Televizija moteris mokė ir vairuoti, ir auginti avis

Ilgus dešimtmečius automobilio nevairavusi 70-metė ponia Vida prisiminė, ką reiškia sukioti vairą ir spausti greičio pedalą, ūkininkė Gražina apsisprendė dėl savo seniai puoselėto troškimo auginti avis, o aštuonis mažylius iš vaikų globos namų priglaudusi ponia Alvyra bent dienai pabėgo nuo kasdienių rūpesčių ir pasilepino sanatorijoje.

Laidos herojė Gražina.
Laidos herojė Gražina.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-13 15:30, atnaujinta 2018-01-21 13:33

Kaip pildėsi trijų šalies moterų svajonės, bus galima pamatyti ketvirtadienį  LRT televizijos šou „Svajonę turiu“.

Marijampolietė ponia Vida laidos rengėjų paprašė suteikti jai šansą vėl valdyti automobilį. „Nors turiu teises, kone visa gyvenimą mane vežiojo vyras. Bet prieš pusantrų metų jis numirė, likau viena, tačiau visokių reikalų vis vien pilna, o automobilio labai trūksta. Paskutinį kartą vairavau prieš daugelį metų, tad pamiršau įgūdžius. Tačiau vairuoti vis vien labai norisi, tai mano svajonė“, – sakė septyniasdešimtmetė.

Laidoje moteris gavo šansą išpildyti savo svajonę ir vėl išbandyti save prie automobilio vairo. „Sekėsi sunkokai, visgi amžius daro savo. Be to, labai gaila, kad nėra mokomųjų automobilių su automatine pavara, mechaninė man per sudėtinga. Tačiau visgi gavau gerą postūmį ir supratau, kad pildyti savo svajones niekada nėra vėlu“, – sakė laidos „Svajonę turiu“ dalyvė Vida.

Tuo tarpu kitos laidos dalyvės Gražinos iš Panevėžio rajono svajonė susijusi su žemės ūkiu, tiksliau – avių auginimu. „Pati laikau karvutę, melžiu, parduodu pieną, pasidarau sūrio. Bet jau seniai kirbėjo mintis apie avis, girdėjau, kad avių sūriai dar gardesni. Pasidalinau šia mintimi su drauge, o ši ėmė ir užpildė anketą „Camelia“ vaistinėje. Iš pradžių net nepatikėjau, kai man paskambino“, – pasakojo Gražina.

Moterį laidos rengėjai supažindino su vienu stambiausių avių augintojų Lietuvoje. „Paviešėjau ūkyje, labai patiko, avytės išties mielos, tačiau jų pieno sūris, pasirodo, skoniu nelabai skiriasi nuo karvės. O ir ūkyje vienos avytės neužteks, reiktų bent kelių dešimčių. Tad greičiausiai liksiu prie savo karvutės. Visgi labai džiaugiuosi, kad turėjau progą iš arti pamatyti, kaip veikia tikras avių ūkis“, – sakė ponia Gražina.

Trečiosios laidos dalyvės ponios Alvyros gyvenimas sukasi apie vaikus – moteris su vyru rūpinasi net 8 mažyliais, paimtais iš vaikų globos namų. „Trys nuosavi vaikai užaugo, išėjo iš namų, tačiau noras rūpintis, palikti kažką gero po savęs niekur nedingo. Gyvename ūkiškai, rūpesčių ir darbų pilna, nors man tai – vienas malonumas. Visgi laisvo laiko turiu, švelniai tariant, mažai, jei tiksliau, visiškai jo neturiu. Tad vis pasvajodavau bent dienelei ištrūkti ir tiesiog pabūti sau“, – sakė Linkuvos gyventoja.

Alvyros troškimas išsipildė su kaupu – daugiavaikė mama atsipūtė sanatorijoje Birštone. „Tokios prabangos, tokio dėmesio sau iki šiol nebuvau patyrusi. Žvakės, masažai, grožio procedūros, visi tik šokinėja, tik lepina, žodžiu, grįžau atjaunėjusi dvidešimt metų, net vyras vos pažino“, – juokėsi moteris, prisipažinusi, kad sanatorijoje jos nei sekundei neapleido mintis – kaip ten vaikai?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.