„Mados teisme“ nuosprendį skelbs J.Statkevičius

Naujo žanro televizijos šou „Mados teismas“, kurio premjera kovo 8-ąją, susiburs garsiausi šalies dizaineriai ir stilistai, žinomi muzikos scenos atstovai ir choreografai. „Mados teismo“ dalyvių pasirodymus vertins dizaineris, savo darbais šalies vardą visame pasaulyje garsinantis TV3 premjeros komisijos pirmininku tapęs Juozas Statkevičius.

Naujame TV3 šou „Mados teismas“ dizaineris J.Statkevičius taps vertinimo komisijos pirmininku.
Naujame TV3 šou „Mados teismas“ dizaineris J.Statkevičius taps vertinimo komisijos pirmininku.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 28, 2014, 2:38 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:23 PM

„Jau seniai laikas tokiam projektui. Juk visi Lietuvoje neva išmano apie viską, taigi ir apie madą. Šiame projekte išrinksim geriausią stilistą“, – sakė J.Statkevičius.

Dizaineris pastebėjo, jog dabar madoje nėra žodžio „kopijuoja“ – atsirado naujas žodis „interpretacija“.

„Pavyzdžiui, sakoma: „Man patinka idėja, bet aš galiu padaryti šiek tiek kitaip“. Apskritai, visi pažįstami Lietuvoje – kažkaip persipynę, supanašėję. Bet mane domina konkretūs darbai ir konkretūs rezultatai. Negaliu būti šališkas. Visi čia kolegos, vieni daugiau padarę, kiti mažiau – tam ir yra šitas konkursas, kad galima būtų naujai atskleisti jau matytus žmones“, – naujuoju projektu džiaugėsi dizaineris.

Paklaustas, koks J.Statkevičius bus TV3 premjeros „Mados teismas“ dalyviams, dizaineris prisipažįsta: „Noriu tiesos. O tiesa kartais būna žiauri. Pirmiausia negali meluoti sau. O melo labai daug visur, – nuo parlamento iki... Pažadai, pažadai... Mums žada aukso kalnus, o niekada nieko neįvykdo. Tokia maža šalis, o niekas negali susitvarkyti. Mados pasaulyje negali būti vieno matavimo. Kaip sakoma, dėl skonio nesiginčijama. Kad ir kaip būtų, stengsimės būti objektyvūs“.

Pirmoji „Mados teismo“ tema – vestuvės. Atsižvelgdami į temą, stilistai, dizaineriai ir dainininkai rengs pasirodymą: kurs kostiumus dainininkui, pritariantiems vokalistams ir šokėjams, specialiai tam rinksis dainą.

Mados pasaulio atstovai kurs naujus, specialiai šou skirtus apdarus. Tad žiūrovai pasijus tarsi naujos drabužių kolekcijos pristatyme. Pagrindinė dalyvių užduotis – sukurti vientisą, įspūdingą, tiek vizualiai, tiek muzikaliai, tiek choreografiškai temą atspindintį pasirodymą.

J.Statkevičius tikino, kad kuriant šią šventę svarbiausia nesistengti kam nors įtikti: „Pirmiausia reikia būti sąžiningam sau pačiam. Vestuvės – gana banalus dalykas, bet aktualus – anksčiau ar vėliau paliečia visus.“

Paklaustas, kaip vertina Lietuvos televizijų projektų stilių, J.Statkevičius sakė matantis įvairovę. „Vienur pasiseka labiau, kitur mažiau. Kai kur matosi, jog laiko pritrūko, kitur nespėjo padažyti, sušukuoti. Truputėlį tokia rutina jaučiasi. Viskas vienodėja. Žiūrėk, kartais projektas, kur pinigų nėra, pasirodo geriau nei tas, kur tikrai kažkas ilgai projektuota ir daryta. Retai įsijungiu televizorių dėl savo užimtumo, bet, būna, įsijungi ir pamatai – kažkas gražiai, lengvai atlikta. Juk visada galima rodyti gražius žmones, nei kažkokius šleivus kreivus“, – mano dizaineris.

„Mados teisme“ susikaus mūsų šalyje ir už jos ribų spėję pagarsėti stilistai, dizaineriai: Kęstutis Rimdžius, TV projektų stilistė Olga Filatova-Kontrimienė, kurios komanda vadinsis „Dress me, O“, „Mados infekcijoje“ išgarsėjusi Londone kurianti Milda Čergelytė, nuotakų numylėtinis Liutauras Salasevičius, prabangaus prekinio ženklo įkūrėja Eva Ghaoui, jaunosios kartos dizainerė Ieva Daugirdaitė ir vieno žinomiausių mados žurnalų komanda „Mados namai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.