Aktorė Kristina Savickytė nevadina savęs idealia motina

„Nesu visų graibstoma aktorė, kad motinystė trukdytų mano profesinei karjerai”, – smalsaujantiems, ar lengva suderinti aktorystę ir motinystę, atsako aktorė ir renginių vedėja bei trijų vaikų motina Kristina Savickytė-Damanskienė.

„Esu žiauriai emocionali ir rėkiu kartais per daug, ir keikiuosi”, – savo nuodėmes vardija trijų vaikų motina K.Savickytė-Damanskienė.
„Esu žiauriai emocionali ir rėkiu kartais per daug, ir keikiuosi”, – savo nuodėmes vardija trijų vaikų motina K.Savickytė-Damanskienė.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 14, 2014, 2:49 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 11:44 AM

Nieko stulbinamo, kad po darbų aktorė skuba namo pas daugiausia dėmesio dar reikalaujantį mažiausiąjį Motiejų, kurį auklės globai palieka vos kelioms valandoms. Tačiau veikli ir energinga moteris nežada savęs įkalinti vien namuose ir buityje.

„Negaliu vien sėdėti namie, man reikia save realizuoti ir kitur, kad grįžusi būčiau geresnė mama. Jei per ilgai užsisėdžiu, mane pradeda slėgti depresija”, – neslepia aktorė, siekianti atkreipti dėmesį ir į socialinę problemą: – „Mūsų visuomenėje moters motinos darbas nėra vertinamas ir sėdėdama namie su vaikais galbūt pati sau labai prasminga atrodai, na, dar vyrui. Bet kitiems atsakymas apie savo veiklą namuose, apie vaikų auginimą dažnai palydimas pasigailėjimo šypsniu, esą, tik vaikus augini, daugiau nieko ir neveiki.“

Tiesa, pasigailėjimo šypsniai šiuo metu Kristinos tikrai nepasiekia. Moteris vos spėja suktis, nes sumanė sau naujos veiklos. Prisipažįsta, jog tikrai buvę nedarbo dienų, mėnesių, kuomet apnikdavo jausmas, jog esi niekam nereikalinga.

„Tačiau to nelėmė nei gimdymai, nei vaikų auginimas. Jei nebūtų vaikų, tai sėdėtum viena ir graužtumeis, kad nei darbo, nei šeimos”, – sakė moteris.

Aktorė teigia nepuoselėjusi didelių ambicijų teatre. „Niekada neturėjau didelių vizijų ir dabar jų neturiu, kad kada nors suvaidinsiu ypatingą vaidmenį, tarkim, Džuljetą, kaip daug kas svajoja”, – realiai savo siekius vertina Kristina, prisipažindama, kad ne tik apie ypatingąjį vaidmenį, bet ir apie gausią šeimą studijuodama net negalvojo.

„Maniau, baigsiu mokslus, tada šeima, vaikai, tačiau viskas vyko neplanuotai ir nelauktai, netikėtas nėštumas, atrodė, kad viskas stoja, viskas baigiasi”, – prisimena pagimdžiusi dvynes ir tik paskui pabaigusi mokslus.

Tačiau, kaip parodė gyvenimas, ilgainiui viskas stojo į savo vietas. