V.Matačiūnaitė: „Londone lietuvį išduoda liūdnas veidas”

Viena iš trijų pretendentų laimėti „Eurovizijos“ nacionalinę atranką Vilija Matačiūnaitė gyvena tarp Lietuvos ir Didžiosios Britanijos. Jei aplinkybės susiklostys palankiai, dainininkė ketina dar kelerius ateinančius metus praleisti toli nuo gimtosios šalies.

Londone gyvenanti V.Matačiūnaitė gatvėje lengvai atskiria savo tautiečius.<br>D.Umbraso nuotr.
Londone gyvenanti V.Matačiūnaitė gatvėje lengvai atskiria savo tautiečius.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-21 15:14, atnaujinta 2018-02-16 01:37

Laidai „Tapatybė.LT” mergina pasakojo, jog jos kūrybos variklis – aplink esantys žmonės: „Mane įkvepia žmonės, nes nesu atsiskyrėlė, esu sociali, bendraujanti, ir, jeigu ne asmeninės patirtys, tai mano artimų žmonių išgyvenimai įkvepia ir kurti, ir dainuoti.”

Jau dvidešimt metų dainuojanti V.Matačiūnaitė, populiariosios muzikos mylėtojų įvertinta už išskirtinį, sodrų balsą, nepraranda ryšio su Lietuva. Būdama svečioje šalyje ji dažnai bendrauja su tautiečiais, pasiilgsta savo gimtojo miesto ramybės, artimųjų.

„Manau, jog bet kuriuo atveju migruoti yra sveika ir naudinga. Mažų mažiausiai, tai yra akiračio plėtimas – susipažįsti su kita kultūra, kitokiu gyvenimo būdu, kiekvieną kartą grūdiniesi, nes pradedi viską iš naujo, nuo nulio, – sakė dainininkė. – Būdama Londone labiausiai pasiilgstu ramybės. O ramybė, harmonija ir laimė svarbi visiems. Juk laimė iš tų dalykų ir susideda, kai esi ramus dėl savo darbo vietos, dėl savo aplinkos, sveikatos, vaikų ir artimųjų.”

Nors dauguma Vilijos dainų yra parašytos anglų kalba, atlikėja didžiuojasi esanti lietuvė ir išplaukusi į tarptautinius muzikos vandenis niekada nekeistų savo lietuviško vardo į kokį nors užsieniečiams lengviau ištariamą pseudonimą.

Pasakodama apie Londone sutiktus lietuvius, dainininkė prisipažino, jog minioje ji greitai atpažįsta tautietį.

„Paskutiniu metu gyvendama Londone labai susidraugavau su lietuviais. Liūdnas veidas išduoda lietuvį. Rusas būna piktas, lenkas – įžūlus, o lietuvis – visada nusiminęs, nelaimingas”, – juokėsi mergina.

Tautiečiams, gyvenantiems svečiose šalyse, ji nori palinkėti stiprybės siekiant užsibrėžtų tikslų. „Išeiviams palinkėčiau nepasiduoti ir judėti į priekį. Tai nereiškia, kad reikia spjauti kažkam į veidą ir lipti per galvas, bet būtina tikslingai, kryptingai judėti į priekį. Ne ratelyje ir ne vietoje trypti. Manau, mes galim daug daugiau, nei patys apie save galvojame”, - kalbėjo mergina.

„Tapatybė.LT” – rodoma šeštadieniais per „LRT Lituanica“. Laidą tiesiogiai galima matyti ir portale lrt.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.