Vyriausias „Šuolio” dalyvis J.Petkevičius: „Sausas neišlįsiu“

„Kodėl dalyvauju „Šuolyje”? Matyt, todėl, kad smegenys suskystėjo”, – juokėsi vyriausias naujo TV3 projekto dalyvis, 67 m. Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės masažuotojas Juozas Petkevičius. Su patrakusiu trijų anūkų seneliu kalbėjomės iš karto po treniruotės baseine, kur jis ką tik nušoko į vandenį nuo 5 m aukščio bokšto.

Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

Feb 15, 2014, 6:48 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 6:43 AM

Dalyvauti TV3 projekte J.Petkevičius pasiryžo prodiuserių įkalbėtas neva padėti aštuonerių metų anūkei Nidai, kuri lanko šuolių į vandenį treniruotes.

„Iš pradžių šokau su anūke, o paskui jau ir be anūkės, – juokėsi laidos kūrėjų prigautas Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės talismanu ar tiesiog Juozuku vadinamas vyras. – Džiaugiuosi, kad taip viskas susiklostė, esu pripratęs prie aktyvaus gyvenimo būdo. Dėl to nė kiek nesigailiu.”

Taip jis atsidūrė tarp dvylikos projekto „Šuolis” dalyvių. Tarp jų – verslininkas Gediminas Juodeika, šokėja Eglė Straleckaitė, Lietuvos galiūnas Vidas Blekaitis, olimpietis imtynininkas Aleksandras Kazakevičius, dainininkas Deividas Norvilas-Deivis, šokėjas Deividas Meškauskas, humoristas Vitalijus Cololo, baletmeisteris Jurijus Smoriginas, šokėja ir interneto garsenybė Monika Šalčiūtė, TV3 žaidimo „Laikykis!” vedėja Indrė Burlinskaitė ir seimūnas Petras Gražulis.

Visi jie stengsis kuo dailiau ir taisyklingiau nerti į vandenį nuo 3 m, 5 m, 7,5 m ar net 10 m aukščio bokštų ir tramplinų. Nugalėtojo laukia 50 tūkst. Lt prizas.

J.Petkevičius drauge su projekte „Šok su manimi” išgarsėjusia E.Straleckaite Kaune nepraleidžia trenerės-instruktorės, Lietuvos čempionatų prizininkės, pasaulio ir Europos veteranų čempionatų bei žaidynių nugalėtojos ir prizininkės Jolantos Railienės treniruočių.

„Kai pasirodys šis interviu, sykį jau būsiu nušokęs, – projekto laidų tiesiogines transliacijas, kurios prasidėjo vasario 9 d., suskaičiavo vyriausias jo dalyvis. – Tuomet ir pamatysime, kaip man sekasi.”

– O kaip sekėsi treniruotė? Ar šokote nuo bokšto?

– Šiandien šokau nuo 5 m aukščio bokšto. Turiu prisipažinti, kad kuo toliau, tuo baisiau viskas atrodo. Regis, moki daugiau, o išeina blogiau. Iš pradžių, ką trenerė pasakydavo, viską lengvai įvykdydavome. O dabar nieko neišeina.

Nuo kokio aukščiausio bokšto šokote per treniruotes?

– Šokau nuo 7,5 m aukščio, bet pirmoje laidoje žiūrovai pamatys šuolį nuo 5 m aukščio bokšto.

– Aukščio nebijote?

– Vaikystėje nebijojau visiškai, strikinėdavome į vandenį įsibėgėję nuo bet kur. Vėliau, bėgant metams, matyt, baimė atsirado, ypač kai ligoninėse pamatydavau tokius drąsuolius šokinėtojus, gulinčius su kaklo įtvarais. Bet dabar tą baimę nugalėjau.

– Šiame projekte treniruotėms reikia skirti nemažai laiko. Ar jo turite?

– Nesu labai užsiėmęs iki vasaros, kai vėl susiburs Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė ir ten dirbsiu masažuotoju. Dabar retsykiais nuvykstu į Anupriškes – dirbu masažuotoju verslininkui Antanui Guogai priklausančiame poilsio komplekse „Tony Resort”. Ačiū jam, kad tokius senukus dar priima dirbti. (Juokiasi.)

Tiesą sakant, jei ne „Šuolis”, nelabai ką ir veikti turėčiau. Nors treniruodavomės beveik kiekvieną dieną, man tai nebuvo sunku, sportuoti esu pripratęs. Tiesa, kelias treniruotes praleidau, nes susirgau ausų uždegimu.

– Ar nesunku aktyviai sportuoti dėl klubo sąnario operacijos? Mačiau, kad šiek tiek šlubčiojate.

