Rūta Mikelkevičiūtė vykdama į Zambiją prašo palinkėti gero oro

Į Zambiją išvyko jau tradicine tapusi – ketvirtoji – organizacijos „Gelbėkit vaikus“ misija. Antrus metus prie jos prisideda ir LNK televizijos žurnalistė Rūta Mikelkevičiūtė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 9, 2014, 11:50 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:27 AM

Kelionės metu televizijos laidų vedėja vėl kurs dokumentinį filmą. „Jis tarsi įrėmina ir įprasmina mano kūrybinius metus televizijoje. Skatinu visus Lietuvos žmones pagal galimybes prisidėti aukomis ar tiesiog palaikyti šią gražią iniciatyvą“, - sakė žurnalistė.

Rūta prieš išvykdama pajuokavo, jog pagalbos misijos metu gali prireikti ir jai pačiai: „Palinkėkit gero oro, nes dabar Afrikoje žiema ir temperatūra ten nukrenta iki 8 laipsnių. Praėjusiais metais nakvodavome į lovą įsidėjusios karšto vandens pūslę, todėl šiemet besikraudama daiktus pasiėmiau ir striukę. Tikiuosi, kad jos pakaks nesušalti Afrikoje“.

Šių metų misijos tikslai įvairūs: Mikutos kaimo bendruomenei perduoti už lietuvių pinigus nupirktas ožkas bei dviračius, aplankyti vietos vaikų namus, suteikti pradžią dideliam darbui – padėti pirmąją simbolinę Mikutos kaimo mokyklos plytą. Taip pat sukurti jau tradicija tapusį filmą apie Zambijos vaikų gyvenimą bei parvežti į Lietuvą Zambijos vaikų padėkas ir linkėjimus.

Į Zambiją išvyko ir R.Mikelkevičiūtės kolegė Giedrė Talmantienė su operatoriumi, organizacijos generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė.

Misijos iniciatorės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ generalinės direktorės R. Dičpetrienės teigimu, Zambija – tikrąja šio žodžio prasme yra vaikų šalis, nes daugiau nei 50 proc. šios šalies gyventojų yra jaunesni nei 18 metų. Organizacijos vadovė pastebi, kad šios vaikų šalies problemos iš tiesų visai nevaikiškos, nes 0,5mln. Zambijos vaikų gyvena gatvėje be tėvų, apie 1 mln. nelanko mokyklos, apie 3 mln. šalies vaikų nuolat trūksta maisto, o 1 iš 5 Zambijos vaikų miršta nuo paprastai pagydomų ligų. „Būtų galima ir toliau be galo vardinti minėtosios vaikų šalies problemas, kurias esame aiškiai įsivardiję ir prie kurių sprendimo prisidedame kaip organizacija bei suteikiame progą prisidėti Lietuvos žmonėms“, - sako R. Dičpetrienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.