LRT televizijoje – lietuviškų filmų penktadieniai

Penktadienio vakarais LRT televizija kvies į lietuviško kino vakarus. Bus parodyti pastarojo meto lietuvių sukurti vaidybiniai filmai „Aurora“, „Kolekcionierė“, „Narcizas“, „Emigrantai“.

M.Jampolskis ir J.Jutaitė filme „Aurora“.
M.Jampolskis ir J.Jutaitė filme „Aurora“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 3, 2014, 5:52 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:47 PM

Šį penktadienį žiūrovai išvys 2013-aisiais septynis „Sidabrinių gervių“ apdovanojimus susišlavusį filmą „Aurora“.

Režisierės Kristinos Buožytės juosta, kurioje pagrindinius vaidmenis atliko Marius Jampolskis ir Jurga Jutaitė, pernai buvo išrinktas geriausiu Europos fantastiniu filmu. „Sidabrinių gervių“ apdovanojimuose juosta pripažinta geriausiu vaidybiniu kino filmu, M.Jampolskis ir J.Jutaitė gavo geriausių aktorių statulėles, K. Buožytei apdovanojimai atiteko ir už režisūrą, ir scenarijų.

„Aurora“ taip pat apdovanota „Sidabrinių gervių“ statulėlėmis už geriausią operatoriaus bei kompozitoriaus darbą. 2012-aisiais viename svarbiausių fantastinių filmų renginyje, JAV Ostino mieste vykusiame festivalyje „Fantasticfest“„Aurora“ apdovanota keturiais pagrindiniais prizais. Taip pat gauti apdovanojimai tarptautiniuose Lundo (Švedija), Miscolci (Vengrija), Vankūverio (kanada), Dublino (Airija) ir kituose kino festivaliuose.

„Aurora“ – fatališka meilės istorija, perteikta pasitelkus fantastinio psichologinio trilerio žanrą. Vykdant sudėtingą mokslinį eksperimentą, kurio esmė – informacijos perdavimas neuroniniame lygmenyje, jaunas, bet santūrus vyras Lukas patirs stulbinantį nuotykį komoje esančios moters Auroros galvoje. Išlaisvinęs instinktus bei užslopintas fantazijas, jis pradės lėtą metamorfozės procesą. Lukas jau nebebus toks, koks buvo.

Kitą penktadienį, balandžio 12 d., bus parodytas 2008-aisiais dvi „Sidabrines gerves“ pelnęs režisierės K.Buožytės filmas su Gabija Ryškuviene „Kolekcionierė“.

Šeimyninę tragediją išgyvenusi jauna medikė Gailė praranda gebą patirti bet kokias žmogiškas emocijas. Visiškai atsitiktinai, darbo reikalams rengdama vaizdo medžiagą, moteris netikėtai pastebi, kad matydama save ekrane vėl trumpam gali patirti buvusias emocijas. Tam tereikia dirbtinai sukurti situaciją, leisiančią patirtį norimą emocinį būvį, ir ją nufilmuoti. Gailė visa galva pasineria į eksperimentą, net nesusimąstydama apie būsimas jo pasekmes.

Vėliau žiūrovai išvys  „Narcizą“ (2012 m., režisierė ir scenarijaus autorė Dovilė Gasiūnaitė) ir „Emigrantus“ (2013 m., režisierius ir scenarijaus autorius Justinas Krisiūnas).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.