Radžis: „Taboras yra didžiulė gėda“

Dainininkas Radžis Aleksandrovičius įsitikinęs, kad jo mamos ir tėvo gyvenimus sugriovė Vilniaus čigonų taboras. Galbūt, jei ne taboras, kuriame knibžda ligos, nusikaltimai ir nelaimės, ir Radžio gyvenimas būtų kitoks.

Radžis sako, kad Vilniaus čigonų taborą reikia griauti.
Radžis sako, kad Vilniaus čigonų taborą reikia griauti.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 11, 2014, 1:32 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 6:49 PM

Vilniaus čigonų taboras, pasak Radžio, didžiulė gėda ir lietuviams, ir romams. Čigonai privalo būt turtingi, rengtis gražiai, dabintis auksu ir dainuoti. „O Vilniaus taborą reikia griauti “, – įsiaudrinęs kalbėjo Radži.

LNK infošou laidos KK2 laidos žurnalistų paakintas, dainininkas nutarė akis į akį susitikti su tautiečiais, pažvelgti į pragaro dugną, narkomanų, vagių, nusikaltėlių irštvą ir kvaišalų mirties fabriką. Pirmą kartą Vilniaus čigonų tabore apsilankiusio Radžio įspūdžius antradienio vakarą parodė KK2.

Tik išlipęs iš mašinos, Radži nevyniojo žodžių į vatą.„Senelis pats buvo pasakęs: kas gyvena Vilniuje, kokie čigonai? Valkatos. Jie neturi jokio išsilavinimo, jie nieko nenori, narkotikais užsiiminėja. Ukrainoje to nėra, mano senelis yra išsilavinęs ir jo giminė lanko mokyklas“, - sakė Radžis.

Šiose lūšnose gyveno ir Raisa Aleksandrovič, tačiau Radži su mama matydavosi ne tabore, o kalėjime. Vaizdai tabore Radžiui priminė pokario laikus - nėra kelių, vandentiekio, elektros, kuri čia vagiama jau trečią dešimtmetį.

Buvo toks filmas „Taboras žengia į dangų” - apie čigonų tradicijas, kultūra, klajoklišką gyvenimo būdą. Kur žengia šis – lietuviškas taboras? „Į pragarą“, – įsitikinęs Radžis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.