Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Kaip ant aktorių kūnų atsiranda žaizdos?

Atkuriamosios dokumentikos ciklas „Mafijos kronikos su Dailiumi Dargiu“ iš kūrėjų reikalauja atidumo detalėms. Kiekvienam epizodui ruošdamasi specialiųjų efektų grimo dailininkė Elena Permogorskaja atidžiai studijuoja tikrų žaizdų kilmę ir preciziškai jas kopijuoja ant aktorių kūnų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 24, 2014, 2:45 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:50 PM

„Mafijos kronikų“ dailininkai, siekdami vizualizuoti žiaurių nusikaltimų niuansus, stengiasi iki smulkmenų atkurti aukų žaizdas. „Priklausomai nuo to, ar žaizda buvo durtinė, kirstinė ar šautinė, stengiuosi atkurti jos kraštus, kraujo spalvą ir ištiškimo kryptį. Imituodama kulkos skyles „prašaunu“ drabužius. Juos kerpu, apdeginu, pridedu dažų ir dirbtinio kraujo“, – atskleidžia specialiųjų efektų grimo dailininkė E. Permogorskaja.

Šio vakaro laidoje bus parodytos Boriso Dekanidzės nusikalstamo susivienijimo – „Vilniaus brigados“ aukos – sporto salėje nukauti vyrukai. Jų žaizdomis „pasirūpinusi“ dailininkė sako, kad toks grimas užtruko apie pusvalandį, o jį Elena sukūrė išstudijavusi nusikaltimų nuotraukas.

Grimo specialistė atskleidžia, kad priklausomai nuo nusikaltimo ji naudoja įvairių rūšių dirbtinį kraują. „Ar žaizda buvo veninė, ar arterinė, ar kapiliarinė, – nuo to priklauso kraujo tirštumas ir spalva, – paaiškina E. Permogorskaja. – Jei scenai kraujo reikia nedaug, – perku brangų dirbtinį, o jei turime atkurti telkšančius klanus – panašų skystį verdu pati.“

Toks darbas moters nešiurpina, atvirkščiai – ji bando viską kuo tobuliau atlikti. Pati įdomiausia užduotis jai buvo, kai teko sukurti sprogmens išdraskytos rankos efektą. „Naudojome dirbtinę ranką, jai instaliavome lašelinės mechanizmą ir spaudžiant čiurškė kraujas“, – pasakoja „Mafijos kronikų“ dailininkė.

8-oji „Mafijos kronikų su Dailiumi Dargiu“ dalis, kurioje bus papasakota septynženkles sumas turėjusios „Vilniaus brigados“ istorija, – jau šį vakarą 20 val. per TV3.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.