Prie šokių aplink stulpą Lietuva dar tik pratinasi

Linos Zmitrovič pasirodymas TV3 sekmadienio projekto „Lietuvos talentai“ aštuntojoje laidoje teisėjus sužavėjo estetika, o pati mergina – neįtikėtinu lankstumu bei nuolat veidą puošiančia šypsena. Nors „pole dance“ pavadinimas neretam asocijuojasi su vulgarumu, Lina, būdama ant scenos, nepaliko abejingų, kad šis šokis – didelio fizinio pasirengimo rezultatas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 11, 2014, 11:21 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 7:37 PM

L. Zmitrovič šoka jau seniai, nuo pat pradinių klasių. Tačiau pastaraisiais metais mergina ieškojo tokios šokio rūšies, kuri nuolat keltų jai iššūkius bei skatintų tobulėti. „Prieš trejus metus internete atsitiktinai aptikau tokių vaizdo įrašų, kad sužavėjo, o pasidomėjusi radau pačias pirmąsias Lietuvoje „pole dance“ mokyklas. Šio šokio pagrindų mokiausi pusantrų metų, o po to mokyklą įkūriau pati“, – pasakojo Lina.

Mergina pabrėžė, kad derėtų nemaišyti „pole dance“ su „pole fitness“ – tai yra dvi skirtingos šio šokio-sporto rūšys, ir ji užsiimanti pirmąja. „Pole dance“ esmė – gražiai judėti, sėkmingai atlikti gimnastikos triukus bei siekti estetiškumo ir lankstumo, – įvardijo „Lietuvos talentų“ dalyvė. – Trumpai tariant, tai yra derinys tarp akrobatikos ir šokio. Tuo tarpu striptizas – kraštutinumas, su kuriuo asociacijos kyla nebent dėl šio šokio rūšiai reikalingo stulpo.“

Pasaulyje vyksta „pole dance“ turnyrai, tačiau Lietuvoje tai – dar pernelyg nauja rūšis ir, pasak Linos, būtų galima rengti nebent minimalų skaičių dalyvių pritraukiantį konkursą. Ačiū „Lietuvos talentams“ – dėl šio projekto pirmąkart šokau viešai – nesu to dariusi, kadangi su merginomis šokame tik dėl savęs ir tai, ko išmokstame, parodome nebent vienos kitoms“, – sakė L. Zmitrovič.

Kokie reikalavimai keliami šio šokio norinčioms išmokti merginoms? „Ateiti mokytis gali bet kas – priimame visas, todėl „pole dance“ išmokti gali įvairaus amžiaus, formų ar fizinio pasirengimo merginos bei moterys. Mokytis pradedama nuo pačių pagrindų, pamažu reikalavimai keliami“, – aiškino mergina.

„Prieš „Lietuvos talentų“ filmavimą pritrūko laiko nušlifuoti pasirodymo detales, tačiau svarbiausia buvo nepasimesti – manau, man tai pavyko, – sakė šypsodamasi Lina. – Jei patekčiau į kitą etapą, pasistengčiau įgyvendinti bent kelias iš daugelio turimų idėjų – tam reikėtų specialiai paruošti sceną.“

Šį sekmadienį, lapkričio 16 dieną, ir dar vieną sekmadienį po jo TV3 žiūrovų laukia paskutinės dvi „Lietuvos talentų“ atrankų laidos. Daugiau nei šimtas dalyvių gavo du arba tris teisėjų „taip“, tačiau į kitą etapą – pusfinalius – pateks tik pusė jų. Lapkričio 30 dieną bus rodoma speciali „Lietuvos talentų“ laida, kurioje teisėjai nuspręs, kurie 50 talentingiausiųjų pateks į pusfinalius. Gruodį TV3 kvies stebėti „Lietuvos talentų“ pusfinalių tiesiogines transliacijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.