Diego Maradonos bažnyčioje - futbolininko garbinimo apeigos

Diego Maradona - futbolo dievas. Jo vardu pavadintos bažnyčios nariams tai - ne tušti žodžiai. Tuo gali įsitikinti per „Lietuvos ryto“ televiziją rodomo dokumentinių laidų ciklo "Kelionė į Rio" žiūrovai.  

D.Maradona.<br>„Reuters“ nuotr.
D.Maradona.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė

Jun 5, 2014, 12:37 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:02 AM

  Laukdami Brazilijoje prasidėsiančio pasaulio futbolo čempionato žinomi britų komikai Markas Watsonas ir Henningas Wehnas automobiliu keliavo po Pietų Ameriką. Kelionės tikslas – Rio de Žaneiras. M.Watsonas ir H.Wehnas įveikė 5000 kilometrų ir aplankė šešias valstybes, kurių gyventojams futbolas yra tarsi religija.

Įspūdžius iš nutrūktgalviškos kelionės jie sudėjo į dokumentinių laidų ciklą „Kelionė į Rio“, kurį rodo „Lietuvos ryto“ TV.

Ketvirtadienį 13 val. žiūrovai išvys pasakojimą apie Argentiną. Šios šalies gatvėse kamuolį spardo vos vaikščioti išmokę vaikai.

Rosarijaus mieste 1998 metais buvo įkurta futbolo legendos Diego Maradonos bažnyčia, ji jau turi 250 tūkst. sekėjų. Jos nariai D.Maradoną garbina kaip geriausią pasaulio futbolininką ir turi savas apeigas. Pavyzdžiui, Kalėdas švenčia spalio 30-ąją – tą dieną, kai gimė jų dievukas.

Paties D.Maradonos M.Watsonas su H.Wehnu Argentinoje nesutiko – jis tuo metu buvo Dubajuje. Tačiau komikai bendravo su praeityje žinomu vartininku Sergio Goycochea.

„Ar tiesa, kad per rungtynes jūs šlapindavotės futbolo aikštėje?“ – pasiteiravo komikai.

„Taip, – neslėpė S.Goycochea. – Vartininkas geria daug vandens, tačiau prakaituoja mažai, nes po aikštę nelaksto.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.