Raminta Vyšniauskaitė: „Vienas įdomiausių darbų - kalėjime“

Ji su užsidegimu pasakoja apie savo darbą kalėjime. Ji gali viską metusi išvykti į Serbiją, kad dalyvautų realybės šou su ją įsimylėjusiu vaikinu, kuriam ypatingų jausmų nepuoselėja. Naujos TV3 laidos „Mano geriausia draugė” vedėja Raminta Vyšniauskaitė (27 m.) nenustygsta vietoje.

J.Vyšniauskienė tiksliai įvertina visus savo dukters Ramintos vaikinus.
J.Vyšniauskienė tiksliai įvertina visus savo dukters Ramintos vaikinus.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

Jun 16, 2014, 9:24 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:27 PM

Šiais laikais jauni žmonės veržiasi į televiziją šokti, dainuoti ar tiesiog pasipuikuoti. O „Power Hit Radio” laidų vedėja R.Vyšniauskaitė į eterį žengia su motina Janina Vyšniauskiene, kuriai birželio 21-ąją sukaks 55 metai. Jos ves vasaros laidą – socialinį projektą „Mano geriausia draugė”, rašo „Lietuvos ryto" žurnalas „TV Antena".

Mergina yra dalyvavusi realybės šou „Kelias į žvaigždes” (LNK), „Chorų karai” (TV3), nusifilmavusi seriale „Pamiršk mane”, vedusi renginius ir akcijas.

Tačiau pagrindinė jos veikla – radijo stotyje „Power Hit Radio”, kur kas rytą veda laidą „Šok į kelnes”. Be to, Raminta yra muzikos didžėjė.

– Regis, vardas Raminta jums nelabai tinka? – paklausiau R.Vyšniauskaitės, kai ši išbėrė visą savo veiklos sričių sąrašą.

– Esu klaususi mamos, kodėl su tėvu sugalvojo tokį vardą tuomet, kai mano charakteris dar nebuvo toks ryškus.

Mama pasakė, kad pirmomis savo gyvenimo dienomis tikrai buvau rami, bet kuo toliau, tuo labiau mano būdo savybės tolo nuo išrinkto vardo.

Manau, gyvenime turi būti pusiausvyra: pati esu nenuorama, todėl bent vardas ramus, gesinantis mano ugnį.

Pagal Zodiaką esu Žuvys, turėčiau būti rami ir švelni, bet išties net nežinau, kokia esu žuvis, matyt, dygliuota.

Naujoje laidoje ir jūsų įvaizdis kitoks nei įprastas – iš pašėlusios mergiotės tapote pavyzdinga mamos dukrele.

– Mano įvaizdis čia keičiasi. Dažniausiai aviu kedais, mūviu džinsus, o dabar ir pačiai keista – tapau moteriška, elegantiška. Bet ir pats projektas skirtas moterims.

Per visą projektą teks keisti ne vieną drabužių komplektą, tad matysite, kad galiu būti visiškai kitokia. Su tikruoju įvaizdžiu, matyt, neteks susidurti, bet žinau viena – būsiu mergaitiška.

– Norėdami išgarsėti žmonės televizijoje pasirengę viskam: šokti, dainuoti, čiuožti, šokti nuo tramplino, apsinuoginti. Ar atėjusi į televizijos šou su mama nerizikuojate būti nepopuliari?

– Kai gavau pasiūlymą vesti šį vasaros projektą ir dar kartu su mama, nudžiugau. Prodiuseriai mano mamos nei pažinojo, nei nutuokė, ką ji veikia. Bet kai mama atvyko į atrankas ir mes kartu atsistojome prieš kameras, jiems nekilo abejonių, kas taps vedėjomis.

– Jūsų mama kaip nors susijusi su scena ar televizija?

– Ji yra scenos žmogus. O aš, galima sakyti, taip pat esu užaugusi scenoje ar užkulisiuose. Mat amžiną atilsį mano tėvas buvo teatro režisierius. Jis dirbo Molėtuose, kur ir gyveno mano tėvai. Tėvas turėjo subūręs humoro trupę, statydavo spektaklius, kuriuose dalyvaudavo ir mama, ir aš. Kai tėvas mirė, mama, net ir neturėdama didelės režisūros patirties, tęsė jo veiklą.

Šios trupės jau nebėra, tačiau scenos įgūdžiai liko.

Dabar mama dirba Molėtų bibliotekos vedėja. O renginių, kuriuos veda, ten kiekvieną savaitę vyksta po du.

– Kokie jūsų santykiai su mama?

– Puikūs. Turime Molėtuose kaimo turizmo sodybą, į ją dažnai atvykstu su būriu draugų. Nelabai įsivaizduojame pasibuvimų prie laužo su gitara iki aušros be mano mamos. Ji visuomet išbūna kartu su mumis iki galo. Mama yra tapusi visų mano draugų drauge. Tad jei namuose reikia vyriškos pagalbos, visi mano vaikinai puola padėti. Esu vienturtė – nei brolių, nei seserų neturiu.

– Nuo mamos paslapčių neturite? Ar galėtumėte jai prisipažinti, tarkime, kad praradote nekaltybę ar parūkėte „žolės”?

– Na, negalėčiau sakyti, kad ji žino absoliučiai viską. Ne visos temos aptariamos net ir su mama. Manau, tam tikrą pagarbų atstumą reikia išlaikyti.

– Bet mama turbūt nutuokia apie jūsų širdies reikalus?

