M. Vildžiūnas įkūnijo meilės tinkluose spurdantį TV direktorių

Kino žiūrovai jį geriausiai pažįsta kaip blogiuką Janeką Razumovskį iš filmo „Tadas Blinda. Pradžia“. Dabar aktorius Mykolas Vildžiūnas (33 m.) rengiasi dar vienai pradžiai – pirmą kartą vaidins TV seriale.

M.Vildžiūno mylimoji ekrane – J.Zinkevičiūtė (kairėje), tikrame gyvenime – O.Kunsunga.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
M.Vildžiūno mylimoji ekrane – J.Zinkevičiūtė (kairėje), tikrame gyvenime – O.Kunsunga.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Serialo kūrėjai žada ir pikantiškų scenų.
Serialo kūrėjai žada ir pikantiškų scenų.
Televizijos direktorius Fredis (M.Vildžiūnas) šokių konkurse pasiūlo dalyvauti iš provincijos atvykusiai Austėjai (Justina Nemanytė).
Televizijos direktorius Fredis (M.Vildžiūnas) šokių konkurse pasiūlo dalyvauti iš provincijos atvykusiai Austėjai (Justina Nemanytė).
Daugiau nuotraukų (3)

Ramūnas Zilnys

Sep 1, 2014, 8:32 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 1:03 PM

Lietuva jau matė ne vieną televizinį šokių karą, bet šįkart už pamėgtą šokėjų porą balsuoti nereikės.

LRT televizija nuo rugsėjo 8 dienos rodys naują serialą „Meilė kaip mėnulis“, kurio siužetas sukasi TV šokių projekto užkulisiuose.

Šią savaitę surengtame serialo pristatyme jo kūrėjai parodė, kad jiems netrūksta humoro – visi norintys čia galėjo nusifotografuoti su kartonine LRT vadovo Audriaus Siaurusevičiaus figūra.

Linksma užuomina į M.Vildžiūno personažą? Aktorius seriale vaidina televizijos kanalo vadovą Fredį.

Žadama, kad „Meilė kaip mėnulis“ ne tik nestokos įdomių siužeto vingių, bet ir kūrybingai atskleis Lietuvos pramogų pasaulio užkulisius. Kitaip tariant, žiūrovai galės dirstelėti, kas vyksta, kai išjungiamos populiarių TV laidų kameros.

„Kai sulaukiau pasiūlymo, iš pradžių nė nesupratau – kviečia filmuotis ar režisuoti. Pakvietė kaip aktorių ir tai smagu – niekada anksčiau neteko vaidinti seriale“, – „TV antenai“ pasakojo M.Vildžiūnas.

– Serialas yra apie TV šokių projektą. Jūs pats juos žiūrėdavote?

– Nebuvau nuolatinis stebėtojus, bet tuose šou šoko nemažai aktorių, mano kolegų, tad įsijungdavau – ypač artėjant finalams. Atsirasdavo noras sirgti už draugus.

– Aktoriai, kai gauna vaidmenį, stengiasi į jį kuo daugiau gilintis. Žiūrėjote šokių laidų įrašus?

– Ne, taip nesiruošiau, čia labiau scenaristų darbas. Be to, mano vaidmuo – pramogų verslo veikėjas, TV kanalo direktorius. Lietuvoje yra į ką pasidairyti, kad nuspręstum, kaip tokį žmogų vaidinti.

– O konkrečiau?

– Lietuvos televizijose ir pramogų pasaulyje yra ryškių asmenybių.

Mano personažas tiksliai neatkartoja nė vienos iš jų, bet tam tikrų atpažįstamų bruožų gal ir yra.

– Gausu stereotipų apie pramogų verslo žmones – skubantys, nervingi, galbūt kiek pasipūtę. Koks bus Mykolo Vildžiūno vaidinamas televizijos direktorius?

– Jis nėra blogas žmogus, bet priverstas aplinkybių elgiasi kaip tikras šmikis. Be to, dažnai būna silpnas. Kartais bando pasirodyti kaip pasipūtėlis, ypač darbo aplinkoje. O kasdienybėje yra mamos sūnelis, gyvenantis su tėvais. Be to, jautrus, norintis keisti pasaulį. Bus daug kontrastų, kurie sukurs komiškų situacijų.

– Jūs kuo nors panašūs?

– Taip. Ir net keliais bruožais. Kai kurios to personažo istorijos mano paties išgyventos. Jis patiria susitikimų ir išsiskyrimų su moterimis, kokių ir aš patyriau. Tai nėra surepetuotas, išmankštintas vaidmuo. Vaidinu perteikdamas savo gyvenimo patirtį.

– Bus bent viena scena, kur jums pačiam teks šokti?

– Keliose scenose teks pajudėti. Nors, kai pasiūlė filmuotis, pirmiausia paklausiau, ar nereikės šokti. Nuramino, kad mano vaidmuo kitoks – šokėjo vaidinti neteks. Palengvėjo.

Jei būtų kitaip, būčiau labai rimtai svarstęs, ar sutikti. Žinau, kiek daug darbo teko įdėti šokių projektų dalyviams, kad ekrane normaliai atrodytų.

Direktorių vaidinti man lengviau nei šokėją. (Juokiasi.)

– Vadinasi, ant parketo esate nepakankamai kietas?

– Nesu toks kietas, kad tai labai demonstruočiau. Nors šiaip ant parketo vedžioti partnerę man visai smagu ir nesvetima.

– TV šokių projektai – dar palyginti naujas reiškinys Lietuvoje. Ar jau verta apie juos kurti serialą?

