Kristina Brazauskienė tiki: jos vyrą buvo galima išgelbėti

Ką daryti sužinojus, kad sergi vėžiu? Kaip gyventi, kad juo nesirgtum? Atsakymų į šiuos klausimus ieškojo TV3 diskusijų laidos „Ginčas be taisyklių“, kuri bus rodoma ketvirtadienį, lapkričio 6 dieną 19.30 val., vedėjai Rūta Ščiogolevaitė ir Kristupas Krivickas bei studijos svečiai.

K.Brazauskienė įsitikinusi, jog jos vyrą galima buvo išgelbėti.
K.Brazauskienė įsitikinusi, jog jos vyrą galima buvo išgelbėti.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 4, 2014, 12:34 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 8:34 AM

Vėžys – liga, kuriai nesvarbu nei žmogaus amžius, nei socialinė padėtis: juo serga ir vaikai, ir seneliai, ir vargšai, ir prezidentai. Laidos „Ginčas be taisyklių“ studijoje medikai, sveikuoliai, žaliavalgiai, liaudies medicinos atstovai diskutuos ką daryti susirgus vėžiu – pasikliauti onkologais ar kreiptis ir į liaudies medicinos žinovus?

„Aš esu už tai, kad tradicinė medicina būtų derinama su liaudies“, – teigė R. Ščiogolevaitė. „O aš manau, kad jokios liaudiškos gydymo priemonės ir želmenų sultys negali išgydyti vėžio, todėl pasikliauju tik tradicine medicina“, – prieštaravo K. Krivickas.

Laidos „Ginčas be taisyklių“ studijos viešnia prezidento Algirdo Brazausko našlė Kristina Brazauskienė atvirai papasakojo, ką jai su vyru teko išgyventi kovojant su šia liga. „Aš tikėjau, kad Algirdas pasveiks. Drąsinau jį neprarasti vilties. Per naktis sėdėdavau prie kompiuterio ir ieškojau naujovių, padedančių įveikti vėžį. Išbandėme viską – ir liaudiškas priemones, ir chemoterapiją“, – dėstė ponia Kristina.

Žinoma moteris atskleidė, jog ieškant gydymo paaiškėjo, kad jos vyras priklauso tiems keliems procentams žmonių, kuriems chemoterapija netinka, nes tik susilpnina imuninę sistemą. „Tada sužinojau apie naują vaistą Amerikoje, kurio tuo metu dar nebuvo rinkoje, bet kuris jau buvo bandomas laboratorijose. Šis vaistas veikia tiesiogiai vėžines ląsteles. Viena Amerikos klinika, padedant mūsų draugams, sužinojusi, kad pagalbos prašo Lietuvos prezidentas, sutiko, kad Algirdas atskristų ir išbandytų jų vaistus. Bet Algirdas atsisakė tokios galimybės, jam buvo per sunku skristi tuo metu taip toli. Manau, jį buvo galima išgelbėti, bet tokia buvo jo valia“, – atsidususi pasakė K. Brazauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.