„X failų“ žvaigždė G. Anderson nebeslepia jausmų D. Duchovny

Prieš 20 metų pasaulis pirmą kartą išgirdo apie FTB agentus Foksą Malderį ir Deiną Skali. Garsiajame seriale „X failai“ vieną pagrindinių vaidmenų sukūrusi Gillian Anderson (45 m.) šiuo metu su trimis vaikais gyvena Didžiojoje Britanijoje ir neslepia šiltų jausmų buvusiam filmo partneriui Davidui Duchovny (53 m.).

Kai San Diege vyko „X failų“ gerbėjų sąskrydis, skirtas serialo 20-mečiui, D.Duchovny nė sekundės nesitraukė nuo G.Anderson.<br>„Bulls Press“ nuotr.
Kai San Diege vyko „X failų“ gerbėjų sąskrydis, skirtas serialo 20-mečiui, D.Duchovny nė sekundės nesitraukė nuo G.Anderson.<br>„Bulls Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 27, 2014, 9:02 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 5:11 PM

Kai Londone gyvenanti G.Anderson vyksta filmuotis, jos sūnūs 7-erių Oscaras ir 5-erių Felixas lieka su 19-mete dukra Piper ir aukle.

Su berniukų tėvu verslininku Marku Griffithsu aktorė išsiskyrė 2012-aisiais – po šešerių bendro gyvenimo metų.

Su dukters tėvu serialo „X failai“ dailininku Clyde’u Klotzu ji kartu gyveno trejus metus.

Aktorė buvo ištekėjusi ir už dokumentinių filmų kūrėjo Juliano Ozanne’o.

Tris kartus išsiskyrusi G.Anderson neseniai prisipažino, kad didžiausią lytinį potraukį visuomet jautė serialo „X failai“ partneriui D.Duchovny, rašoma žurnale „TV antena".

Tai nustebino net serialo kūrybinę grupę, mat pagrindinių vaidmenų atlikėjai filmavimo aikštelėje dažnai bardavosi.

Išgyvena dėl dukters

Jaunystėje bohemišką gyvenimo būdą mėgusi aktorė savo dukrai nuolat kartoja: „Labai svarbu prieš ištekant pasiimti iš gyvenimo tiek laisvės, kiek tik įmanoma.“

Kai Piper pareiškė nenorinti siekti aukštojo mokslo, motina neprieštaravo.

„Svarbu pagyventi laisvai, pamatyti pasaulio. Man net baisu pagalvoti, kas bus, jeigu ji įsimylės. O jeigu Piper nuspręs, kad jos pagrindinis gyvenimo tikslas gimdyti ir auginti vaikus? – su siaubu kalbėjo G.Anderson. – Juk kadaise aš buvau būtent taip nusprendusi. O vargšės Piper charakteris toks panašus į mano.“

Lemtingas pasirinkimas

Būsimoji „X failų“ žvaigždė karjerą pradėjo Niujorko teatro scenoje. Be to, ji dirbo kavinėje padavėja, o laisvalaikiu lakstė į filmų atrankas.

Nežinia, kaip būtų susiklostęs geltonsnapės aktorės likimas, jeigu ji nebūtų įsimylėjusi vaikino, gyvenančio Los Andžele.

„Vieną dieną nuvykau jo aplankyti ir pasilikau. O ten kaip tik prasidėjo aktorių atranka į „X failus“, – apie lemtingas gyvenimo dienas pasakojo G.Anderson.

Šokiravo prodiuserius

Dabar žvaigždė išdidžiai pasakoja, kaip patinka vilkėti „Prada“ drabužius ir kolekcionuoti brangius šiuolaikinių dailininkų paveikslus.

O tuomet pankuojanti G.Anderson į serialo atranką atėjo apsirengusi nudrengtais džinsais ir per plačiu megztiniu. Ant galvos buvo velniai žino kas – ilgi, susivėlę plaukai, nudažyti baltomis, raudonomis ir rudomis plunksnelėmis.

Išvydusi nustebusį vieno atrankos komisijos nario žvilgsnį, mergina atsainiai mestelėjo: „Nesišukavau ketverius metus.“

Gillian išvaizda, bendravimo būdas ir laidomi keiksmažodžiai padarė neišdildomą įspūdį serialo režisieriui Chrisui Carteriui.

