Holivudo aktorių humoro jausmas - ir linksmina, ir glumina

Juosta „Žmogus, pakeitęs viską”, pasakojanti apie amerikiečių beisbolo žaidėjus, buvo filmuojama didžiulėje kino studijoje. Kad aktoriai Bradas Pittas (50 m.) ir Jonah Hillas (30 m.) galėtų greičiau nulėkti iš vieno paviljono į kitą, jiems buvo skirti kartai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 26, 2014, 7:50 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:54 AM

Muzika, kurios neįmanoma išjungti

Vieną dieną J.Hillas vietoj savo karto išvydo golfomobilį, išdabintą garsiojo britų atlikėjo George’o Michaelo nuotraukomis ir užrašu: „Aš dievinu George’o dainas!” Negana to, paleidus variklį imdavo groti muzika, kurios neįmanoma išjungti.

„Kiek vėliau B.Pittas jį dar padabino vestuviniais žiedais. Šitaip išpuoštu keturračiu važinėjau iki filmavimo pabaigos”, – vėliau juokdamasis pasakojo J.Hillas.

„Kartais darbas būna toks įtemptas, tad tiesiog būtina kokiu nors būdu praskaidrinti atmosferą”, – taip savo šunybę kolegai paaiškino B.Pittas.

Vieni Holivudo aktoriai garsėja puikiu humoro jausmu, o kitų juokai trikdo ar net šiurpina. Yra ir tokių įžymybių, kurios iš savo išdaigų kvatojasi vienos.

Užbarikadavo duris

Geidžiamiausias Holivudo vienišius George’as Clooney (52 m.) garsėja ir keistu humoro jausmu.

Paskambinti naktį geram bičiuliui ir pakeitus balsą apsimesti greitosios medicinos pagalbos darbuotoju. Kolegai gimtadienio proga padovanoti šiukšlyne rastą paveikslą ir pateikti jį kaip savo nutapytą. G.Clooney repertuare – būtent tokie pokštai.

Holivudo žvaigždė mėgsta pasijuokti ir iš kolegų, su kuriais dirba filmavimo aikštelėje.

Kuriant „Oušeno vienuoliktuką” viešbutyje virš aktorės Julios Roberts kambario durų jis buvo pakabinęs kibirą su vandeniu. Nors nukentėjo ne kolegė, kuri šiame filme sukūrė jo herojaus Denio Oušeno žmonos Tesos vaidmenį, o viešbučio tarnautojas, pokštininkas dėl to tik dar smagiau juokėsi.

Kartą G.Clooney užbarikadavo J.Roberts duris masyviais vazonais su augalais. Aktorė šią kliūtį įveikė tik vargais negalais.

Ne mažiau yra kliuvę ir senam G.Clooney bičiuliui aktoriui Mattui Damonui. Filmuojant „Brangenybių medžiotojus” kostiumų dizaineriai, G.Clooney paprašyti, M.Damono drabužius kas kartą pasiaurindavo keletu milimetrų.

M.Damonas tuo metu kaip tik bandė numesti svorio, todėl niekaip negalėjo suprasti, kodėl vis sunkiau įsispraudžia į drabužius.

Kai galiausiai tiesa išaiškėjo, seniai prie tokių bičiulio juokų įpratęs M.Damonas nė kiek neįsižeidė.

Juodasis humoras kapinėse

„Oskaro” laureatė Jennifer Lawrence (23 m.) augdama su vyresniais broliais įprato prie visokių išdaigų ir juokelių. Vis dėlto kolegoms Christianui Bale’ui (40 m.) ir Bradley Cooperiui (39 m.), su kuriais aktorė dirbo „Amerikietiškos aferos” filmavimo aikštelėje, pavyko ją ne tik nustebinti, bet ir išgąsdinti.

Filmuojant vieną iš naktinių scenų kapinėse Ch.Bale’as ir B.Cooperis paprašė darbininkų ant vieno antkapio užrašyti: „Jennifer Lawrence, gimė 1890 m. rugpjūčio 15 d., mirė 1913 m. balandžio 1-ąją.”

Išvydusi savo pavardę J.Lawrence sušuko: „Kas tai?! Sutapimas?!” Kai kolegos prisipažino papokštavę, aktorė ne juokais supyko ir atlyžo tik baigiantis filmavimui.

Pridėjo daugiau erotinių scenų

Holivudo žvaigždės Melas Gibsonas (58 m.) ir Jodie Foster (51 m.) susibičiuliavo „Maveriko” (1994 m.), komedijos apie pokerio žaidėją, filmavimo aikštelėje.

