„Auksinio balso“ popmuzikos vakare triumfavo Aistė Lasytė

LRT muzikiniame projekte „Auksinis balsas“ šeštadienio vakarą skambėjo populiariausių pasaulio atlikėjų dainos. Surinkusi daugiausiai žiūrovų balsų popmuzikos karaliene tapo Aistė Lasytė, įspūdingai pasirodžiusi su daina „The Fox“. Šis vakaras dalyviams streso nekėlė – iš projekto neiškrito nei vienas dalyvis.

„Auksinio balso“ populiariosios muzikos vakare triumfavo A.Lasytė, surinkusi daugiausiai žiūrovų balsų.<br>D.Umbraso nuotr.
„Auksinio balso“ populiariosios muzikos vakare triumfavo A.Lasytė, surinkusi daugiausiai žiūrovų balsų.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 8, 2014, 11:42 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 11:41 PM

Kartu su TV žiūrovais devynis „Auksinio balso“ dalyvius vertino įprasta komisija – operos dainininkė Nomeda Kazlaus, smuikininkas Zbignevas Levickis, muzikologė Zita Kelmickaitė ir dirigentas Vytautas Lukočius.

Pirmoji populiariosios muzikos vakarą pradėjusi Kristina Jatautaitė su Rihannos daina „We Found Love“ nustebino galingu vokalu. Z.Kelmickaitė pagyrė atlikėją, tačiau pastebėjo, kad „vyrukai, kurie šoko šalia, buvo ne iš šio pasaulio ir jų visiškai nereikėjo“.

V.Lukočius dainininkę taip pat gyrė: „Tas keturias natas ji atliko puikiai“. Tačiau dėl įvaizdžio turėjo priekaištų. „Būti seksualiai nereiškia taip pigiai atsiduoti“, – rėžė dirigentas, bet pasirodymą įvertino aukščiausiu balu.

Tuo tarpu smuikininkas Z.Levickis kaip tik pasigedo seksualumo dainininkės balse.„Man buvo nuobodu“, – K.Jatautaitės pasirodymu nesusižavėjo operos solistė N.Kazlaus, kuriai dainos atlikimas pasirodė labai vienodas.

Scenos vilkas rokeris Povilas Meškėla įsijautęs atliko legendinės grupės „Queen“ hitą „A Kind Of Magic“.

N.Kazlaus pagyrė P.Meškėlos atlikimą, bet įvertino tik 9 balais.

Muzikologę Z.Kelmickaitę sužavėjo ne tik dainininko, bet ir šokėjų pasirodymas. Tuo tarpu Z.Levickis apgailestavo, kad dainininkas buvo atsiskyręs nuo šokėjų.

J.Šeduikytė pasirinko Amerikos popatlikėjos Katy Perry dainą „Roar“. Scenoje ji pasirodė su gorilos kostiumu, iš kurio išsinėrusi prieš dainos pabaigą, liko su grakščias kūno linijas pabrėžiančiu leopardo kostiumu. Žiūrovų laukė netikėtumas – į sceną buvo atnešta ir egzotiška viešnia iš zoologijos sodo – simpatiška beždžionėlė.

Tačiau Z.Kelmickaitę sužavėjo ne išradingi kostiumai ir ne tikri gyvūnai, bet unikalus dainininkės balsas. „Man patikote ir kaip moteris King Kongė, ir kaip leopardė. Patiko ir tai, kad sugrąžinote mane į vaikystę“, – šmaikštavo V.Lukočius.

„Neseku jūsų karjeros ir nežinau jūsų balso, bet pažadėkite, jog kai užaugsit, būsite popdainininkė“, – J.Šeduikytės pasirodymą komentavo Z.Lukočius, pastebėjęs, kad jai labai tinka dainuoti linksmas dainas. Visi trys komisijos nariai dainininkės pasirodymą įvertino 10 balų.

Palinkėjusi dainininkei daugiau šypsotis, N.Kazlaus skyrė 9-tą.

„Amžinai jaunu“ Z.Kelmickaitės pavadintas Egidijus Sipavičius atliko britų dainininko Johno Newmano hitą „Love Me Again“. Jo pasirodymą lydėjo įspūdingi breiko šokėjų triukai. „Parketo triuškintojai“, – taip pavadino juos projekto vedėjas Giedrius Savickas.

„Štai ką reiškia, kai žmogus yra savo vietoje ir daro tai, kas jam patinka“, – dainininko pasirodymu žavėjosi muzikologė Z.Kelmickaitė, įvertinusi jį 10-uku.

„Kai dėjot pirmą natą, tai dėjot“, – pagyras dainininkui žėrė ir V.Lukočius, ir N.Kazlaus, ir Z.Levickis. E.Sipavičius surinko visus keturis komisijos 10-ukus.

Monika Liu populiariosios muzikos vakarui pasirinko savo kūrybos dainą „Let Me Out“. „Sunku suvokti, kur link eina ta populiarioji muzika, tačiau Monika mums tai pabandė atskleisti. Tik norėčiau pasitikslinti, apie ką buvo daina?“ – paklausė dirigentas V.Lukočius. Sužinojęs, kad dainoje pasakojama apie trejus metus trukusį Monikos kūrybos laikotarpį, jis skyrė 10 balų.

