Pirmą kartą ginklą laikęs Marijus Žiedas nustebino taiklumu

„Lietuvos kariuomenė turbūt prarado tikrą snaiperį“, – žavėdamasis laidų vedėjo Marijaus Žiedo (40 m.) taiklumu sakė Seimo narys Remigijus Šimašius.

M.Žiedas - taiklus šaulys.
M.Žiedas - taiklus šaulys.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 8, 2014, 6:46 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 11:48 PM

LRT televizijos projekte „Tikri vyrai“ dalyvaujantis M.Žiedas taiklumu nušluostė nosis ne tik kolegoms, bet ir profesionaliems sportininkams, tarp jų – penkiakovininkui, 2008 m. Pekino vasaros olimpinių žaidynių sidabro medalininkui Edvinui Krungolcui.

„Nėra pasaulyje tokio šaulio, kuris pirmąsyk į rankas paėmęs nepažįstamą ginklą šaudytų tarsi čempionas“, – įsitikinęs penkiakovininkas.

Tačiau iš dvylikos projekto dalyvių atsirado vienas, kuris taiklumu nustebino net visko mačiusius karius profesionalus. Pirmąsyk gyvenime į rankas tikrą šautuvą paėmęs M.Žiedas vos ne visas kulkas susmeigė į taikinio vidurį.

„Tai dalykas, kurį turi mokėti kiekvienas vyras, kad galėtų apginti savo tėvynę, šeimą, artimuosius, – įsitikinęs M.Žiedas, kurio šeimoje auga keturios atžalos. – Kita vertus, man laikyti rankose ginklą tikrai ne prie širdies.“

„Norint taikliai šaudyti reikia daug treniruotis“, – sakė projekte dalyvaujantis stipriausias pasaulio žmogus Žydrūnas Savickas, kuriam šautuvas pasirodė per mažas.

Pataikyti į dešimtuką nesisekė ir sunkiaatlečiui Ramūnui Vyšniauskui, ir pramogų pasaulio atstovui Jogailai Morkūnui.

Pastarasis nė neslėpė, kad vietoj šautuvo rankose mieliau laikytų šampano taurę, o vietoj kario uniformos vilkėtų smokingą su peteliške.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.