„Ji vaidins Skali!“ – pareiškė jis prodiuseriams. Šie stvėrėsi už galvų: „Nė už ką!“

Tuomet Ch.Carteris pateikė argumentą, kuris privertė juos persigalvoti. Režisierius pareiškė paliksiąs projektą, jeigu G.Anderson kandidatūra nebus patvirtinta.

Po ilgų ginčų buvo rastas kompromisas – Gillian atliks pagrindinį vaidmenį, tačiau apsikirpusi ir susišukavusi.

Švarūs plaukai nervino

Mergina tokiai aukai ryžosi nenoriai. „Kai apkirpta ir sušukuota pažvelgiau į save veidrodyje, pasibaisėjau, – prisiminė aktorė. – Atrodžiau kaip mano mama.

Negalėjau rasti sau vietos. Mane siutino, kad plaukai tapo pernelyg švarūs, sušukuoti ir plaikstėsi nuo menkiausio judesio. Radau kažkokios želės ir juos sutepiau.

Mane iki šiol nervina, kai einant gatve plaukus plaiksto vėjas.“

D.Duchovny patyrė nesėkmę

Aktorė užmezgė audringą romaną su „X failų“ dailininku C.Klotzu.

Jaunuoliai savo santykius nuo kūrybinės grupės slėpė. Todėl nieko neįtariantis D.Duchovny bandė rėžti sparną apie Gillian, tačiau gavo ryžtingą atkirtį.

Tokia įvykių eiga širdžių daužytoją nemaloniai nustebino. Bandydamas atsikeršyti atstumtas vyras filmo prodiuseriams ėmė burbėti: „Kodėl vaidmenį pasiūlėte šiai nesimpatiškai ir visiškai neseksualiai lėlei?“ Savo nesėkmės priežastį mergišius suprato greitai – po kiek daugiau nei trijų pažinties mėnesių Gillian ir Clyde’as susituokė Havajuose.

Jei tikėsime „X failų“ žvaigžde, jau pirmąją vestuvių naktį jie pradėjo kūdikį.

Filmo kūrėjų kerštas

Apvalėjantis aktorės pilvas nenudžiugino serialo prodiuserių. Įsiutę jie pirmiausia išvijo iš darbo C.Klotzą – už padarytą nuostolį.

G.Anderson būtų ištikęs toks pat likimas, bet ją ir vėl užstojo Ch.Carteris.

„Niekada nebūčiau pamaniusi, kad tapsiu tokia vertinga aktore, o režisierius darys viską, kad man padėtų“, – prisiminė Gillian.

Aktorė filmavosi iki paskutinės nėštumo savaitės, o praėjus dešimčiai dienų po gimdymo grįžo į filmavimo aikštelę.

„Man buvo atliktas cezario pjūvis. Aš dar buvau neatsigavusi, – prisiminė G.Anderson. – Tiesa, pirmoji serija po gimdymo neatėmė daug jėgų – remiantis siužetu, man reikėjo tik gulėti lovoje.

O štai antroje teko bėgioti ir šokinėti su D.Duchovny. Tai buvo sunku ir fiziškai, ir emociškai. Išliejau daug ašarų, bet jų pasaulis nepamatė.“

Vyrą paliko būdama nėščia

Devynerius metus Gillian dukters Piper auklėjimą derino su 16 valandų per parą trunkančiais filmavimais. Geriau pažinusi sutuoktinį Clyde’ą, aktorė su juo išsiskyrė. Pora kartu gyveno trejus metus.

„Žinoma, nė sekundės nesigailėjau dėl to, kad pagimdžiau Piper. Kita vertus, man įdomu, kuo galėjau tapti, jei būčiau išnaudojusi visus jaunystės ir laisvės pliusus, – samprotavo aktorė. – Todėl ir raginu Piper nepasileisti paknopstomis paskui vyrus. Tai suryja nepadoriai daug laiko.“

Aktorei teko nemažai iškęsti, kol vėl susilaukė kūdikio. Per ilgą romaną ir dvejus metus trukusią santuoką su dokumentinių filmų kūrėju Julianu Ozanne’u Gillian du kartus bandė pastoti, bet nesėkmingai.

