Aktorė G. Malinauskaitė: „Mano herojė - ne tik švelni būtybė“

Antrajame dramos „Pamiršk mane“ sezone TV3 eteryje debiutavusi aktorė Gabrielė Malinauskaitė kuria vieną iš pagrindinių, naujai atsiradusių serialo herojų. Literatūros mokytoją vaidinanti G. Malinauskaitė tikina, kad jos personažas ne vien tik švelni būtybė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-17 15:20, atnaujinta 2018-02-16 05:06

„Nors mano heroję vaikai vadina pasakiškai – Fėja (juk ji literatūros mokytoja!) – mano manymu, ji yra drąsi, ryžtinga ir veikli. Kaip aš sakau, gyvenanti gyvenimą, o ne žiūrinti kaip jis už ją bus nugyventas. Ji niekuomet neatsisakys padėti kitam, kovos už savo ir kitų gerovę. Tokie žmonės ne visuomet patinka aplinkiniams, nes garsiai pasako kitų ydas, būna ne taip suprasti. Tas literatūrinio svajingumo ir drąsaus kovingumo derinys mane labai žavi“, – tikina aktorė.

Televizinio kino gerbėjai Gabrielę jau galėjo išvysti ne viename lietuviškame seriale. Neseniai ji filmavosi ir amerikiečių režisieriaus Peterio Medako režisuotame seriale „The Assets“ („Informatoriai“).

Tačiau filmavimasis juostoje „Pamiršk mane“ jai - ypatingas. Aktorė pastebi, kad tokie socialiai jautrūs serialai ir laidos Lietuvai reikalingi. Žinoma, vien tik jas kurti nėra gana. Žmonės ir patys turi gebėti mokytis iš svetimų klaidų: „Labai priklauso nuo žiūrovo. Jei jis yra sąmoningas ir reiklus, mąstantis ir nuolatos trokštantis ką nors naujo sužinoti, išgirsti, išmokti, – tada taip. Aš suprantu, kad iš svetimų klaidų labai sunku mokytis, tačiau jei pavyksta bent kažkiek žiūrovą sujaudinti, – tikslas pasiektas.“

Serialas „Pamiršk mane“, iliustruojantis ir smurto šeimoje temą, siekia atkreipti dėmesį į šią opią visuomenės problemą. TV3 televizijos ir serialo kūrėjai sako „Ne" smurtui ir kviečia visus patyrusius jį netylėti bei kreiptis pagalbos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.