojant violončelėmis.

S.Prūsaitis „X Faktoriaus" sceną pasirinko savo šviežutėlio naujo kūrinio pristatymui. Jo pasirodymą aplodismentais apibėrė ne tik žiūrovai, bet ir M.Mikutavičius.

M.Mikutavičiaus atliekamos dainos publika klausėsi atsistojusi. Švarką scenoje nusimetęs dainininkas tryško energija, o galiausiai ėmė voliotis po sceną.

Sustabdžius balsavimą studijoje tvyrojo įtampa. M.Starkus paskelbė, kad trečiąją vietą laimėjo ir dėl  nugalėtojo vardo nesikaus Audrius.

„Visi trys finalininkai buvo verti čia būti, ginčytis, kuris per plauką vertesnis, būtų neprotinga. Pasveikinkime Audrių", - sakė jo mokytoja R.Ščiogolevaitė. Dėl laimėtojo vardo toliau kovojo Andžela ir Žygis.

Pasipuošusi įspūdinga balta suknele Andžela savo balsu drebino studiją. Publika skandavo jos vardą.

„Vos nesugriovei mūsų salės. Tai buvo pasirodymas, šiame  projekte vertas geriausio pasirodymo vardo. Radai savyje tiek jėgos ir tiek energijos, kad man skruzdėlytės bėgiojo", - sakė Samas. Žygio išlikimo daina ne mažiau prikaustė visų dėmesį. Marijonas pasiguodė, kad jo širdis priklauso Andželai, bet Žygiui įteikė dovaną. Jis paprašė publikos atsistojus dar kartą pagerbti šį puikų atlikėją. „Jausmai, kurie dabar kunkuliuoja tavo širdyje, liks visam gyvenimui. Ir nesvarbu, kaip čia baigsis", - šypsojosi Samas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?