Pirmą kartą moteris patyrė persileidimą, o antrąsyk nėštumą nutraukti liepė gydytojai.

Kai pagaliau pastojo ir nėštumas nekėlė nerimo, „X failų“ žvaigždė paliko J.Ozanne’ą ir išėjo gyventi pas verslininką M.Griffithsą. Teigiama, kad vyresnysis Gilliam sūnus Oscaras – būtent jo. O po poros metų gimė Felixas.

Šį kartą G.Anderson buvo linkusi skirti vaikams ne tiek laiko, kiek liks nuo darbo, o tiek, kiek jiems būtina.

Londonas paverčia bambekle

Dabar, kai jaunesnieji vaikai paaugo, aktorė vėl dažniau filmuojasi. Praėjusiais metais ji atliko antraplanius vaidmenis TV serialuose „Hanibalas“ ir „Krizė“.

Jei televizijos kanalas būtų užsakęs dar vieną „Krizės“ sezoną, G.Anderson būtų tekę filmuotis Belfaste (Šiaurės Airija), Vankuveryje (Kanada) ir Čikagoje (JAV).

„Tai tas pats, kaip turėti tris meilužius, gyvenančius trijose skirtingose laiko juostose“, – šmaikštavo G.Anderson. Tačiau skrydžiai į Ameriką aktorei teikė malonumą.

„Pastebėjau, kad Los Andžele, kur nuolat šviečia saulė, visą laiką šypsausi. Londone esu kur kas didesnė bambeklė“, – prisipažino G.Anderson.

Atgimė sena meilė?

Už Atlanto Gillian susidraugavo su Davidu, kuris kadaise aplink ją rėžė sparną.

„Esame tarsi giminės. Juk buvo laikai, kai kartu praleisdavome daugiau laiko nei su savo šeimomis. Vienas kitą suprantame tiesiog instinktyviai, – prisipažino G.Anderson. – Be to, ką čia slėpti, nė vienas kitas partneris manęs taip netraukė.“

Gillian ir Davidas ėmė vis daugiau laiko leisti kartu, o viešumoje neslėpė švelnumo.

Per San Diege (JAV) surengtą serialo „X failai“ jubiliejui skirtą gerbėjų sąskrydį D.Duchovny nė sekundės nepaleido savo buvusios partnerės – glaudė ją prie krūtinės, bučiavo į skruostą ir plaukus.

Imta kalbėti, kad vienišų žvaigždžių romanas rutuliojasi jau seniai. Esą D.Duchovny ketina parduoti butą Niujorke ir persikelti pas G.Anderson į Didžiąją Britaniją.

Veikiausiai tai tik gandai, mat praėjusių metų gruodį G.Anderson ir Rusijos oligarcho Aleksandro Lebedevo sūnus verslininkas Jevgenijus Lebedevas kartu keliavo į Florenciją (Italija).

Pora apsistojo miesto centre įsikūrusiame prabangiame viešbutyje, apžiūrinėjo vietos įžymybes.

Aktorė išsireikalavo didesnio honoraro

- Gillian Leigh Anderson gimė 1968 m. rugpjūčio 9-ąją Čikagoje (JAV). Ji buvo vyriausia iš trijų vaikų kompiuterinių sistemų analitikės ir bendrovės savininko šeimoje.

- Paauglystėje Gillian svajojo apie jūrų biologės specialybę. Planai pasikeitė, kai būdama septyniolikmetė gavo vaidmenį bendruomenės spektaklyje.

- Mokykloje Gillian buvo tokia neklaužada, kad kai kurie mokytojai baiminosi, jog vieną dieną ji gali atsidurti už grotų.

- Vos 160 cm ūgio „X failų“ žvaigždė daugelį scenų vaidino pasilipusi ant obuolių dėžės.

- Aktorė prisipažino visą gyvenimą kenčianti dėl nerimo priepuolių.

- G.Anderson alergiška katėms. Kai pagal „X failų“ scenarijų aktorei teko filmuotis su kate, buvo sukurtas jos maketas.

- Iš pradžių G.Anderson honoraras buvo perpus mažesnis nei D.Duchovny. Kai po kelių sezonų aktorė sukėlė skandalą, jos atlyginimas gerokai pakilo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.