Rasa Židonytė: „Vedusiems vyrams padėjau kryželį“

Dėl šokių konkurse įsiplieskusios meilės palikusi savo sužadėtinį, o po kurio laiko pati išduota mylimojo, nusprendusio grįžti pas žmoną. Šokėja Rasa Židonytė (29 m.) tvirtina pradedanti atsigauti po tokios jausmų sumaišties.

LNK konkurse „Kviečiu šokti. Pažadinta aistra“ susipažinę R.Židonytė ir D.Baumila buvo atviri: „Užvaldę jausmai buvo stipresni už mus.“<br>J.Stacevičiaus nuotr.
LNK konkurse „Kviečiu šokti. Pažadinta aistra“ susipažinę R.Židonytė ir D.Baumila buvo atviri: „Užvaldę jausmai buvo stipresni už mus.“<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė

Nov 1, 2014, 3:11 PM, atnaujinta Jan 23, 2018, 7:59 PM

Dainininko Donato Baumilos-Dūnio (32 m.) ir šokėjos R.Židonytės meilės bei skyrybų istorija verta muilo operos scenarijaus, – rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“. 

LNK konkurso „Kviečiu šokti. Pažadinta aistra“, kuriame prieš dvejus metus jie dalyvavo, pavadinimas tapo pranašiškas. Tarp projekto kūrėjų sulipdytos poros žaibiškai įsiplieskė meilė. Dėl naujų jausmų dainininkas paliko žmoną Dainę (33 m.) su dvejų metų dukra, o R.Židonytė likus vos dviem savaitėms iki vestuvių išsiskyrė su sužadėtiniu Tomu.

Atrodė, kad Donato ir Rasos aistra jų kelyje nušlavė viską. Vyras viešai prisiekinėjo jau nemylintis sutuoktinės, o tai, ką jaučiąs Rasai, – nesumeluota meilė.

Pora puikiai pasirodė ant parketo ir pateko į konkurso superfinalą, tačiau jo nelaimėjo.

Pasibaigus TV šou jie kartu vyko į Londoną ir ten atšventė Naujuosius metus.

Praėjusių metų sausį D.Baumila oficialiai po septynerių metų santuokos išsiskyrė su žmona. Atrodė, kad Donato ir Rasos laimei kliūčių jau nėra.

Tačiau netrukus paaiškėjo, kad pora pasuko skirtingais keliais. Donatas grįžo į šeimą. Likusi viena Rasa pasinėrė į darbą šokių studijoje „Elegant Dance“, kurią prieš ketverius metus įkūrė kartu su šokėju Andriumi Butkumi.

Šeimos ardytoja, barakuda – tokie ir panašūs epitetai ją skaudžiai žeidė.

Praėjus dvejiems metams ir nurimus aistroms R.Židonytė ryžosi atverti širdį LNK laidai „Nuo... iki...“.

Dar ir dabar kalbėdama apie santykius su D.Baumila moteris sunkiai tramdo ašaras ir teigia, kad pasitikėjimas mylimu vyru sugriovė jai gyvenimą.

„Dėl Donato aš tiek prisikentėjau, kad iki šiol negaliu net pagalvoti apie naujus jausmus“, – sakė žavi moteris.

Prisimindama romaną su Donatu Rasa prisipažino besigailinti dėl visko, kas įvyko. Jei galėtų atsukti laiką, dabar ji nebesileistų į tokią avantiūrą – karšti jausmai nebuvo verti to skausmo, kurį teko patirti išsiskyrus.

„Nebenoriu analizuoti savo klaidų, tačiau blogiausias dalykas, kurį padariau, yra tai, kad leidau viskam įvykti.

Dabar to nekartočiau, bet tada nesitikėjau, kad taip blogai viskas baigsis“, – kalbėjo Rasa.

Įsiplieskus jausmams Donatas viešai prisipažino, kad simpatiją Rasai pajuto vos susipažinęs. O meilė žmonai esą jau seniai buvo išblėsusi.

„Ilgai su tuo kovojau, net lankiausi pas psichologą, tačiau galiausiai pasidaviau“, – tada kalbėjo dainininkas.

Rasai skaudu, kad pasibaigus šiai istorijai kaltas liko ne Donatas, kuris buvo palikęs šeimą, o ji.

„Argi vyrai tėra vargšai, neapsisprendę žmogeliukai? Nejaugi jie eina ten, kur patraukiami už virvutės?

Nejaugi vyrai negali savarankiškai priimti sprendimų?“ – apmaudo neslėpė R.Židonytė.

Šokėja neneigė, kad tokių stiprių jausmų, kokius jautė Donatui, nėra jautusi jokiam kitam vyrui, tačiau tvirtino esanti iš tų moterų, kurios net ir simpatizuodamos niekada neišsiduoda pirmos.

„Aš turbūt esu senoviškų pažiūrų moteris, mananti, kad vyrai yra stiprioji lytis, kuri priima sprendimus.

Moteris, aišku, irgi nėra ožka, kurią vedasi ten, kur nori. Bet aš nesu barakuda, kuri čiumpa visus vedusius vyrus.

