„Chorų karų“ dalyviai vienys lietuvius

Liepos 6-oji – ypatinga diena kiekvienam lietuviui. Valstybinę šventę, Mindaugo karūnavimo dieną TV3 jau šeštą kartą tradiciškai kviečia susiburti ir visiems drauge sugiedoti „Tautišką giesmę“.

„Chorų karų“ dalyviai liepos 6 d. susiburs giedoti tautišką giesmę.
„Chorų karų“ dalyviai liepos 6 d. susiburs giedoti tautišką giesmę.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-01 16:58, atnaujinta 2018-02-12 08:12

Šiemet Lietuvos himnas TV3 eteryje skambės tiesiogiai ne tik iš Vilniaus Vinco Kudirkos aikštės, bet ir nuo Palangos Birutės kalno.

Speciali transliacija šventiniam giedojimui suburs projekto „Chorų karai“ dalyvius ir mylimus eterio veidus. Vilniaus Vinco Kudirkos aikštėje žiūrovus suvienys ir „Tautišką giesmę“ drauge atliks Astos Pilypaitės vadovaujamas Alytaus „De Žavu“ choras, Arno Švilpausko vedamas Kėdainių „Senamiesčio“ choras ir Stano vadovaujamas senjorų „Bočių“ choras. Visi drauge choristai atliks ir kiekvienam pažįstamus Vytauto Kernagio, Marijaus Mikutavičiaus hitus.

Specialios transliacijos vedėjais tradiciškai taps eterio veidai. Vienas jų – laidų vedėjas ir kūrėjas Mindaugas Rainys. Kas bus jo kolegė – paaiškės vėliau.

„Tai jau trečias kartas, kai himną giedosiu sostinėje“, – sako M. Rainys. Jam anksčiau teko giedoti himną kituose miestuose – Panevėžyje, Juodkrantėje, gimtajame Kaune: „Jau tapo įprasta, kad „Tautišką giesmę“ giedu ne namie, o dirbdamas eteryje, kartu su kolegomis ir susirinkusiais žiūrovais.“

Mindaugui ši diena – ypatinga: „Man ši proga svarbi, nes tai Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo diena. Šį sekmadienį – jau šeštus metus iš eilės švęsiu ne savo vardadienį, o nacionalinę šventę kartu su gausybe žmonių.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.