„Į konkursus reikia eiti su daina, skirta nugalėti. Ši daina nėra tokia. Tačiau už nekomersiškumą skiriu jums dešimt balų“, – sakė Z.Kelmickaitė.„Kiekvienas nori sukurti dainą, kuri sukrėstų. Ši daina nebuvo tokia, bet ji gera“, – jaunąją kūrėją taip pat 10-uku paskatino Z.Lukočius.N.Kazlaus, pagyrusi dainininkės balsą, taip pat skyrė aukščiausią balą.

Edgaras Lubys atliko Libane gimusio britų dainininko Mikos dainą „Grace Kelly“. Komisijos pagyrų projekte nuolatos sulaukiantis dainininkas buvo pamalonintas ir šį sykį.

V.Lukočius pasveikino jį už „švariai“ atliktą kūrinį.

„Ar turite ambicijų gyvenime? Dainuojate puikiai, bet savo išore ne visuomet tai atskleidžiate. Parodykite tai, dainuokite ambicingai ir drąsiai“, – dainininką paragino Z.Levickis ir skyrė aukščiausią balą.

„Nebuvo labai paprasta padainuoti taip, kaip jūs tai padarėte“, – pagyrė operos primadona N.Kazlaus ir taip pat skyrė dainininkui 10 balų.E.Lubys, kaip ir Monika Liu bei E.Sipavičius, surinko 40 komisijos balų.

Aistė Lasytė nustebino ne tik Ylvis kūriniu „The Fox“, bet ir pritrenkiančiu įvaizdžiu. Scenoje ji siautėjo su ilgaauliais raudonais batais ir trumpučiais šortais. „Liūdnų slibinų“ solistei nestinga nei išradingumo, nei aktorinio meistriškumo. Dainininkės pasirodymą lydėjo ne tik susižavėjusios publikos, bet ir komisijos plojimai.

„Man buvo baisoka nuo tokios išprotėjusios lapės“, – juokavo vedėjas G.Savickas.„Kokios gražios kojos, kokie batai!“ – žavėjosi Z.Kelmickaitė, pagyrusi ir atlikėjos balsą, ir teatrališkumą.

„Negaliu komentuoti šio pasirodymo, bet vertinti galiu: 10 balų“, – po pasirodymo iškalbos pritrūko Z.Levickis.

„Jūs etate labai drąsi ir įrodėte tai. To reikia kiekvienam atlikėjui“, – dainininkę pagyrė N.Kazlaus ir taip pat skyrė 10 balų.

„Nublanksta visi dešimtukai, nes tik čia vienintelis tikras dešimtukas, kuriuo galima įvertinti jūsų pasirodymą“, – užsilipęs ant stalo aistringai išrėkė V.Lukočius.

A.Lasytė taip pat surinko visus komisijos dešimtukus.

Deividas Norvilas-Deivis įsiveržė su „Depeche Mode“ hitu „Personal Jezus“. Rokeriu virtęs Deivis siautėjo scenoje su šokėjomis.

„Deivis praplėtė populiariosios muzikos sąvoką. O žiūrovai turbūt nebežino, kokį kanalą žiūri“, – pajuokavo V.Lukočius, skyręs dainininkui 10 balų.

„Kaip vertinčiau Deivį, vis tiek jis bus lentelės viršuje“, – sakė Z.Levickis ir taip pat skyrė 10-uką.

Už gražias „žemas gaidas“ Deiviui dešimtuką skyrė ir Z.Kelmickaitė. Dainininko pasirodymu akivaizdžiai susižavėjusi N.Kazlaus pagyrė jo balsą bei talentą ir taip pat įvertino aukščiausiu balu.

Paskutinis scenoje pasirodęs Antanas Zakarauskas atliko Robbie Williamso, kuris balandžio 5-ąją gyvai koncertuos Lietuvoje, dainą „Sin Sin Sin“.

Kunigo sutana apsirengęs solistas ir „nuodėmingos“ šokėjos – toks buvo vaizdas scenoje.

„Jaunas nuodėmingas kunigėlis tarp tokių panelių gali pamesti ne tik galvą, bet ir balsą“, – komentavo Z.Kelmickaitė, scenoje pasigedusi veiksmo.

V.Lukočius išgirdo netaisyklingą anglišką tarimą, o Z.Levickiui patiko dainininko „dievobaimingumas“. N.Kazlaus nusprendė, kad dainininkui buvo sunku dainuoti tarp tokių žavių šokėjų. „Gyvenime kartais labai svarbu palyda“, – svarstė primadona.

Komisija šeštadienio vakarą daugiausia balų – 40 – skyrė net penkiems atlikėjams: Monikai Liu, E.Sipavičiui, E.Lubiui, Deiviui ir A.Lasytei.

Daugiausiai žiūrovų skambučių, net 26346, sulaukė A.Lasytė. Toliau išsirikiavo D.Norvilas-Deivis (19003)ir E.Lubys (14384). Paskutinėje lentelės vietoje žiūrovai paliko P.Meškėlą, surinkusį 7360 balsų.

Kitas „Auksinio balso“ etapas vyks ne šeštadienį, bet kitą sekmadienį, lapkričio 16 d. Jame projektą paliks dar vienas dalyvis.

Susumuoti komisijos ir žiūrovų balai po šio „Auksinio balso“ etapo:

1. Deivis Norvilas 135;

2. Aistė Lasytė 132;

3. Monika Liu 124;

4. Jurga Šeduikytė 118;

5. Edgaras Lubys 116;

6. Kristina Jatautaitė 93;

7. Povilas Meškėla 92;

8. Egidijus Sipavičius 78;

9. Antanas Zakarauskas 73.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.