Iš Vašingtono – tiesiai prie TV laidos vedėjos vairo Sočyje

„Lietuvos ryto“ televizija – oficiali Sočio žiemos olimpiados transliuotoja. Net 11 žmonių kūrybinė komanda netrukus pajudės Juodosios jūros link. Nuo vasario 8 dienos „Lietuvos ryto“ televizijos eteryje – specialūs reportažai iš Sočio, olimpinio kaimelio užkulisiai ir išskirtiniai olimpiečių interviu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 4, 2014, 5:31 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:21 PM

Televizijos premjeros laidos „Olimpinių žaidynių karštligė“ vairas patikėtas ilgametei „Lietuvos ryto“ žurnalistei Ritai Stankevičiūtei. Žinoma žurnalistė televizijos vadovų kvietimu į Sočį vyks tiesiai iš Vašingtono, kuriame gyvena jau 5 metus.

„Bus labai sunku, tačiau be galo įdomu kasdien Sočyje atrasti įdomiausias istorijas – ne tik apie sportininkus ir varžybas, bet ir viską, kas vyks aplink. Juk olimpiada tai ne tik sportas, tai žmonių istorijos, kurios rutuliojasi ir arenoje, ir už jos ribų, – nekantriai kelionės laukianti prisipažįsta žurnalistė. – O ypač Rusijoje, Sočyje, Stalino mylimiausiame kororte, kur vis dar galima rasti Lenino atvaizdų, auga palmės, bet valandą pavažiavus į kalnus rasi sniego, kur nusimato gausybė protestų dėl žmonių teisių, o saugumo pareigūnų bus daugiau nei sportininkų.“

Laidos „Olimpinių žaidynių karštligė“ studija Sočyje taps pajūris ir kalnai. Kasdien dienos perliukus „Lietuvos ryto“ televizijos komanda pateiks dinamiškai ir smagiai į sportą žvelgdami ne tik sportiniu kampu. Kūrėjai gers arbatą su vietos rusais, belsis į buvusios Stalino vasaros rezidencijos duris, aplankys kaimynų latvių ledo ritulio rinktinės drabužinę ir teps slides kartu su Lietuvos olimpiečiais.

„Net jei jie nepretenduoja į medalius, kiekvieną lietuvių startą lydi nepaprasta istorija, kurią svarbu sužinoti ir papasakoti. Kai saviškius pažįsti, sergi už juos net jei jie nėra tarp lyderių!“ – laidos „Olimpinių žaidynių karštligė“ kviečia laukti R.Stankevičiūtė.

R.Stankevičiūtei šiurpsta oda pagalvojus, kas vyks, pavyzdžiui, ledo arenose, kur rusai trūks plyš turės laimėti auksą, o būsimi jų mūšiai su amerikiečiais ar kanadiečiais jau dabar gali būti vadinami istoriniais.

R.Stankevičiūtei Sočio olimpiada – jau 3-ioji. 2008 metais ji „Lietuvos ryto“ televizijai ruošė reportažus Pekino vasaros olimpiadoje, o 2010 metais – Vankuverio žiemos olimpinėse žaidynėse. Prieš dvejus metus Londone vykusias vasaros žaidynes žurnalistė praleido dėl gimusios dukros, nors jau buvo gavusi akreditaciją. Rita dirbo ne viename Europos krepšinio čempionate, keliuose NBA finaluose ir NBA „Visų žvaigždžių rungtynėse“. Žurnalistė yra sukūrusi kelis dokumentinius filmus apie „Lietuvos ryto“ krepšinio komandą: „Galingi iš naujo“ ir „Skrydis“.

„Lietuvos ryto“ televizijos premjera – „Olimpinių žaidynių karštligė“ – nuo vasario 8 dienos bus transliuojama kasdien visos olimpiados metu iškart po „Reporterio“ – 21.30 val. Pasiruoškite sekti įdomiausių dienos varžybų transliacijas „Lietuvos ryto“ televizijos eteryje ir internetu: https://tv.lrytas.lt.

Sočio žiemos olimpiados naujienas „Lietuvos ryto“ televizijos eteryje galite sekti jau dabar. „Olimpinių žaidynių pirmadieniai“ eteryje kiekvieną pirmadienį 21.45 val., o trumpos pažintinės laidos apie olimpiadą „Ar žinai, kad?“ eteryje šiokiadieniais 17.20 val. ir 18.30 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.