R.Zemkausko laida „Mano kiemas“ pripažinta geriausia

Geriausių 2013 m. radijo ir televizijos laidų konkurso „Pragiedruliai“ nugalėtoja tapo „Info TV“ laida „Mano kiemas“, kurią veda Rytis Zemkauskas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-09 12:27, atnaujinta 2018-02-14 03:39

Laidos formato autorius ir prodiuseris R.Zemkauskas sako, kad norėtų tęsti šį projektą, nes jis turi didžiulį potencialą.

„Esu be galo laimingas, kad „Pragiedruliai“ mus įvertino. Kai man kilo idėja kurti laidą apie mūsų miestų mikrorajonus, savotiškus „miesto kiemus“, norėjau pažymėti Lietuvos miestų kultūros gimimą. Per žmones, įvykius ir visokias istorijas. Per kelią iš namų į parduotuvę, per sėdėjimą ant suolo prie laiptinės, per nuolat kažką gręžiantį kaimyną ir aplinkos tvarkymo talkas. Parašėme paraišką Spaudos radijo ir televizijos rėmimo fondui ir ekspertai mumis patikėjo – skyrė pinigų dešimčiai laidų. Taip atsirado „Mano kiemas“, – pasakojo idėjos autorius R.Zemkauskas.

Beveik visą sunkųjį darbą laidoje padarė žurnalistė Jurgė Pridotkaitė ir operatorius Gvidas Kovėra. Jie nusivarė nuo kojų keliaudami per Alytų, Kauną, Vilnių, Šiaulius ir kitus Lietuvos miestus, kalbindami žmones, filmuodami ir ieškodami istorijų. Montažo režisūrą atliko Ričardas Rickevičius.

„Svajonių komanda, kuriai teko Sizifo darbas“, – sako R.Zemkauskas pats kalbinęs pašnekovus dviejose laidose ir ant automobilio stogo pritaisyta kamera filmavęs visus miestus.

„Žmonės į mus žiūrėjo įtariai, – juokėsi jis. – Manė, kad čia vėl „Google“ į jų privatumą kėsinasi“.

Laidose groja senoji ir naujoji populiarių muzikantų karta – nuo violončelininko S.Bartulio iki „Golden Parazyth“ bei Lino Adomaičio.

Visas laidas galima rasti internete – portale www.jegosvietos.lt. Jas kartoja „Info TV“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.