K.Krivickas dukterims savo vedamų laidų žiūrėti neleidžia

Psichologai teigia, kad šiurpaus nusikaltimo būtų buvę išvengta, jei nužudyti savo draugę pasiryžusių merginų artimieji būtų pasidomėję, kuo jos gyvena. Nusikaltimas, kurį 2011 m. įvykdė šiaulietės Viktorija Vaitiekaitytė ir Viktorija Lietuvninkaitė, – vienas žiauriausių Lietuvoje. Savo draugę nužudžiusios ir jos kūną gabalais supjausčiusios merginos nubaustos kalėti 20 metų.

K.Krivickas.<br>D.Umbraso nuotr.
K.Krivickas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

2014-03-06 10:49, atnaujinta 2018-02-15 16:17

„Šiaulių monstrės“ – taip pavadintos dvi „Lietuvos ryto“ televizijos laidos „Nusikaltimas ir bausmė“ dalys, kurių pirmoji bus parodyta šį vakarą.

– Kodėl ėmėtės šios temos? Argi šioje byloje dar ne viskas išsakyta? – paklausiau laidos vedėjo Kristupo Krivicko.

– Išsakyta galbūt viskas, bet ne viskas parodyta. Pirmąsyk parodysime medžiagą, kurioje užfiksuoti abiejų merginų parodymai. Jos pasakoja, kaip, kur ir kada buvo įvykdytas nusikaltimas.

Bandysime ieškoti atsakymo į klausimą, kodėl jos taip pasielgė. Galbūt po mūsų laidos ne vienas žiūrovas supras, kaip sužinoti, kada žmogus pradeda kelti grėsmę.

Kas turėjo pastebėti pakitusias šių merginų būsenas – artimiausi žmonės, pedagogai, psichologai? Kodėl tai buvo pražiūrėta?

– Ką sako psichologai?

– Jie vienu balsu tvirtina, kad nerimą keliančius ženklus buvo galima pastebėti plika akimi. Tereikėjo atkreipti dėmesį į merginų elgesį, nuotaikas, atributiką, muziką, kultinius simbolius.

Formaliai šios merginos yra nusikaltėlės, bet neformaliai – pačios yra aukos, gavusios mirtiną nuodų dozę. Norint pamatyti, kuo gyvena ir ką jaučia vaikas ar paauglys, reikia žvelgti labai giliai, domėtis, kokios muzikos jis klausosi, kokią literatūrą skaito, su kuo bendrauja.

Laidoje kalbės ekspertai, kriminologai, psichologai, būrėja iš Lenkijos. Pastaroji, išvydusi šių merginų nuotraukas, sakė, kad iš jų sklinda šėtoniška energija.

Manau, kad su šėtonu čia mažai kas bendra. Daugybė žmonių gyvena apimti nuolatinės įtampos, tik ji skirtingai pasireiškia – vieni griebiasi narkotinių medžiagų, kiti smurto.

– Savo laidose nuolat susiduriate su neigiamomis emocijomis. Ar nesunku gyventi su tokiu krūviu?

– Tokias laidas kuriu dėl kilnaus tikslo – ne dėl reitingų ar populiarumo. Jis užkoduotas laidos pavadinime „Nusikaltimas ir bausmė“, kuris parodo, kad Lietuvoje nebuvo, nėra ir nebus nė vieno nusikaltėlio, kuris anksčiau ar vėliau būtų nenubaustas, kad ir kas jis būtų.

Kai išsikeli tikslą, laida tėra priemonė to siekti, techninis dalykas. Kasdien kraują matantys chirurgai taip pat siekia išgelbėti gyvybes.

– Kaip į tokį darbą reaguoja jūsų šeima?

– Mano vaikai (K.Krivicas turi tris dukteris: 9 metų Atėnę, 6 metų Eladą ir pustrečių metų Faustą. - Red.) apie tokias laidas nežino. Kaip ir kiekvienas tėvas, aš atsakingai renkuosi tai, ką turėtų matyti ar žinoti mano vaikai. Dukros žino, kad dirbu televizijoje, bet ten turiu daugybę projektų. Mano kuriamos kriminalinės laidos skirtos tik suaugusiesiems.

– Kaip atsipalaiduojate po visų darbų?

– Tam visuomet trūksta laiko, bet kiekviena rutina turi būti pertraukta. Mano prioritetai sudėlioti taip: šeima, darbas, savišvieta, sportas. Mielai būnu su šeima, vaikais, lankau karatė treniruotes ir perskaitau kalnus knygų. Mano pomėgis – informacija. Stengiuosi ją gauti visais įmanomais būdais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.