Š.Marčiulionis žino, kas trukdo užauginti sportišką vaiką

Užauginti sportiškus vaikus šiais laikais trukdo ir kompiuteris. Taip teigia legendinis krepšininkas Šarūnas Marčiulionis. „Jie net rungtynių negali pradėti, jei ko nors neparašo feisbuke“, – pyksta jis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 27, 2014, 11:00 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 11:49 AM

Vienas geriausių visų laikų Lietuvos krepšininkų pataria tėvams, sumaniusiems už blogą elgesį nubausti vaikus, jiems taikyti sportines bausmes. Pavyzdžiui, pasiūlyti padaryti atsispaudimų ar pritūpimų.

Apie tai buvęs krepšininkas šįvakar 18.50 val. kalbės „Lietuvos ryto“ TV laidoje „Viskas bus gerai“.

Birželio 13 dieną 50-metį švęsiančiam Š.Marčiulioniui liūdna, kad dabar vaikus reikia versti sportuoti, papildomai motyvuoti. Jis pamena, kad pats nuo vaikystės degte degė krepšiniu.

Geriausia paskata, anot buvusio krepšininko, – tikslas.

Jei jį jaunas žmogus turi, jam neleidžia nuklysti.

„Dabar jaunieji krepšininkai neišsimiega prieš treniruotes, nes jiems nuolat reikia pasižymėti feisbuke. Netgi rungtynių negali pradėti, jei ten ko nors neparašo. Žiūriu į juos ir nerimauju, kas bus toliau“, – neslėpė apmaudo krepšinio legenda tituluojamas Š.Marčiulionis.

Krepšinio pasaulio garsenybė tvirtina, kad dažnai jaunieji talentai patys sau pakiša koją kelyje į stulbinamą karjerą: „Yra normalūs keliai, kaip nueiti į didįjį krepšinį, bet kad visi kažkodėl nori užlipti ant savo grėblio.“

Tris atžalas turintis žinomas vyras džiaugiasi, kad jo vaikai yra sportiški. Pavyzdžiu, 12-metis Augustas jau pasirinko sau artimą sporto šaką – krepšinį, kurį žaisti jam puikiai sekasi. Berniukas atstovauja dviejų amžiaus grupių komandoms.

Š.Marčiulionis žvelgdamas atgal gailisi, kad taip ir neišmoko džiaugtis savo pergalėmis. Jis žaibišku tempu gyveno, žaidė krepšinį, o po kiekvienos pergalės galvodavo apie dar aukštesnius laimėjimus, užuot akimirką sustojęs pasidžiaugti.

Š.Marčiulionis išsakys nuomonę, ar vaikai vis dar mėto kamuolį dėl to, kad jiems tai smagu, ar jau dėl to, kad čia mato gerą finansinę ateitį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.