Paaiškėjo apdovanojimų „Lietuvos garbė 2014“ vedėjai

Kovo 11-ąją vyksiančius apdovanojimus „Lietuvos garbė 2014“ ves TV3 žinių vedėjas Rokas Petkevičius, televizijos projektų vedėjas ir teisėjas Marijus Mikutavičius ir žurnalistė, laidos „Prieš srovę“ kūrėja Audrė Kudabienė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 5, 2014, 10:30 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:51 PM

„Mes visi labai skirtingi, todėl scenoje bus įdomu ieškoti bendro vardiklio. Viliuosi, kad žiūrovams bus įdomu. Labai to norėčiau", - sakė R. Petkevičius.

Paklausta, kaip reagavo į pasiūlymą tapti kilnios ceremonijos vedėja, A. Kudabienė šypsosi: „Panašiai, kaip kad pirmą kartą paėmus į rankas jėgos aitvarą?.. Numatomas didelis įspūdingas renginys. Ypač ant scenos su tokiais kolegomis, kurie taip smagiai dainuoja apie tris milijonus.“

„Lietuvos garbė“ – tarsi pirma žibuoklė pavasarį – pirmojo žiedo pasirodymas. Neišvengiamai ima mėlynuoti ir visi Lietuvos kampeliai. Tikiu, kad gėrio, garbingumo mūsų valstybėje visada tik daugės“, – sako pirmą kartą šį projektą vesianti A.Kudabienė.

Pasak M. Mikutavičiaus, „Lietuvos garbė“ – solidus ir santūrus renginys, skirtas tiems, kurie gyvenime labai skirtingi, tačiau visi jie pasaulį suvokia taip, kaip jiems liepia širdis.

„Mes čia jiems atiduodame pagarbą. Man labai norisi, kad ceremonijos herojai jaustų, jog tai yra jų šventė, o ne mūsų, apsitaisiusių smokingais. Juk kaip tik jie – paprasti nepaprastus darbus darantys žmonės – ir sukuria visą renginį. Jie yra mūsų dėmesio centre, tiesiog privalome atiduoti jiems duoklę. Ir turime sukurti scenoje tokią atmosferą, kad jiems būtų jauku. Manau, daugeliui „Lietuvos garbės“ herojų, na, kad ir ištraukti iš vandens skęstantįjį, atrodo kur kas paprastesnė užduotis nei stovėti toje didžiulėje scenoje, kai net nenumanai, kaip čia elgtis“, – samprotauja Marijonas.

Pasak M. Mikutavičiaus, kiekvienam žmogui reikia dėmesio ir pagarbos: „Kuo tokių dalykų yra daugiau, tuo mūsų gyvenimas šventiškesnis. Pareikšdami padėką, tardami gerą žodį, tampame sveikesne visuomene. Mūsų prigimtis tokia – darom daug dalykų ne dėl kokio įvertinimo, o dėl to, kad mums taip atrodo priderama. Žinoma, kai kas nors mus tiek perkeltine, tiek tiesiogine prasme apkabina ar šiltai patapšnoja per petį, tampame laimingi.“

Kas vedėjų trijulei yra garbė? „Pirmiausia tai žodžio laikymasis“, – sako Audrė. „Tai padorumas aplinkinių atžvilgiu – elkis taip, kokio atsako norėtum sulaukti pats. Paprasti dalykai gali labai daug“, – tikina Rokas. Pasak Marijono, garbė – „tai sprendimai, kurie tau tą akimirką atrodo nenaudingi, tačiau iš tiesų yra sąžiningi, žmogiški ir orūs.“

Iškilmingoje ceremonijoje jau devintą kartą bus pagerbti tie, kurie savo kilniais ir tyliais darbais, didvyriškais poelgiais, drąsa ir begaliniu pasiaukojimu keičia mūsų gyvenimus, mūsų šalį ir net pasaulį.

Per visus projekto gyvavimo metus iškilminguose apdovanojimuose už kilnius darbus jau pagerbta 80 žmonių iš Lietuvos ir pasaulio. ga projekto „Lietuvos garbė“ apdovanojimų ceremonija kasmet transliuojama tiesiogiai ir pradedama Himno giedojimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.