Įkvepianti istorija: vilnietis darbą biure iškeitė į 13 ožkų ūkį

Vilnietis Mantas darbą biure iškeitė į kaimą, kuriame augina 13 ožkų. Manto ryžto iš esmės keisti savo gyvenimą nesumažino net ir toks faktas, kad jis nė karto gyvenime nebuvo melžęs nei karvės, nei ožkos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 26, 2014, 1:06 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 1:28 PM

Pats Mantas dabar juokiasi − pirmąją ožką pamelžė pasižiūrėjęs internete filmuką „How to milk a goat“. O šeštadienį, rugsėjo 26 d. 10.30 val. TV3 laidos „Beatos virtuvė“ žiūrovai pamatys, kaip pačiai Beatai Nicholson sekėsi pirmą kartą pamelžti ožką.

„Tai bus mano svajonių laida, nes visi receptai, visi valgiai, kuriuos gaminsiu, suksis apie varškę. Norėčiau šią laidą pavadinti „Varškė karalienė“, nes tikrai mes, lietuviai, turime tiek nuostabių valgių iš varškės, kad ji tikrai yra mūsų stalo karalienė ir pažiba“, – pasakoja laidos vedėja Beata Nicholson.

„Man net pačiai keista, kaip mes sugebėjome į šią laidą sutalpinti net septynis labai skirtingus ir labai gerus receptus su varške, – džiaugiasi Beata. – Jei dar nebandėte, pats laikas namie išsikepti burnoje tirpstančių spurgų, nuostabaus skonio varškės pyragą, kuriam neprireiks orkaitės, o vaizdas ir skonis bus lyg tikro torto. Taip pat pasiūlysiu kasdienai tinkančių varškės užtepėlių ir kartu su savo krikšto dukra Nida pagaminsiu kiekvienam vaikui įtiksiančių varškėtukų. Pavadinau juos „Varškėtukai kitaip“, nes jie tikrai yra kitokie.“

Beata primena, kad iki pat rugsėjo pabaigos laukia laiškų iš vaikų, kurie nori tapti pagalbininkais „Beatos virtuvės“ laidoje.

Šeštadienio laidos herojumi tapęs Mantas, išdrįsęs pirmą kartą gyvenime pasigaminti naminį varškės sūrį. „Manau, mano pavyzdys įkvėps ir mano žiūrovus namie pabandyti sukurti šį varškės šedevrą. Nuvažiuoti į Laužėnų kaimą pas jaunąjį ūkininką Mantą mane paskatino jo gaminami sūriai ir netikėti jo gyvenimo posūkiai. Dar prieš kelerius metus Mantas, kaip eilinis biuro tarnautojas, leido savo dienas Vilniuje, bet užgimusi aistra sūrininkystei jį išgynė į atokų kaimą, kur dabar Mantas gyvena kartu su savo jauna žmona, metukų neturinčiu sūneliu, karve, šuniu, kate ir 13 ožkų“, – susižavėjusi pasakoja B. Nicholson.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.