SOS vaikų kaimų paramos koncerte paaukota per 100 000 litų

LNK televizijos transliuoto paramos koncerto „Padėkite turėti mamą“ metu žiūrovai SOS vaikų kaime augantiems vaikams paaukojo 127 111 litų. Ši suma padės dešimčiai SOS vaikų kaime augančių vaikų visus metus turėti pilnavertę ir laimingą vaikystę.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 8, 2014, 4:36 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:18 AM

SOS vaikų kaime vaikai globojami remiantis šeimos modeliu, čia gyvenančių vaikų poreikiai yra sudėtingi: jiems nuolat reikalinga individuali medikų, psichologų, pedagogų pagalba.

„Paramos koncertą per LNK televiziją stebėję žiūrovai galėjo įsitikinti kiek daug ir įvairios būtinos pagalbos sulaukia vaikai, globojami SOS vaikų kaime. Čia jie turi namus, auga kartu su broliais ir seserimis, o svarbiausia – turi SOS mamą, kuri rūpinasi jais ištisą parą, suteikia jiems taip reikalingą pastovumo ir saugumo jausmą. Esame nuoširdžiai dėkingi tiems, kurie reikšmingai prisidėjo, kad tėvų globos netekę vaikai augtų rūpestinguose namuose. Mūsų šalies žmonių parama labai reikalinga užtikrinant galimybę vaikams augti SOS vaikų kaime. Kalbame ir apie pagalbą biologiniams vaikų tėvams, kadangi nuosekliai dirbame, kad, atsiradus galimybei, globotiniai galėtų grįžti pas savo tikruosius tėvus“, –  sakė SOS vaikų kaimų direktorius Audrius Natkevičius. Koncerto metu SOS vaikų kaime globojamiems vaikams padėti ragino visuomenėje gerai žinomi žmonės ir vaikų globos srityje dirbantys profesionalai. Jie visi pritarė, kad šeimos modeliu paremta globa vaikams yra geriausia, o individuali pagalba sudėtingose situacijose augusiems vaikams yra būtina.

Koncerto metu kalbintos žinomos ekonomistės Aušros Maldeikienės teigimu, SOS vaikų kaime augantiems vaikams prie valstybės skiriamo išlaikymo papildomai skiriama 40 Lt suma galėtų būti ir didesnė.

„Turint galvoje, kad globojami vaikai yra atėję iš rizikingesnės zonos, jų auginimas yra gerokai sudėtingesnis, manyčiau, kad ši suma nors yra pakankamai solidi, gali būti ir didesnė“, – sakė A.Maldeikienė.

Policijos kapelionas, kunigas Algirdas Toliatas sakė, kad tik tada, kuomet žmogus išmoksta dalintis, jis auga, stiprėja, kuria savo aplinką, formuoja bendruomenę.

„Vaikai, kaip ir seneliai, yra labiausiai pažeidžiama visuomenės dalis. Kad visuomenė išliktų vieninga, integrali, kad galėtume būti pilietiški, atidūs ir mylintys, turime rūpintis pačiais silpniausiais. Reikia nebūti abejingais, nes abejingumas mus nužudo kaip visuomenę, nužudo pilietiškumą, o tai reiškia, kad nužudo visą Lietuvą. Todėl manau, kad visos Lietuvos, visų mūsų iššūkis – pagelbėti patiems silpniausiems“, – sakė kapelionas.

Vaikų teisių kontrolierės vyriausioji patarėja Eivilė Žemaitytė koncerto metu pabrėžė, kad Lietuvoje šiandien įvairiuose globos namuose auga apie 4000 vaikų, t.y. apie vieną procentą visų šalyje augančių vaikų.

„SOS vaikų kaime vaikų globa yra paremta šeimos tipo modeliu: vaikams sukuriama savarankiška šeimos aplinka, čia vaikai neturi nei auklėtojų, nei socialinių darbuotojų, o turi mamas ir tetas. Šie vaikai negyvena didelių įstaigos patalpose, čia jie gyvena šeimomis, mažuose jaukiuose nameliuose“, – sakė E.Žemaitytė. „SOS vaikų kaimas globoja tėvų globos netekusius vaikus jau 20 metų. Mūsų patirtis leidžia apibendrinti, kad tik rūpestingoje šeimoje užaugęs ir laiku gavęs individualią specialistų pagalbą vaikas vėliau sugeba tinkamai planuoti savo ateitį, moka taupyti, siekti mokslų, susirasti darbą, o sukūręs šeimą žino, kaip ja pasirūpinti ir išsaugoti“, – sakė SOS vaikų kaimų vadovas A.Natkevičius.

SOS vaikų kaimas šiuo metu rūpinasi 100 vaikų, kurie gyvena SOS vaikų kaime, o sulaukę jaunuoliško amžiaus išeina gyventi į SOS jaunimo namus iš kurių į savarankišką gyvenimą išeina tik tada kai gali patys save išlaikyti.

Koncerto metu SOS vaikų kaime augantiems vaikams prekybos tinklas „Maxima“ SOS šeimoms dovanojo 10 000 litų vertės dovanų kortelių apsipirkti „Maxima“ parduotuvėse.

Įteikdamas dovaną „Maxima“ LT generalinis direktorius  Arūnas Zimnickas dėkojo tiek SOS vaikų kaimo mamoms už parodytą meilės, kantrybės ir pasiaukojimo pavyzdį, tiek visiems žmonėms, kurie aukoja SOS vaikų kaime globojamiems vaikams „Maxima“ parduotuvėse įrengtose aukadėžėse.

SOS vaikų kaime augantiems vaikams bus galima aukoti „Maxima“ parduotuvėse įrengtose aukadėžėse visą gegužę – šeimos mėnesį. Po Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos miestuose esančias „Maxima“ parduotuves kelionę pradeda ir mobilioji aukų dėžutė, kurioje demonstruojamas animacinis pasakojimas parodys kokį pokytį tėvų globos netekusio vaiko gyvenime gali padaryti paaukotas litas.

„Kartu pasirūpinkime SOS vaikų kaimo globotinių šviesesne ateitimi – paaukokime“, – kviečia užrašas ant mobiliosios aukų dėžutės.

Visą gegužę SOS vaikų kaimo vaikams bus galima aukoti ir trumpaisiais numeriais 1890 (2 Lt), 1891 (5 Lt), 1892 (10 Lt). Norintys paaukoti neribotą sumą gali tai padaryti aukojimo portale www.aukok.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.