Daktarų apšaudytas liudininkas sugriovė nusikaltėlių karalystę

„Jeigu ne Vilnius, gal viskas būtų apsukta taip, kad pats susišaudžiau kojas“, – svarstė nuo Daktarų gaujos nukentėjęs kaunietis. Suluošintas vyras ryžosi liudyti prieš savo vaikystės draugą Henriką Daktarą. Taip prasidėjo pagarsėjusios nusikaltėlių gaujos baigtis.

„Mafijos kronikose“ bus atkurta situacija, kai Daktarų gauja vidury dienos apšaudė atsisakiusių mokėti duoklę kauniečių šeimos automobilį.<br>Kadras iš laidos.
„Mafijos kronikose“ bus atkurta situacija, kai Daktarų gauja vidury dienos apšaudė atsisakiusių mokėti duoklę kauniečių šeimos automobilį.<br>Kadras iš laidos.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 14, 2014, 12:35 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:00 AM

Atkuriamosios dokumentikos cikle „Mafijos kronikos su Dailiumi Dargiu“ – Daktarų gaujos žlugimas. Kauniečių pora laidoje papasakos tikrą savo šeimos istoriją, kai vidury dienos apšaudytas vyras tik per plauką liko gyvas, o jo žmona dėkinga likimui, kad tai įvyko ne vaiko akivaizdoje.

„Mafijos kronikoms“ išskirtinį interviu davusi moteris lemtingą 2005-ųjų gegužę vargiai galėjo pagalvoti, kad vidurdienį prie gydymo įstaigos jos vyras bus įžūliai apšaudytas nusikaltėlių. Prie automobilio vairo sėdėjusiam žmogui, atsisakiusiam mokėti duoklę Daktarams, staiga teko pažvelgti mirčiai į akis.

Jo žmona neslėps emocijų: pro gydytojo kabineto langą pamačiusi, kaip atrodo kulkų ištrupintas automobilio stiklas, ji tekina išbėgo į gatvę, nenumanydama, ką ten pamatys. Jos vyras liko suluošintas visam gyvenimui. Tačiau užpuolikai neįveikė jo drąsos. Po šio įvykio jis davė parodymus prieš savo vaikystės draugą – Henriką Daktarą ir jo bendrus. „Mafijos kronikose“ vyras bus vadinamas kaip jaunystėje – Kapucinu. „Mafijos kronikų“ žiūrovai išgirs buvusius aukštus šalies pareigūnus, taip pat ir Artūrą Paulauską, atvirai sakantį, kad jeigu apšaudyto Kapucino byla nebūtų pasiekusi Vilniaus tyrėjų, nežinia, kaip viskas būtų pasibaigę.

Kai H. Daktaras, neva apgailestaudamas dėl šio įvykio, kreipėsi į peršautąjį Kapuciną, šį jau budriai sekė pareigūnai. Nusikaltėlių vadeiva nė neįtarė, kad neilgai trukus prasidės visos jų gaujos baigtis. Jaunų ir ambicingų kriminalistų grupė išsikėlė tikslą sutriuškinti Daktarus. Prireikė laiko ir kantrybės, tačiau darbas davė rezultatų. Pirmadienio laidoje „Mafijos kronikos” (TV3) – apie tai, kaip buvo suimti Daktarų gaujos autoritetai, kaip atokioje sodyboje pats H.Daktaras slapstėsi nuo policijos, naudodamasis pokario laikų rezistentų metodais – jokios technikos, telefonų, bendravimas tik per ryšininkus.

Bus atkurtos ir specialiųjų pareigūnų šturmo operacijos. Šių scenų vaizdavimus prieš įjungtas kameras konsultavo „Aro“ vadovas Viktoras Grabauskas, o besiveržiančius šturmo grupės pareigūnus įkūnijo tikri „Aro“ kovotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.