N. Marčėnaitė apie akluosius menininkus: „Jų rankos jautresnės“

Keramikė Nomeda Marčėnaitė įsitikinusi, kad kūryba yra veiksnys, vienijantis labai skirtingus vaikus. „Regėdami pasaulį skirtingais būdais, mes bandome vieni kitiems parodyti save, parodyti, kad esame kitokie, tačiau galime kurti kiekvienas”, – teigia žinoma menininkė.

N.Marčėnaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
N.Marčėnaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 25, 2014, 4:32 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 4:25 PM

Pasak Nomedos, regos negalią turinčių vaikų pojūčiai apriboti, tačiau jie ženkliai gilesni. „Daugelis jų savo rankomis jaučia viską daug jautriau, jų darbo pobūdis subtilesnis ir, pavyzdžiui, molis daugeliui jų yra netgi per šiurkštus arba pernelyg drėgnas. Jiems įdomu ir keista, nes vienas svarbiausių jų jutiminių organų yra būtent rankos ir pirštai”, - pažymi moteris.

„Padėkime augti” laida kartu su žinoma menininke jau šį šeštadienį 10 val. per BTV kalbės apie vaikų kūrybingumo ugdymą ir jo naudą vaiko raidai. Domėsimės, kaip regos negalią turintys vaikai kartu su globos namų auklėtiniais kūrybinėse dirbtuvėse mokosi išreikšti save per lytėjimą. Žiūrovai galės susipažinti, kaip pasitelkdami lipdybos techniką kiekvienas vaikas turi galimybę kurti meno kūrinius, kuriuose vaizduoja savo pasaulio matymą. Kitokį – savitą matymą.

„Padekime augti” laidos gerbėjai taip pat galės išgirsti Austėjos Landsbergienės patarimus, kaip padėti vaikams išmokti skaityti. Kaip visuomet, laidos filmavimo komanda keliaus po vaikų reabilitacijos vietas. Šį kartą stabtelėjimas įvyks Santariškių vaikų ligoninės Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.