M.Gibsonas norėdamas patraukti gražiosios J.Foster dėmesį nusprendė, jog jiems reikia kur kas daugiau bendrų erotinių scenų. Aktorius perrašė scenarijų – į jį įterpė dar porą puslapių.

J.Foster puikiai atliko savo vaidmenį, bet sužinojusi apie kolegos M.Gibsono apgavystę nusprendė atkeršyti.

Tokia proga pasitaikė per vakarėlį 1996-aisiais. M.Gibsonas šventė savo „Narsiosios širdies” triumfą – „Oskaro” apdovanojimą.

J.Foster pasistengė, kad paskui M.Gibsoną visą vakarą vaikščiotų dūdmaišininkas ir grotų kone ties ausimi.

M.Gibsonui, kuris gavo „Oskarą” už filmą, pasakojantį apie Škotijos nacionalinį didvyrį Williamą Wallace’ą, kolegės kerštas visai patiko.

Apsimetė nėščia?

2009 metais romantinėje komedijoje „Laikinai nėščia” skandalingoji Lindsay Lohan (27 m.) įkūnijo merginą, kuri bijodama, kad bus atleista iš darbo, apsimeta esanti nėščia. Apgavikės vaidmuo aktorei taip patiko, kad po kelerių metų ji nusprendė pakvailioti ir tikrame gyvenime.

„Tai oficialu: aš esu nėščia”, – praėjusių metų balandžio 1-ąją L.Lohan parašė socialinio tinklo „Twitter” savo paskyroje.

Ši žinia akimirksniu apskriejo visus portalus, o netrukus pasipylė komentarai. Internautai pliekė aktorę dėl to, kad laukdamasi kūdikio ji šėlioja audringuose vakarėliuose ir vartoja alkoholį.

Kitą dieną aktorė savo paskyroje parašė: „Tai buvo balandžio 1-osios pokštas. Kur dingo jūsų humoro jausmas?”

Neseniai L.Lohan pareiškė patyrusi persileidimą. „Dėl to man reikėjo nutraukti filmavimą dviem savaitėms. Taip blogai jaučiausi, kad negalėjau net pajudėti”, – per TV realybės šou prisipažino L.Lohan.

Pareiškė, kad palieka kiną

Iš Puerto Riko kilęs Joaquinas Phoenixas (39 m.) 2006-aisiais gavo Auksinį gaublį už kantri muzikos atlikėjo Johnny Casho vaidmenį biografinėje dramoje „Ties jausmų riba”.

Po dvejų metų aktorius, visų nuostabai, pareiškė paliekantis kiną ir žengiantis į muzikos pasaulį. J.Phoenixas esą dėl naujos karjeros pasirinko visiškai kitokį įvaizdį – užsiaugino barzdą, pradėjo vilkėti suplyšusius drabužius. Jis visiems pasakojo visą gyvenimą svajojęs apie repą ir bendrą albumą su reperiu P.Diddy.

Tik vėliau aktorius prisipažino, kad visa tai buvo apgavystė. Paaiškėjo, kad jis įvaizdį buvo pakeitęs tik dėl vaidmens muzikiniame dokumentiniame filme „Aš vis dar čia”, kurį režisavo Holivudo žvaigždės Beno Afflecko brolis Casey Affleckas.

Vėliau J.Phoenixas atsiprašė dėl savo keisto elgesio ir grįžo prie ankstesnio įvaizdžio.

Beje, C.Afflecko juosta „Aš vis dar čia” kino kritikų buvo sutikta šaltai.

Sugadino dramatišką sceną

Johnny Deppo (50 m.) partnerės filmavimo aikštelėje žino, kad iš jo galima tikėtis bet ko. Aktorius mėgsta pasišaipyti ir neretai įstumia koleges į nemalonią padėtį.

Tai savo kailiu patyrė ir gražioji ispanė Penelope Cruz, su J.Deppu vaidindama kriminalinėje dramoje „Kokainas” (2001 m.).

Filmuojant vieną dramatiškiausių scenų P.Cruz sėdosi ant kėdės – staiga pasigirdo garsas, lyg kažkas būtų pagadinęs orą.

Visi sutriko, filmavimas buvo sustabdytas, o J.Deppas stovėjo šalia nutaisęs akmeninį veidą.

Pakilusi nuo kėdės P.Cruz išvydo ant jos padėtą guminę pagalvėlę, kuri ir skleidė šį garsą.

Kai vėl susitiko su J.Deppu ketvirtoje „Karibų piratų” dalyje, P.Cruz jau buvo pasirengusi aktoriaus išdaigoms.

Todėl J.Deppas paliko ją ramybėje, o keistus garsus skleidžiančias pagalvėles dėjo ant kitų kolegių kėdžių.

Parengė Ona KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.