Jei vyras nenorės, jokia moteris jo nenuvilios“, – aiškino R.Židonytė.

Pastaruosius dvejus metus šokėja daug laiko praleido namuose. Viešumoje ji jautėsi nesaugi – daug kas atpažindavo ir badė pirštais.

Šis skandalas buvo puiki proga patikrinti savo draugus – jie dažnai atvažiuodavo paguosti ir palaikyti. Moteris labiausiai bijojo, kad nenusisuktų artimieji.

Jie nepasmerkė Rasos, tačiau daugelis nepritarė jos santykiams su D.Baumila.

Šokėja sakė, kad dėl šios istorijos jos motinos galvoje atsirado ne vienas žilas plaukas. Niekas negalėjo suprasti, kodėl graži, išsilavinusi ir sėkmingai teisininkės karjeros siekianti mergina susižavėjo vedusiu dainininku, kuris tuo metu jai nieko negalėjo pasiūlyti – nei namų, nei ateities.

Rasa sakė dabar negalinti paaiškinti, kuo ją sužavėjo Donatas, tačiau prasitarė, kad kaip šokėjai, keturis kartus dalyvavusiai TV šokių konkursuose, su juo buvo lengviausia šokti.

„Bet ne šokiai įžiebė aistrą, o laikas, praleistas kartu. Juk repetuodami kalbamės ne vien apie šokius, o ir apie gyvenimą“, – sakė profesionali šokėja ir Mykolo Romerio universitetą baigusi teisininkė.

„Teisininkams būdingas šaltas protas, tačiau aš ne visada juo vadovaujuosi, – šyptelėjo Rasa. – Kai įsimyliu, galiu dėl kito žmogaus padaryti bet ką, o proto balsas kažkur dingsta.“

Kalbėdama apie buvusį sužadėtinį, su kuriuo nutraukė santykius dėl D.Baumilos, R.Židonytė sunkiai rinko žodžius.

„Su juo išsiskyriau ne dėl to, kad buvau įsimylėjusi, o dėl to, kad supratau, jog nenoriu būti kartu. Taip, aš jį įskaudinau, bet manau, kad tai padariau laiku, nes po vestuvių abiem būtų buvę sunkiau“, – sakė Rasa.

Moteris atviravo, kad būdama su Donatu nesijautė visiškai rami. „Apie mus buvo per daug kalbama. Visi analizavo mūsų santykius. Žmonės parduotuvėje žiūrėdavo, kuždėdavosi“, – prisiminė ji.

Kad ir kaip būtų, Rasa teigia dabar nesijaučianti nuskriausta, nes greitai suprato, jog Donatas nėra jai likimo skirtas žmogus.

R.Židonytė teisinasi negalėjusi netikėti, kad Donato jausmai jai tikri, tačiau trikdė tai, jog jis apie savo meilę kalbėdavo kiekviena proga.

„Tiesiog jaučiau, kad Donatas mėgaujasi dėmesiu. Niekas neprašydavo jo tiek kalbėti apie mudu. Manau, žmogus, kuris iš tiesų myli, niekada apie tai nerėkauja“, – sakė Rasa. Ji teigė pajutusi, kad santykiai gali ilgai ir nesitęsti.

Jai buvo sunku patikėti žmogumi, kuris daug blaškosi. Be to, aistrai kiek aprimus pora įsitikino, kad mažai kas juos sieja.

„Pažinę vienas kitą artimiau supratome, kad tarp mūsų nėra nieko bendra – nei pomėgių, nei interesų, nei vertybių. Mes ir dabar nesusitinkame tose pačiose vietose, nors gyvename tame pačiame mieste“, – prisipažino R.Židonytė.

Kai subyrėjo Donato santuoka, R.Židonytė nesijautė laiminga.

„Aš niekada neardžiau tos šeimos, nestojau tarp jų. Niekada neliepiau jam skirtis su žmona ir būti su manimi. Tuomet maniau, kad sprendimą jis priėmė atsakingai.

Džiaugiuosi, kad jis apsigalvojo dėl savo dukros ir ji dabar auga normalioje šeimoje. Viskas yra taip, kaip ir turėjo būti“, – įsitikinusi R.Židonytė.

Šokėja prisipažino, kad buvo susitikusi su buvusia Donato žmona Daine, kuri taip pat yra teisininkė.

„Ilgai kalbėjomės, abi braukėme ašarą, bet viena kitai į gerklę tikrai nekibome. Esame protingos moterys“, – sakė šokėja.

Rasa tvirtino nepykstanti ant Donato dėl to, kad jis grįžo į šeimą. Ji daug laimingesnė būdama viena negu su netinkamu žmogumi.

Staiga prasidėję ir greitai subyrėję santykiai R.Židonytę išmokė atsargumo.

„Nesakau, kad visi vyrai kiaulės. Tačiau uždėjau kryželį vedusiems ir neseniai išsiskyrusiems vyrams. Aukštai pakėliau kartelę“, – nusišypsojo Rasa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.