Serialo „Likvidacija“ aktorius žargono mokė nusikaltėlių šulai

Mieste siautėja prievartautojai ir žudikai, kurių privengia net teisėsaugos pareigūnai. Tokia buvo pokario metų Odesos kasdienybė. Žiauri banditų grupuotė „Stepių vilkai“ plėšia karinius sandėlius ir grobia ginklus. Jiems vadovauja Akademikas – paslaptinga asmenybė, kurios niekas nėra matęs.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 12, 2014, 11:56 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:39 PM

Taip prasideda 14 dalių Rusijos TV serialas „Likvidacija“, kurį šįvakar pradeda rodyti „Lietuvos ryto“ televizija.

Gelbėti miesto imasi maršalas Georgijus Žukovas (Vladimiras Menšovas). Kartu su vietos kriminalistais jis organizuoja sudėtingą ir pavojingą operaciją.

Filmas sukurtas pagal tikrus įvykius. 1946 m. vasarą Sovietų Sąjungos diktatorius Josifas Stalinas atleido maršalą G.Žukovą iš sausumos kariuomenės vyriausiojo vado pareigų ir ištrėmė į Ukrainą vadovauti Odesos karinei apskričiai.

Pagrindinis filmo herojus kriminalistas Davidas Gocmanas (Vladimiras Maškovas) taip pat turi realų prototipą – tais laikais Odesos kriminalinio skyriaus viršininko pavaduotoją Davidą Kurliandą. Šio bebaimio pareigūno autoritetas buvo toks didelis, kad jį gerbė net nusikaltėliai.

„Likvidacija“ nufilmuota Odesoje, dešimtmečiais neremontuotuose butuose ir laiptinėse.

Mieste beveik visų pastatų pirmųjų aukštų langai apkalti grotomis. Juostos kūrėjai jas slėpdavo po langinėmis, o namų išorėje esančius dujų vamzdžius maskuodavo laukinėmis vynuogėmis.

Aktoriai iš vietos kalbininko mokėsi specifinio Odesos akcento. Siekdami, kad vaidyba būtų įtikinamesnė, jie bendravo ir su buvusiais garsiais Odesos nusikalstamo pasaulio autoritetais, mokėsi jų žargono.

„Likvidacija“ 2007 m. pelnė vieną aukščiausių Rusijos kino apdovanojimų – „Nikės“ prizą.

„Lietuvos ryto“ TV, 18.45 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.