„Auksinio balso“ operos mūšyje triumfavo Aistė Lasytė

Šeštadienio vakarą – dar viena karšta kova LRT muzikiniame projekte „Auksinis balsas“. Šįkart – su galbūt didžiausiu iššūkiu dalyviams. Juk dainuoti tenka operą – prie to popmuzikos, roko ir džiazo atlikėjai tikrai nėra pripratę. Daugiausia žiūrovų balsų sulaukė "Liūdnų slibinų" vokalistė A.Lasytė.

Aistė Lasytė.<br>D.Umbraso nuotr.
Aistė Lasytė.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 1, 2014, 9:24 PM, atnaujinta Jan 23, 2018, 7:01 PM

Šį vakarą devyni konkursantai galėjo jaustis kiek ramesni. Niekas po šios kovos nekrenta iš kovos ir nekartoja projektą jau palikusios Daivos Starinskaitės likimo.

Tačiau balsavimo rezultatai – vis tiek svarbūs. Kartu su TV žiūrovais dalyvius vertino komisija - operos dainininkė Nomeda Kazlaus, smuikininkas Zbignevas Levickis, muzikologė Zita Kelmickaitė ir dirigentas Vytautas Lukočius.

Pirmasis scenoje – Egidijus Sipavičius. Sujuoda skraiste, nupiešta barzdele ir Mefistofelio arija iš Charles'io Gounod operos „Faustas“.

Z.Levickis šį pasirodymą įvertino aštuoneto. „Turite užburti, pagriebti pirmąja fraze. Nepagriebėt. Reikėjo gudrauti ir nerodyti, kad neva esate operos artistas. Jūs nesate operos artistas“, - pritarė Z.Kelmickaitė.

N.Kazlaus atsižvelgė, kad E.Sipavičius sirguliuoja, bet pripažino, kad su opera tvarkytis dainininkui buvo sunku.

Antroji jėgas bando Jurga Šeduikytė – su Čio Čio San arija iš Giacomo Puccini operos „Madam Baterflai“ ir įdomiu numeriu: kartu su ja scenoje – rytietišku grimu pasipuošusi aktorė.

„Jūs nutrūktgalvė. Tai – viena sudėtingiausių sopranų arijų“, - pastebėjo V.Lukočius. „Sveikinu už drąsą“, - pritarė N.Kazlaus.

Deivis Norvilas scenoje jaučiasi drąsiai – su arija iš Giuseppe Verdi operos „Trubadūras“. Nenuostabu – dainininkui yra tekę ne sykį atlikti operos kūrinius.   „Deiviui buvo puikiai tinkamas kūrinys. Visas vaidmenyje, tikras nugalėtojas“, - sakė dešimtuku Deivį apdovanojęs V.Lukočius.   Z.Levickis atvirai paklausė, kokią operaciją Deivis pasidarys už 10 tūkstančių litų, kurie yra pagrindinis projekto prizas. Taip pripažindamas – šis dainininkas yra vienas pagrindinių pretendentų laimėti.

 Toliau – šio projekto atradimo, „Liūdnų slibinų“ vokalistės Aistės Lasytės eilė. Ugningoji atlikėja pasirinko Bertos ariją iš Gioacchino Rossini operos „Sevilijos kirpėjas“. Komisijos nariai išgyrė A.Lasytės humoro jausmą ir aktorinius sugebėjimus, kurie padeda paslėpti visus vokalo netobulumus.

„Jūs nepaprastai talentinga, Tai fantastiška parodija. Opera, žinoma, negali taip skambėti“, - šypsojosi N.Kazlaus.

„Aistė Lasytė – tai diagnozė. Su tokia diagnoze galima eiti į didžiąsias scenas“, - pareiškė V.Lukočius.

Rokeris Povilas Meškėla pasidabino fraku ir atliko ariją iš Piotro Čaikovskio operos „Eugenijus Oneginas“.

„Man smagu, kad Povilas kiekvieną kartą sugeba nustebinti. Koks elegantiškas užsienietis, iš tiesų nebemokantis rusiškai kalbėti. Bet jis ir labai gražiai padainavo“, - kalbėjo Z.Kelmickaitė.

N.Kazlaus paprašė dalį arijos pakartoti be mikrofono. P.Meškėla taip ir padarė, užsidirbdamas garsius aplodismentus ir Nomedos dešimtuką.

Dainininkė Monika Liu šiam vakarui pasirinko italų kompozitoriaus Tomasso Giordani ariją „Caro mio ben“.

Solidus ir ramus pasirodymas. „Padainavo gražiai, muzikaliai, neperspausdama, nesimaivydama. Niekaip negaliu parašyt kito pažymio, tik dešimt“, - sakė Z.Kelmickaitė.

„Šis atlikimas buvo nuoširdus. Kiekviename žanre galite surasti kūrinį, kuriame nereikia savęs laužyti, kad pasiektumėte rezultatą. Labai džiaugiuosi jūsų pasirodymu“, - pritarė Z.Levickis.

Antanas Zakarauskas savo viltis sudėjo į ariją iš Giacomo Puccini operos „Toska“. Teatrališkas kostiumas, deglai dekoracijose – dainininkas padarė viską, kad scenoje sukurtų dramą.

„Pasigedau jūsų akių, nesvarbu, kad labai dramatiškai elgėtės. Vis tiek tai yra televizija. Net ir operos teatre dainuodamas, turite pažvelgti į publiką“, - dainininką mokė Z.Kelmickaitė.

„Džiaugiuosi, kad pasirinkote sudėtingą ariją, kurioje reikia parodyti sugebėjimą dainuoti“, - pagyrė N.Kazlaus.

Kristina Jatautaitė žiūrovus ir komisiją sužavėti pabandė arija iš Georgo Friedricho Händelio operos „Rinaldas“.

„Duosiu patarimą. Kartais persistengiate. Ateina įtampa. Kai dainuojate, bandykite pajusti tai ir atsipalaiduoti, kad jaustumėtės saugiai“, - sakė Z.Levickis, bet parašė dešimtuką. Palankiai Kristiną įvertino ir kiti komisijos nariai.

Edgaras Lubys taip pat pasirinko G.F. Händelio kūrybą– ariją iš operos „Kserksas“.

„Labiausiai nustebinęs žmogus šiame projekte. Su ta savo gitaryte darėtės visiškai nuobodus. O čia jūs esate provokuojantis, kiekvieną sykį – nenuspėjamas“, - gyrė Z.Kelmickaitė.

Z.Levickis žavėjosi, kad E.Lubys pasirinko moterišką ariją, bet pastebėjo, kad tai nebuvo atlikta tobulai.

„Aš nekastruotas“, - priminė Edgaras. „O kas sutrukdė?“ - paklausė Z.Levickis.

Atėjo rezultatų paskelbimo metas. Komisija šį vakarą daugiausia balų skyrė Monikai Liu, paskutinis liko E.Sipavičius.

Žiūrovų nuomonė – kitokia. Daugiausia skambučių, net 19265, sulaukė A.Lasytė. Toliau išsirikiavo D.Norvilas ir Monika Liu. Paskutinėje lentelės vietoje žiūrovai paliko E.Sipavičių.

Susumuoti komisijos ir žiūrovų balai po šio „Auksinio balso“ etapo:

1. Deivis Norvilas 118;

  2. Aistė Lasytė 114;

3. Monika Liu 110;

4. Jurga Šeduikytė 106;

  5. Edgaras Lubys 100;

  6. Kristina Jatautaitė 87;

  7. Povilas Meškėla 86;

  8. Egidijus Sipavičius 66;

  9. Antanas Zakarauskas 65.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.