Be tėvų auganti Milanija pati nevaikšto: jai reikia pagalbos

TV3 bei SEB banko rengiama „Išsipildymo akcija” šiemet savo trečiosios istorijos herojais pasirinko vaikų namuose sergančius mažuosius. Akcija kviečia padėti tiems likimo nuskriaustiems vaikams, kuriems mūsų pagalba šiandien išties labai reikalinga.

„Išsipildymo akcijos“ herojams reikia pagalbos.
„Išsipildymo akcijos“ herojams reikia pagalbos.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 10, 2014, 12:55 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 9:42 PM

Vienas tokių vaikų – Vilniaus kūdikių namuose gyvenanti ketverių metų Milanija, kuri gimė su stuburo smegenų išvarža. Nors ji iškentė ne vieną operaciją, savarankiškai atsistoti ant kojų, deja, negali. Šiuo metu sumani mergaitė naudojasi lėlės vėžimėliu, tačiau Milanijai reikia specialaus, aktyvaus tipo vėžimėlio, kad galėtų pati savarankiškai judėti. Mergaitei būtų daug lengviau ir paprasčiau žaisti su draugais bei atlikti savo mažuosius darbus.

Mūsų pagalbos labai reikia ir mažajam Linui, gyvenančiam Pabradės socialinės globos namuose. Berniukas serga cerebriniu paralyžiumi, todėl kasdien privalo intensyviai mankštintis, kitaip jo liga sparčiai ir negrįžtamai progresuos. Tokiems ligoniams reikia specialios terapijos įrangos „Redcord“, kuri padėtų stiprinti raumenis, sugrąžinti kojų ir rankų funkcijas, gerinti bendrą judesių koordinaciją. Turėdami tokią įrangą, Pabradės socialinės globos namuose dirbantys kineziterapeutai galės padėti ne tik Linui, o ir daugybei kitų sergančių vaikų.

Šios dvi istorijos yra tik maža dalis pagalbos besišaukiančių istorijų, girdimų vaikų namuose. „Išsipildymo akcija“ kviečia nelikti abejingiems ir padėti neturintiems tėvelių, o kartu dar ir sunkiai sergantiems mažyliams. Už „Išsipildymo akcijai“ paaukotas lėšas bus perkami vaistai, speciali medicinos įranga ir prietaisai ne tik Linui bei Milanijai, bet ir daugybei kitų sergančių mažylių, kuriuos likimas nubloškė į globos namus.

TV3 ir SEB banko organizuojamai „Išsipildymo akcijai“ galima aukoti telefonu: 1890 (auka 2 litai), 1891 (auka 5 litai), 1892 (auka 10 litų). Visas aukas prižiūri audito kompanija „Grand Thorton Rimes Baltic“.

„Išsipildymo akcija 2014“ iš viso pristatys 7 istorijas, kurių mažiesiems herojams reikia mūsų pagalbos. Apie jas visas dar kartą bus papasakota ir per „Išsipildymo akcijos“ finalą, lapkričio 29 dieną, per tiesioginę TV3 televizijos transliaciją.

Didžiausias televizijos paramos projektas „Išsipildymo akcija“ sėkmingai gyvuoja jau nuo 2003 metų. Per akcijos gyvavimo metus geros valios žmonės paaukojo beveik 25 milijonus litų. Už suaukotas lėšas mažieji ligoniukai ir likimo nuskriausti vaikai gavo reikalingą gydymą bei būtiniausią pagalbą. Vaikams buvo perkami vaistai, atliekamos operacijos, perkama medicininė įranga, gerinama buitis ir teikiama papildoma reabilitacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.