Mylimasis tarantului tampa užkandžiu

Azijinio tarantulo patelė po meilės akto paprastai savo partnerį suryja ir tuomet traukia į urvą dėti kiaušinių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 19, 2014, 11:52 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:03 PM

Australų gamtininkas Corey Wildas dažnai lyginamas su savo tėvynainiu Steve’u Irwinu, prieš 8 metus žuvusiu nuo dygliauodegės rajos adatos.

„Jis buvo mano įkvėpėjas“, – neslepia 33-ejų C.Wildas.

Šis laukinės gamtos mėgėjas moka prieiti prie krokodilo ir išlikti jo nepastebėtas, jis nebijo bičiuliautis su kobromis, užsidėti ant kūno tarantulų.

Apie egzotinius ir pavojingus gyvūnus gamtininkas pasakoja dokumentiniame seriale „Laukinis pasaulis“, kurį rodo „Lietuvos ryto“ televizija.

Šį vakarą išgirsime apie azijinius tarantulus.

Jų patinai paprastai klajoja džiunglėse, o patelės gyvena urvuose ir naktimis išlenda medžioti. Jie minta vabzdžiais ir nedideliais graužikais.

Po poravimosi patinai stengiasi kuo greičiau pasprukti. Priešingu atveju jie tampa patelių užkandžiu. Suėdusi savo partnerį patelė grįžta į urvą ir padeda nuo 50 iki 100 kiaušinių.

Maždaug po penkių savaičių iš jų išsirita jaunikliai, kurie mėnesį gyvena su motina. Kai patelė išlenda ieškoti ėdesio, jie seka iš paskos. Praėjus mėnesiui jaunikliai išsiropščia iš urvo ir pradeda gyventi savarankiškai. Didesniems ir stipresniems gyvenimo pradžioje ėdesio toli ieškoti nereikia – jie suėda mažesniuosius.

Tarantulų dantys užauga iki vieno centimetro – panašaus dydžio kaip kobros.

Tarantulai turi įtraukiamus nagus ir vakuumo principu prie paviršiaus prisisiurbiančias letenas. Todėl jie gali lengvai ropoti ir per stiklą. Šie vorai gali gyventi iki dešimties metų.

„Lietuvos ryto“ TV, 16.20 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.