– O taip! Ir visuomet apie visus mano vaikinus turi nuomonę. Kai įsimyliu, niekada neslepiu nuo mamos savo vaikinų, greičiau priešingai – išsyk jai parodau. Visus mano vaikinus ji yra mačiusi.

– O jų jau tiek daug buvo?

– Visus keturis. (Juokiasi.) Ir apie visus yra išsakiusi savo nuomonę. Man jos nuomonė iš pradžių nelabai patikdavo, bet vėliau, kai santykiai nutrūkdavo, tekdavo pripažinti, kad ji buvo teisi.

– Esate dalyvavusi nemažai televizijos projektų, vedate laidas radijuje, debiutavote kaip aktorė. Ar jau išsirinkote veiklos sritį – kas jums gyvenime įdomiausia?

– Esu baigusi Mykolo Romerio universiteto socialinio darbo specialybės bakalaurą. Pagal specialybę galiu dirbti kalėjime.

Kalėjime esu du kartus atlikusi praktiką. Pirmais metais – su paaugliais, kitąmet – jau su suaugusiais kaliniais.

Įkalinimo įstaigose pamačiau daug trūkumų. Pirmiausia ten trūksta socialinių darbuotojų, kurie padėtų į laisvę grįžti besirengiantiems nuteistiesiems.

Liūdna, kad, pavyzdžiui, 14–15 metų paaugliai, uždaryti pataisos namuose, nieko nebijo. Jie nebijo daryti nusikaltimų, nebijo vėl atsidurti pataisos namuose, kolonijoje, o vėliau ir Lukiškių kalėjime.

Jie nebijo daugybės metų, kuriuos praleis už grotų, nes ir visa jų šeima dažniausiai būna ten. Yra tokių, kurie jau nemoka gyventi laisvėje, todėl vėl daro nusikaltimus ir grįžta į kalėjimą.

– Priimate iššūkius – po laidos „Žiūrėk. Geras” pradėjote čiuožti vandenlente? Ar tai tapo mėgstamiausiu sportu?

– Niekada nebuvau labai sportiška. Vandenlentė mano gyvenime ir atsirado netikėtai, ir iš jo dingo taip pat netikėtai.

Mat žiemą ją pakeičiau snieglente Druskininkuose. Susilaužiau ranką ir su sportu teko atsisveikinti. O juk svajojau nuvykti į tikrus kalnus.

– Kaip reaguojate į kritiškus internautų komentarus?

– Man nebe 19-a, kad dėl to verkčiau. Pamenu save „Kelyje į žvaigždes”, kur dalyvavau 18-os. Tuomet skaitydavau apie save visus komentarus ir verkdavau. Vadindavo mane ir „kūdena”, ir giltine.

– Dabar jau gal net ir nebe tokia „kūdena”?

– Dabar jau norėčiau būti lieknesnė. (Juokiasi.)

– Nesyk esate susilažinusi dėl įvairių keistų dalykų. Kokios buvo beprotiškiausios lažybos?

– Su kolege susilažinome, kad ta, kuri nepateks į konkursą „Chorų karai”, turės paglostyti nuodingą vorą tarantulą. Man jo glostyti taip ir neteko.

Tiesą sakant, esu labiau linkusi ne į lažybas, o į avantiūras. Viena didžiausių – dalyvavau vienoje TV laidoje Serbijoje. Tai buvo laida apie meilę ir romantiškus susitikimus.

Viskas prasidėjo nuo to, kad dirbau vertėja Molėtuose vykusiame muzikos festivalyje, į kurį buvo atvykęs kolektyvas iš Serbijos.

To renginio metu mane įsimylėjo vienas vaikinas serbas. Jis parašė laišką savo šalies televizijos „Pink TV” laidai „All About Love” ir papasakojo, kad myli merginą iš Lietuvos.

Jam nežinant man paskambino tos laidos kūrėjai ir pakvietė atvykti į Belgradą. Ilgai nemąsčiusi nuvykau, sudalyvavau laidoje, susitikau su tuo vaikinu, jam tai buvo didžiulė staigmena.

– Kuo baigėsi ši avantiūra?

– Pamačiau gražų miestą.

– Ar su tuo vaikinu bent pasibučiavote?

– Nepasibučiavome.

– Tai kol kas labiausiai pasaulyje mylite savo mamą?

– Na, ta meile dar yra su kuo dalytis.

– Ar mama tai žino?

– Žinoma! Man juk 27-eri. Ji nori, kad meile dalyčiausi ne tik su ja ir mylimuoju, bet ir su jos taip laukiamais anūkais.  

Motinos ir dukterys – lyg seserys

Šou „Mano geriausia draugė”, kuriame motinos ir dukters santykiai bus išbandomi įvairiomis užduotimis, bus rodomas ketvirtadieniais per TV3.

Projekte dalyvaus 8 poros. Tarp jų – grupės „Naujos pupytės” narė 23-ejų Neringa Šiaudikytė ir jos motina 44-erių verslininkė Valdonė Šiaudikienė, konkurse „Mis Lietuva 2013” „Mis foto” tapusi 18-metė Karolina Augutytė ir jos 35-erių motina Laura Augutienė, „X Faktoriaus” finalininkė 27-erių Anžela Adamovič su savo motina 50-mete Regina Adamovič.

Kai kurios šou dalyvaujančios motinos ir dukterys atrodo tarsi seserys.

Užduotys bus įvairios. Vienoms reikės fizinio pasirengimo, kitoms – psichologinio tvirtumo.

Porų likimą spręs komisija. Laimėtojų laukia piniginis prizas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.