Vasario 16-osios koncertų transliacijos – iš skirtingų miestų

Lietuvos valstybės atkūrimo dienai skirtos dainos skambės iš Vilniaus, Kauno ir Panevėžio. Būtent iš šių miestų specialią programą pristato TV3, LNK ir LRT televizija. Trys grandioziniai koncertai prasidės skirtingu laiku, tad kai kurie atlikėjai bandys suspėti sudalyvauti keliose transliacijose.

M.Mikutavičius ir R.Ščiogolevaitė dainuos skirtinguose Vasario 16-ajai skirtuose koncertuose.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
M.Mikutavičius ir R.Ščiogolevaitė dainuos skirtinguose Vasario 16-ajai skirtuose koncertuose.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 10, 2014, 5:26 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:51 AM

LRT televizija – iš Panevėžio, bet pirmoji

LRT televizija pirmoji pradės švęsti Vasario 16-ąją. Lietuvos valstybės atkūrimo dienai skirto šventinio koncerto transliacija tiesiogiai iš šių metų Lietuvos kultūros sostinės Panevėžio prasidės 15 val. „Cido“ arenoje vyksiantį nemokamą koncertą ves Audrius Giržadas, Dominykas Vaitiekūnas ir Eglė Kernagytė-Dambrauskė.

Gražiausias lietuviškas dainas scenoje atliks garsūs panevėžiečiai Giedrė Vokietytė ir Kastytis Kerbedis, patriotiškumo stygas virpins Ieva Narkutė, Merūnas Vitulskis, Karina Krysko-Skambinė, ŽAS, Jurga Šeduikytė.

Taip pat arenoje pasirodys LRT „Auksinio balso“ nugalėtojas Jeronimas Milius, romantišką kūrinį dovanos lietuviškieji Romeo ir Džiuljeta – Bjelle ir Tadas Juodsnukis, o grupė „Rondo“ žada visus pakelti nuo kėdžių drauge su „Božolė“ choru. Svečius pasitiks legendinis pučiamųjų orkestras „Garsas“. Atlikėjams scenoje pritars Jaroslavo Cechanovičiaus vadovaujamas lengvosios muzikos orkestras. Koncerte dalyvaus didieji Panevėžio miesto šokių kolektyvai.

TV3 – iš Katedros aikštės Vilniuje

Lietuvos valstybės atkūrimo dieną specialus TV3 šventinis koncertas „Dainuoju Lietuvą kaip džiaugsmą“ nuo 17.30 val. kvies susiburti visus pasaulio lietuvius.

Trijų dalių koncerte ketinama reprezentuojanti mūsų šalies kultūrą ir vertybes. Didžiuliame LED ekrane bus rodomi archyviniai kadrai, atspindintys 1918-ųjų vasario 16-osios įvykius, žiūrovai matys archyvines nuotraukas ir vaizdo siužetus, perteikiančius Lietuvos grožį.

Eteryje skambės eilės, skirtos Lietuvai, gražiausios lietuviškos dainos, o į Vilniaus Katedros aikštę visus iš tolo kvies specialiai apšviestas pagrindinis akcentas – LDK kunigaikščio Gedimino paminklas. Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti yra sudarytas ir netikėtas duetas – renginį ves TV3 žurnalistė, laidos „Savaitės komentarai“ vedėja Indrė Makaraitytė ir Giedrius Masalskis.

TV3 eteryje skambės legendiniai, laisvę ir vienybę puoselėjantys kūriniai: Vaida Genytė atliks Eurikos Masytės dainą „Laisvė“, net kelis kūrinius kartu su garsiausiais Lietuvos muzikos scenos grandais dovanos kamerinis choras „Brevis“, „Pabudome ir kelkimės“ atliks Rosita Čivilytė ir pernai „X Faktoriuje“ sužibėjęs Nojus Bartaška. R. Čivilytė ir V. Genytė bendrai dainai susivienys ir į trijulę su Povilu Meškėla. Choro „Brevis“ repertuaras suskambės ir su interaktyviomis Vytauto Kernagio bei Marijono Mikutavičiaus dainomis.

TV3 žiūrovus ir visus lietuvius sveikins Jo Ekscelencija Prezidentas Valdas Adamkus, Vilniaus Arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas, sostinės meras Artūras Zuokas.

LNK prisijungs iš Kauno

Trijų valandų koncertą nuo 19 val. žada transliuoti LNK. Laisvei ir Lietuvai skirtos dainos skambės tiesiogiai iš Kauno Nepriklausomybės aikštės.

Rūta Ščiogolevaitė, Merūnas Vitulskis, Karina Krysko-Skambinė, Giedrė Kilčiauskienė, Evelina Sašenko, Monika Linkytė, Sasha Song, Gabrielius Vagelis, „Lietuvos balso“ antrojo sezono nugalėtojas Paulius Bagdanavičius, Milita Daikerytė, grupės „Rondo“, „Pikaso“, „Žalvarinis“, „Kitava“, latvių rokenrolo grupė „Keksi“, Kauno chorai „Cantante Domino“, „Te Deum“ ir Vytauto Didžiojo universiteto mišrusis choras, orkestras, šokėjai, įspūdinga scena – visa tai koncerte „Švęskime Laisvę!“ iš ciklo „Europa – tai jėga“.

Dainininkei Rūtai Ščiogolevaitei bus patikėtas svarbiausias vaidmuo – sugiedoti Lietuvos valstybinį himną. Jai pritars net trys Kauno studentų chorai, gyvas orkestras, pasirodymą papuoš specialios projekcijos.

LNK televizija, drauge su šventinio vasario 16-osios koncerto kūrėjais, ragina lietuvius šią dieną iškelti trispalves Lietuvoje, Europos Sąjungoje, visame pasaulyje, puoštis vėliavos spalvomis, sukviesti šią dieną visą šeimą, artimuosius prie bendro šventinio stalo. Kauniečiai ir Kauno miesto svečiai labai laukiami Nepriklausomybės aikštėje.

Šventinis koncertas „Švęskime Laisvę!“ iš ciklo „Europa – tai jėga“ iš dalies finansuojamas Europos Sąjungos lėšomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.