50 faktų, kurių nežinojote apie serialą „Seksas ir miestas“

Taip, mes žinome, kad ne viena mergina šio kultinio serialo serija yra žiūrėjusi ne kartą. Taip, galime įsivaizduoti, kaip dažna kartu su visomis keturiomis jo herojėmis – Kere (aktorė Sarah Jessica Parker), Miranda (aktorė Cynthia Nixon), Samanta (aktorė Kim Cattrall) ir Šarlote (aktorė Kristen Davis) išgyveno jų meilės lūkesčius, kartu pyko ir juokėsi. O gal net slapta pačios svaigo nuo Misterio Šauniojo (aktorius Chrisas Nothas) žavesio ar berniuko-žaisliuko Smito tobulo kūno?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 21, 2014, 4:57 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 5:04 AM

Tačiau yra dalykų, kurių apie visų mėgstamą serialą nežinote. Siūlome paskaityti 50 faktų, kurių nežinojote – o tada, tikime, vėl norėsite jaukų mergaitišką vakarą skirti šiam serialui ar po jo sukurtiems dviem filmams.

1. Serialas „Sekas ir miestas“ yra sukurtas pagal to paties pavadinimo romaną, kurį parašė Candace Bushnell. Knyga gimė iš autorės skilties savaitraštyje „ New York Observer“.

2. C.Bushnell už autorines teises į jos skiltį buvo sumokėta viso labo 60 tūkst. dolerių.

3. Sarah Jessica Parker buvo vienintelė iš keturių aktorių, kurios sutartis prasidėjo punktu, kad seriale ji nepasirodys nuoga.

4. Pūstas rožinis balerinos sijonas, kurį S.J.Parker vilki serialo vinjetėje, yra rastas sendaikčių dėžėje. Jis kainavo vos 5 dolerius.

5. Cynthia Nixon natūraliai yra blondinė. Plaukus raudonai ji nusidažė dėl Mirandos vaidmens.

6. Kerė turėjo būti brunetė. Prodiuseriai apsigalvojo tik likus 24 valandoms iki filmavimo pradžios. Mat knygos autorė C.Bushnell buvo blondinė.

7. Knygoje Šarlotės pavardė buvo Ross. Ji buvo pakeista dėl serialo, kurio veiksmas vyksta Niujorke.

8. Po to, kai seriale Miranda ir Kerė nusipirko „Magnolia“ keksiukų, ši Bleeckerio gatvės kepyklėlė tapo tokia populiari, kad pradėjo samdyti daugybę darbuotojų.

9. Pirmajame filme Kerė iš bibliotekos parsinešė knygą „Garsių vyrų meilės laiškai“. Tokia knyga, kol filmas nebuvo pasirodęs ekranuose, neegzistavo. Tačiau juostos gerbėjai ją taip norėjo įsigyti, kad galiausiai ji buvo išleista.

10. Filmuodamasi seriale S.J.Parker per parą net 18 valandų praleisdavo su aukštakulniais.

11. Žiūrovus sužavėjusią Kerės vaistų spintelę aktorė pamatę blusų turguje dar prieš filmavimus. Tačiau tuomet jos neįsigijo. Vėliau grįžusi pas pardavėją ji išgirdo, kad spintelė jau nupirkta „kažkokiam televizijos serialui“. Atvykusi į filmavimą „savo bute“ Kerė išvydo tą pačią spintelę.

12. Pirmajame filme raštelis, kurį Kerė gavo su vestuvine suknele nuo dizainerės Vivienne Westwood, iš tiesų yra parašytas šios dizainerės ranka.

13. Raudonplaukis berniukas, pirmajame filme vaidinantis jau paaugusį Mirandos sūnų Breidį, buvo ir kūdikis seriale. Tai tas pats vaikas.

14. Gydytojas, kuris priima Mirandos gimdymą, iš tiesų ir gyvenime yra gydytojas.

15. Misterio Šauniojo herojus yra įkvėptas rašytojos C.Bushnell buvusiojo – laikraščių leidėjo Rono Galotti.

16. Penktajame serialo sezone – tik 8 serijos. Pasirodo, S.J.Parket realiame gyvenime tuo metu laukėsi kūdikio, todėl negalėjo vaidinti.

17. 2012-aisias butas, kuriame gyveno serialo herojė Kerė, buvo parduotas už 9,65 milijono dolerių.

18. Matthew McConaughey vaidmuo „Pabėgimo iš Niujorko“ epizode buvo sukurtas aktoriui Alecui Baldwinui. Tačiau jis nesutiko jame filmuotis.

19. Ta pati scena vėliau buvo pasiūlyta aktoriui George'ui Clooney. Jis irgi atmetė šį pasiūlymą.

20. Prodiuseriams „Ne“ pasakė ir aktorius Warrenas Beatty.

21. Tik tuomet suvaidinti šiame epizode buvo pasiūlyta M.McConaughey.

22. Nors seriale tam tikrais momentais nuskamba visų keturių jo herojų namų adresai, tokie adresai realiai neegzistuoja.

23 C.Nixon ausys nėra pradurtos. Visi auskarai, kuriuos segi Miranda, iš tiesų yra klipsai.

24. Kristen Davis močiutė nematė nė vienos serialo serijos – anūkė manė, kad senolė nesupras tokio jos vaidmens.

25. Nataša, Misterio Šauniojo žmona, visada rengėsi baltai. Taip norėta parodyti, kokia „vanilinė“ yra jos asmenybė.

26. Aktorei Kim Cattrall Samantos vaidmuo buvo siūlytas dukart. Pirmą kartą ji jo atsisakė, o paskui kūrėjams pavyko ją įtikinti.