– Klubo sąnario operacija man atlikta prieš porą metų, dabar ta koja yra visiškai sveika, tiesiog ideali. Šlubčioju dėl kito klubo – jau reikia keisti ir antrą sąnarį, bet vis nėra kada.

Trenerė mane bara, kad šokdamas į vandenį neįtempiu kojų. O aš tempiu, tempiu, bet, matyt, neįsitempia tiek, kiek reikia. O ir skauda tą koją, bet aš prie skausmo esu įpratęs. Manau, kad per laidos transliaciją reikės išgerti vaistų nuo skausmo, kad gražesnį šuolį atlikčiau.

– Per treniruotes reikia ne tik šokinėti į vandenį, bet ir vartytis ant batuto, verstis per galvą, stovėti ant galvos. Pratimai nėra labai lengvi. Ar jūs visa tai darote?

– Dėl sąnarių problemų šokinėti negaliu, tad mano visi šuoliai į vandenį bus tik atsispyrus iš vietos.

– Projekto kūrėjai išdavė, kad esate bebaimis – lipate, šokate, nebijote nieko.

– Net ir nežinau, kodėl nieko nebijau. Gal tai jau proto trūkumas?

– Kaip reagavo jūsų šeima, kai sužinojo, kad senelis dalyvaus tokiame ekstremaliame televizijos šou?

– Anūkė Nida lanko šuolių į vandenį treniruotes, tad ji apsidžiaugė. O visi kiti kraipė galvas ir stebėjosi, ko aš ten lindau. Aš ir pats dabar galvoju – ko? Bet jei jau įlindau, tai sausas, matyt, neišlįsiu. Teks sušlapti. O žmona man visuomet duoda daug laisvės, ji prie to pripratusi. Visą gyvenimą aš kur nors įlendu.

– Kiek metų žmona taikosi su tokiu nenuorama vyru?

– Oi, seniai. Mes susituokę jau daugiau nei 40 metų.

– Esate bendraamžiai?

– Ne, Vilija už mane jaunesnė. Ji gimusi 1950-aisiais, o aš 1946-aisiais. Nors, kaip anais laikais dažnai būdavo, mano gimimo data užrašyta neteisingai – 1948 m. balandžio 8 d. Iš tiesų esu gimęs 1946-ųjų kovo 20 d., po Juozinių, kurios yra kovo 19-ąją. Dėl to aš ir Juozukas. Ir pagal Zodiako ženklą esu Žuvys, o ne Avinas. Dėl to, matyt, ir į vandenį neriu.

– Kaip jaučiatės būdamas vyriausias projekto dalyvis?

– Nors jie visi jauni ir gražūs, tarp jų vis tiek jaučiuosi puikiai, nesvarbu, kad tai mano varžovai. Man ten viskas labai gerai, kaip ir visur kitur.

– Ar dalyviai jūsų projekto talismanu dar nepraminė?

– Na, koks aš ten talismanas. Vadina Juozuku, nors sakiau, kad gali vadinti ir senuku. (Juokiasi.)

– Minėjote, kad visuomet buvote aktyvus ir sportiškas. Kokiomis sporto šakomis užsiėmėte?

– Praėjusiame amžiuje baigiau anuometį Kauno kūno kultūros institutą. Studijų metais žaidžiau regbį. Žaidžiau Kauno „Staklių” komandoje, buvome Lietuvos čempionai. Vėliau tapau dziudo treneriu ir dėsčiau imtynes Kauno kūno kultūros institute. Su krepšininkais dirbti pradėjau tik 1985 metais, tais laikais, kai dar kovojome su CSKA.

Sportuodamas visada stengdavausi kuo daugiau bėgioti, bet pastaruoju metu negaliu to daryti dėl sąnarių problemų. Plaukimas man dabar labai padeda. Retsykiais apsilankau sporto klube, pakilnoju štangą. Kai dirbu su krepšininkais, krūviai būna didesni, o kol kas esu tik talismanas. Besiilsintis talismanas. (Juokiasi.)

Jūsų anūkė Nida nuo bokštų šokinėja į vandenį. Ar kiti šeimos nariai tokie pat sportiški?

– 12-metis Kipras lanko graikų-romėnų imtynių treniruotes. Jam puikiai sekasi, yra laimėjęs nemažai varžybų. O 10-metę anūkę Lukreciją labiau traukia menas, ji dailininkė. Vasario 16-ąją laidoje „Šuolis” nuo bokšto į vandenį šoksiu kartu su Nida. Tikiuosi, kad kiti šeimos nariai – žmona, sūnus Vaidas ir dukra Miglė – mus palaikys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.