Modelis G.Rusytė: „Savo deimantus aš užsidirbau“

Modelio, televizijos laidų vedėjos Giedrės Rusytės gyvenimo istorija primena pasaką apie ančiuką ir gražuolę gulbę. Iš paprastos šeimos kilusi mergina pasiekė puikios karjeros, ne kartą žibėjo ant rimtų mados podiumų. Tačiau juokiasi, jog dėl to pasakų princas pas ją neatjojo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 15, 2014, 6:41 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:44 PM

„Nesutikau aš princo, kuris mane išgelbėjo, ir aš išvis nemanau, kad tie princai egzistuoja. Tiesiog sakyčiau, kiekvienas žmogus pasirenka, kaip jis nori gyventi, arba ne. Viską lemia atkaklumas, pasiaukojimas, ryžtingi sprendimai, didelis darbas”, – įsitikinusi karjeros aukštumas pasiekusi viena gražiausių Lietuvos moterų Giedrė Rusytė – geidžiamas modelis, televizijos laidų vedėja, modelių agentūros įkūrėja, tapusi deimantų žinove.

Įsisukusi į naują aplinką Giedrė rado laiko prie modelio karjeros priderinti naują specialybę, ji tapo gemologe – deimantų vertintoja. Tiesa, teko baigti brangius mokslus Mados technologijų institute Niujorke. Būtent ten sužinojo, kaip kuriami ir parduodami papuošalai ir ką iš tiesų reiškia gemologija. Sako net nepastebėjusi, kaip deimantai ją tiesiog apsėdo.

„Man akmenys kalba, kiekvienas yra skirtingas, kiekvienas turi savo charakteri, kiekvienam būdinga energija. Tikrai neįsivaizdavau, kad deimantai ar kuris kitas akmuo gali turėti tiek formų, kuriomis galima išreikšti papuošalą. Tai yra emocija, suteikianti šiltų jausmų, prisiminimų, pagaliau jie būna paveldimi“, – LRT televizijos laidoje „Stilius” susižavėjimo nauja veikla neslėpė Giedrė.

Ji tikina jau pastebėjusi, kaip vyrai dovanoja papuošalus savo moterims, o jos spindi iš laimės. Tačiau pati Giedrė tikina, jog savus deimantus užsidirbo. „Man jie patinka ir žinau, kad norėjau ir susikūriau juos savo darbu“, – pasakoja deimantų žinovė, pati save palepinanti prabangiais papuošalais.

Giedrė patenkinta tuo, kur yra ir kokiu kelia eina. Jaučiasi dėkinga ir lenkia galvą prieš tuos žmones, kurie ją supo, kai buvo vaikas, mokėsi, pradėjo modelio karjerą. Pykčio nejunta net ir tiems, iš kurių gavo skaudžių gyvenimo pamokų. Jų dėka išmoko neišpuikti, nesijausti įnoringa žvaigžde tarp pasaulio žvaigždžių: „Kartais tikrai tenka su daugeliu sėdėti, bendrauti, būti tuose pačiuose pobūviuose, restorane... Tai yra kasdienybė, žmonės tėra tik žmonės... Nuo kuklumo aš nemirsiu, nesu užsisklendusi asmenybė, bet įvertinti situaciją ir aplinką, kuri mane supa, tikrai sugebu“, – neleido abejoti Giedrė.

Prieš penkerius metus Giedrė susikrovė lagaminą, pasiėmė savo sūnų Majų ir išvyko už Atlanto – į nežinią. Nors ir Lietuvoje buvo ką veikti.

„Tiesiog man pritrūko oro, erdvės. Išvažiavusi kažkur svetur aš kitaip jaučiausi, man atrodė viskas laisviau, galimybės kitokios. Todėl galvodama apie save ir savo sūnų aš norėjau pabandyti, nes esu avantiūristė iš prigimties. Tiesiog paklausiau savo širdies. Man atrodė, kad geriausia išvažiuoti ir pagyventi svetur, ir aš pagalvojau: kada, jeigu ne dabar? Jokiu slaptų kėslų nebuvo, aš net negalvojau pasilikti gyventi Niujorke. Norėjau tik pabandyti. Kodėl gi ne, jeigu yra tokia galimybė, bet taip nutiko, kad užsibuvau“, – sako Giedrė Rusytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?