27. Net kai skaudėdavo ne tik kojas, bet ir juosmenį, K.Cattral atsisakydavo nusiimti aukštakulnius. Ji sakydavo, kad juos avėdama jaučiasi labiau samantiška.

28. Pirmajame filme knygyne Kerė patraukia kitą knygą iš lentynos ir vietoj jos padeda savąją. Ta patrauktoji knyga – Adrianos Trigiani „Lucia, Lucia“. Joje pasakojama apie moterį, kuri suplanuoja ekstravagantiškas vestuves ir yra paliekama prie altoriaus.

29. Antrajame filme merginos atskrenda ne į Abu Dabio oro uostą, kaip kad vaizduojama, o į Marakešo oro uostą.

30. Pirmajame filme, susikivirčijusios Kerė ir Miranda santykius aiškinasi gatvėje, prie Kerės namų. Fone matyti indas taksi vairuotojas, kuris tylėdamas linksi galva. Tas pats taksi vairuotojas yra ir seriale, kai merginos turėjo panašų nemalonų pokalbį.

31. Scenoje, kur Trėjus peršasi Šarlotei, panaudota netikra „Tiffany“ parduotuvės vitrina. Mat ši kompanija neleido filmuoti tikros jų parduotuvės, tačau neprieštaravo, kad bus naudojama netikra.

32. Willie Garson, vaidinantis gėjų Stenfordą, realiame gyvenimą ėjo į aklą pasimatymą su S.J.Parker. Tai įvyko kur kas anksčiau, nei pradėtas filmuoti serialas. Tikrovėje šie du aktoriai yra artimi draugai.

33. Daugybė meno kūrinių, matomų ruso Aleksandro Petrovskio bude seriale, iš tiesų priklauso jį vaidinusiam aktoriui Michailui Baryšnikovui.

34. Muzika, kuri skamba Kerės vizito Paryžiuje metu, parašyta Michailo Baryšnikovo. Tai ta pati muzika, kurią jo herojus Aleksandras skambina jai pianinu savo „lediniuose“ apartamentuose.

35. Šarlotės vestuvių pradžioje skamba škotų laidotuvių giesmė. Tai simbolizuoja blogą Šarlotės pasirinkimą.

36. Victoriai Beckham pirmajame filme buvo pasiūlytas epizodinis vaidmuo, tačiau ji turėjo atsisakyti, nes negalėjo suderinti grupės „Spice Girls“ repeticijų, koncertų ir filmavimų tvarkaraščio.

37. Pirmasis Eidano (Kerės vaikino staliaus) šuo Pytas turėjo būti pakeistas kitu šunimi, nes pirmasis bijojo „šeimininko“ – aktoriaus Johno Corbetto.

38. Priešvedybinė sutartis, kurią turėjo pasirašyti Šarlotė, buvo sudaryta tikro advokato.

39. Mirandos sūnaus Breidžio virkštelė, su kuria žaidžia jos katė, iš tiesų yra gabalas jautienos.

40. Vienas paskutinių serialo epizodų „Amerikietė mergina Paryžiuje“ buvo baigta filmuoti likus vos keturioms dienoms iki eterio.

41. Serialo pradžios vinjetėje, kai pravažiuojantis autobusas aptaško Kerę, yra juokinga klaida. Autobusas, aptaškantis ją, yra pilnas keleivių. Kai kamera pasisuka į Kerę, autobusas jos fone yra tuščias.

42. 2001-aisias S.J.Parker tapo serialo prodiusere. Tai reiškia, kad už vieną seriją ji gaudavo 3 milijonus dolerių.

43. Epizodas, kai Bergeris palieka Karę, palikęs jai raštelį ant priklijuojamo lapelio, įkvėptas tikros situacijos. Taip nutiko vienai iš serialo kūrėjų.

44. Pirmajame filme Kerė turi tą pati mobilųjį telefoną, kurį turėjo ir seriale. Kad matytųsi, kiek praėjo laiko, filmo kūrėjai jį apklijavo lipnia juosta – šis atrodė labai nsuidėvėjęs.

45. Kai Samanta gatvėje susiduria su Fibi (ją vaidino Gari Halliwell), jos kalbasi apie klubą „SoHo House“. Kai ši scena buvo nufilmuota, Victoria ir Davidas Beckhamai iš tiesų buvo šio klubo nariai.

46. Iki ketvirtojo sezono 12-os serijos S.J.Parker vardas ir serialo pavadinimas buvo reklamuojami ant Pasaulio prekybos centro. Po rugsėjo 11-osios išpuolio ši reklama atsirado ant „Empire State Building“.

47. Kai Šarlotė ir Misteris Šaunusis suvaidino scenoje „Aš prakeikiu tą dieną, kai tu gimei!“ pirmajame filme, katalikių mergaičių mokykloje kitoje gatvės pusėje buvo kilęs gaisras. Iš pastato, klykiančios frazę „Mes tave mylime, Misteri Šaunusis“, išlėkė paauglės. Daugybė jų. Aktorius Chrisas Nothas atsisuko į jas ir paklausė: „Ar jūs neturėtumėte būti mokykloje?“. „Abso-fuckin-lutely!“, – populiaria serialo fraze jam atsakė viena paauglių.

48. Išskyrus vieną kailinį švarką , nė viena moteris nė karto seriale nebuvo apsirengusi tų pačių drabužių.

49. Viso serialo metu rašydama savo skiltį Kerė iš viso užduoda 92 klausimus.

50. Prieš išvykdama į Paryžių Kerė rašė: „Gal laikas baigti klausinėti?“ Tai yra paskutinis klausimas. Paskutinėse serijose ji jau nebekelia klausimų.

Parengė Laura Bulvydė.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.