Naujiems nuskriaustų vaikų namams paaukota per 60 tūkst. litų

Tarptautinę vaikų gynimo dieną, sekmadienį, „Lietuvos ryto“ televizijos transliuotas paramos koncertas „Tyra vaikystės siela“ vainikavo bendrą televizijos kanalo ir Lietuvos samariečių bendrijos labdaros projektą. Gerumo akcijos metu vaikams iš probleminių šeimų Lietuvos žmonės paaukojo 63 693 litus. Už surinktas lėšas bus įrengtas naujas dienos centras „Užuovėja“, suteiksiantis namus likimo nuskriaustiems vaikams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-03 11:00, atnaujinta 2018-02-13 06:04

„Mes labai džiaugiamės ir esame be galo dėkingi visiems žmonėms, aukojusiems pinigus. Kiekvienas iš jų turėjo kažko atsisakyti ir atsisakė tam, kad padėtų tiems, kurie patys sau kol kas negali padėti“, – po sėkmingo paramos koncerto džiaugiasi Kauno samariečių vaikų dienos centro „Užuovėja“ vadovas Robertas Sukockas.

Pasak R. Sukocko, už paramos akcijos metu surinktas lėšas bus įrengtas toks dienos centras, kuriame vaikučiams bus šilta, jauku ir visuomet gera sugrįžti. „Pagaliau galėsime sukurti vaikams tikrą užuovėją. Turėsime virtuvę, valgomąjį, šokių salę, atskirą vidinį kiemelį, kuriame vaikams įrengsime krepšinio ir tinklinio aikšteles“, – sako R. Sukockas.

Kauno samariečių vaikų dienos centro „Užuovėja“ vadovas prisipažįsta – yra tokių tėvų, kurie nelaukia savo vaikų namie ir vaikų, kiekvieną kartą giliai atsidūstančių, kai jiems reikia palikti dienos centrą.

„Mes darome viską, kad tokiems vaikams būtų kur ateiti, su kuo pabendrauti ir kad jie neatsidurtų gatvėje. Norisi, kad dienos centras jiems būtų tarsi antri namai, tikiu, kad paramos akcijos metu surinktos lėšos padės mums sukurti jiems tą namų jaukumą“, – džiaugiasi R. Sukockas.

Padėti vaikams pajusti namų jaukumą vis dar galima paaukojant į Lietuvos samariečių bendrijos Kauno skyriaus sąskaitą LT 697044060003153102 arba portale www.aukok.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.