– Taip, tai XXI amžiaus pradžios reikalas. Kita vertus, tie šokiai – dekoracija, fonas, padedantis perteikti veikėjų profesiją, santykius. Gyvenimo peripetijų, įsimylėjimų, išsiskyrimų čia bus daugiau nei šokių.

– Kiek serialo siužetas tikroviškas?

– Tai kūryba, nebus pasakojama tikra istorija iš konkretaus projekto. Kita vertus, situacijos, bent jau mano akimis, yra įprastos ir tikroviškos. Įkristi į įsimylėjimo pinkles, viską prarasti – daugeliui taip yra buvę. Tai žalinga, bet žmonės vis tiek antrą kartą lipa ant to paties grėblio.

– „TV antenos“ viršelyje šiandien esate su Juste Zinkevičiūte. Kokie jūsų personažų santykiai seriale?

– Aš vadovauju televizijai, rengiančiai šokių projektą, o Justė vaidina merginą, kuri tame projekte dalyvauja. Tarp mūsų vaidinamų personažų yra tam tikro pakvaišimo, susijusio su meile. Virstančio pykčiais, neapykanta ir kerštu. Justės personažas – koketė, viliokė, kuri mano personažui pridaro bėdų. (Juokiasi.)

– Seriale vaidins žinomi aktoriai – Dalius Mertinas, Elvyra Žebertavičiūtė, Kostas Smoriginas, Vaida Lisikaitė ir kiti. Susibūrė gera kompanija?

– Taip. Įdomu tai, kad daugeliui mūsų tai pirma patirtis seriale. Pavyzdžiui, Kęstutis Jakštas iki šiol nėra režisavęs serialo.

Filmavimo aikštelėje jaučiasi ambicijos viską daryti labai gerai, neatsipalaiduoti. Kaunamasi, nagais gramdoma kiekviena scena, aktoriai pasitempę.

Per porą mėnesių nebuvo nė vieno atvejo, kad filmavimą reikėtų nutraukti, nes kuriam nors aktoriui nėra nuotaikos ar jam trukdo žalingi įpročiai.

Stebime vienas kitą, prisitaikome, padedame, stengiamės sukurti gerą atmosferą. Darbas kasdienis, atima daug energijos, keliesi ryte, baigi vakare. Bet labai smagu. Klimatas geras, režisierius ambicingas, partnerės nuostabios.

– Lietuvių aktoriai dažnai sako, kad kinas ir teatras – dėl meno, o televizija – dėl pinigų.

– Bet ir televizijoje dirbi aktoriaus darbą, kurio mokeisi, ir dar uždirbi pinigų – tai labai skiriasi nuo kino. Šįmet pristačiau savo režisuotą filmą „Nesamasis laikas“, todėl tai žinau.

Taip, televizijoje meninio atsidavimo ir altruizmo turbūt mažiau nei teatre ar kine. Kita vertus, ar serialas turi būti labai meniškas? Jis skirtas masinei auditorijai, turi sudominti ir prikaustyti.

– Koks serialas, jūsų akimis, yra tikrai geras?

– Patinka užsienio serialai – žiūriu, analizuoju dramaturgiją, aktorių darbą.

Žiūriu brangiausią visų laikų serialą „Sostų karai“, dramaturgijos šedevrą „Bręstantis blogis“. Patinka „Moderni šeima“ – geras, kasdienis, prisodrintas humoro. Tokio norėtųsi ir Lietuvoje.

Lietuviškus serialus atidžiai žiūrėjau senokai. „Gedimino 11“, „Giminės“ – žiūrėjau paauglystėje, lietuviški serialai tada buvo naujiena.

– Jūsų mylima moteris irgi išmano vaidybą (M.Vildžiūnas draugauja su aktore Oneida Kunsunga – Red.). Kalbatės apie darbus, ji jus kritikuoja?

– Kalbamės, kaip ir su kitais kolegomis. Tai vyksta ir asmeninėje, ir profesinėje aplinkoje. Man nesinori, kad žmonės girtų be priežasties, bet ir nesinori, kad juos nuvilčiau tiek, jog suktų akis į šalį.

Kartais nesinori kalbėti apie darbą, tada taip ir sakome, nekrapštome žaizdų. Tiesa, aktoriai savo personažais gyvena dieną naktį, sapnai pradeda painiotis, viskas išsibalansuoja, imi personažų frazėmis kalbėti. Stengiamės užvėrę teatro ar filmavimo aikštelės duris pamiršti darbus, bet tai ne visada pavyksta.

– Konkurencija, pavydas, intrigos, netikėtai įsiplieskusi meilė. Taip reklamoje pristatomas serialas. Ko iš šių dalykų jame bus daugiausia?

– Manau, pavydo. Konkurencijos ir intrigų pakanka. O dėl netikėtos meilės – kada ji įsiplieskia tikėtai? (Juokiasi.)

– Dėl kokių priežasčių šį serialą verta įsijungti?

– Būtų geriausia, kad žiūrovai įsijungtų pirmas tris serijas ir patys apsispręstų. Tai pirmas serialas, kuriame dirbame aš ir K.Jakštas. (Juokiasi.) Kol kas tai pirma ir paskutinė galimybė pamatyti mūsų darbą. Gal tai ir galėtų būti priežastis įsijungti. Daugiau vaidmenų serialuose nesu suplanavęs, agentai su pasiūlymais nepuola.

– Norėtumėte, kad pultų?

– Nesakau, kad nenorėčiau. Serialui reikia daug laiko. Šįkart jam skirta keturi mėnesiai, kitiems reikalams laiko beveik nelieka.

Darbus renkuosi atsakingai. Kol kas nežinau, ko imsiuosi po šito. Tikriausiai tai bus susiję su kinu, bet dar nepasirinkau idėjos iš kirbančių galvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.