Lietuvos rinktinės krepšininkai tapo aktoriais

Palangos pajūryje – garsiausi šalies krepšininkai pamuštomis akimis, kruvinomis lūpomis ir randuotais veidais. Kas nutiko? Pasaulio krepšinio čempionatui besirengiantys sportininkai neatlaikė įtampos ir susipešė? Ar rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas verčia treniruotis iki traumų?

Palangos paplūdimyje filmuotame klipe Lietuvos rinktinės krepšininkai kvies žiūrėti kontrolinių rungtynių, vyksiančių prieš pasaulio krepšinio čempionatą.
Palangos paplūdimyje filmuotame klipe Lietuvos rinktinės krepšininkai kvies žiūrėti kontrolinių rungtynių, vyksiančių prieš pasaulio krepšinio čempionatą.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

Jul 19, 2014, 5:32 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 8:58 PM

Kartu nusifotografuoti panorusią vieną aistringą krepšinio gerbėją rinktinės kapitonas Mantas Kalnietis turėjo įtikinėti, kad jam nieko rimta nenutiko, o krauju pasruvusi lūpa tėra grimo meistrų kūrinys.

Jo prireikė filmuojant reklaminį vaizdo klipą, kviečiantį žiūrėti draugiškų (sporto terminais – kontrolinių) varžybų.

Nuo sekmadienio per TV3 pasirodysiančiame vaizdo klipe randais ir mėlynėmis ant kūno ir veido pasipuošę aukštaūgiai sportininkai linksmai pakvies stebėti prieš pasaulio krepšinio čempionatą vyksiančių kontrolinių rungtynių, kurias liepos 26-ąją Lietuva pradės dvikova su kaimynės Latvijos rinktine.

Ką simbolizuoja sužaloti krepšininkų veidai? „Tai, kad net ir kontrolinės rungtynės yra rimtas reikalas, o ne lengvas pasivaikščiojimas, – žurnalui „TV antena" aiškino pajūryje sutiktas TV3 kūrybos direktorius Arvydas Rimas. – Žaidėjai daug dirba. Net ir po kruvino mūšio jie iš žemo starto vėl pakyla kovoti.

Kaip žinome, ne visuomet vadinamosios draugiškos rungtynės baigiasi išties draugiškai.“

Vaizdo klipus kuriančiam kino režisieriui Donatui Ulvydui teko paprašyti komandos trenerio J.Kazlausko, kad paaukotų vieną treniruočių vakarą. Nors sportininkų grafikas įtemptas, strategas sutiko.

Ar krepšininkai tam neprieštaravo? „Filmuotis vaizdo klipuose patiko ir man, ir turbūt visai komandai. Visi kartu pabuvome netradicinėje aplinkoje, turėjome progą geriau pažinti vienas kitą neįprastose situacijose“, – sakė komandos kapitonas M.Kalnietis.

„Filmavimas vyko greitai, tiksliai ir profesionaliai. Krepšininkai nebuvo nei nuvarginti, nei ilgam išmušti iš ritmo, – tvirtino A.Rimas. – Turbūt tai pirmas kartas, kai filmuojant vaizdo klipus dalyvavo visi krepšininkai ir net treneris.“

Antrasis, taip pat pajūryje nufilmuotas vaizdo klipas, skirtas artėjančio pasaulio krepšinio čempionato kovoms, sukurtas patriotiška dvasia.

Krepšininkai tvirtino visi kartu kovosiantys už Lietuvą, o kiekvienas asmeniškai – už ką nors daugiau: kas už miestą, kas už tėvus, už šeimas, artimuosius.

Vaizdo klipe iš pradžių bus rodoma, kaip jie visi kartu kažką kasa, stato, o galiausiai ant paplūdimio smėlyje įkastų stulpų išskleidžia milžinišką trispalvę ir sušunka kovosiantys už Lietuvą.

„Iš pradžių nelabai supratome, kas čia turi išeiti, bet kai režisierius išaiškino, tai pasirodė labai gera mintis, – pasakojo M.Kalnietis. – Ta didžiulė trispalvė išties įspūdinga. Tikrai turėtų padėti susitelkti sirgaliams. O mes prisiminsime, kaip ją kėlėme.“

Filmuojant paskutinius kadrus, kai krepšininkai visi kartu sušuko „Už Lietuvą!“, pasigirdo garsūs plojimai.

Net ir atokiau nuo Palangos paplūdimy vykstantis filmavimas ir plieskiantys prožektoriai sutraukė nemažai smalsuolių. Poilsiautojai pažino mūsų krepšinio žvaigždes ir veržėsi su jomis fotografuotis.

Filmavosi ir Arvydas Sabonis

Klipų režisierius D.Ulvydas kadaise yra treniravęsis pas krepšinio trenerį Antaną Sireiką.

Jis prisipažino, kad buvo maloniai nustebintas sportininkų profesionalumo ir kantrumo.

– Pastaruoju metu kuriate ne reklaminius klipus, o ilgametražius filmus – „Tadas Blinda. Pradžia“, „Valentinas vienas“, „Kaip pavogti žmoną?“. Kaip pavyko sutalpinti idėją į trumpesnį nei minutė klipą? – paklausiau D.Ulvydo.

– Kuo trumpesnis filmas, tuo sudėtingiau perteikti istoriją. O ypač tuomet, jei nori papasakoti istoriją, o ne tik parodyti kokią nors prekę.

Dažnai reklaminiai klipai būna trumpesni nei 30 sekundžių. Smagu, kad šiuo atveju nebuvo ribojama jų trukmė.

Tikiuosi, kad per reklamos pertraukėlę žiūrovai nešoks iš vietų ir nebėgs į virtuvę, bet pasižiūrės tą mūsų visų išgyventą istoriją.

– Ar pats esate aistringas krepšinio gerbėjas?

– Žinoma. Vaikystėje gyvendamas Šiauliuose treniravausi pas Antaną Sireiką, tad meilė krepšiniui iki šiol mano širdyje.

– Ar krepšininkai geri aktoriai?

– Nereikia į juos žiūrėti kaip į aktorius. Montuodamas klipus įdėmiai žiūrėjau į jų veidus, ieškodamas sekundės, kai jų žvilgsniai buvo tikri, gilūs, nuoširdūs. Kiekvieno žaidėjo veide tai pastebėjau.

Dvi savaitės prieš filmavimą pasakojau jiems, kaip vyks filmavimas, ir prašiau būti savimi.

Labai įdomaus veido yra rinktinės naujokas Antanas Kavaliauskas. Ne pirmą kartą filmuoju Mantą Kalnietį, su juo malonu dirbti, jis niekada nesijuokia iš to, ką daro, ir dirba kaip tikras profesionalas.

– Ar jiems teko daug grimuotis?

– Nusprendėme, kad jie bus natūralūs. Grimo meistrai tik padarė sužalojimus ir žaizdas.

– Ar lengva buvo įkalbėti J.Kazlauską, kad dėl filmavimo paaukotų treniruotę?

– Per dešimt metų tai buvo pirmas kartas. Beje, klipe nusifilmavo ne tik jis, bet ir Arvydas Sabonis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.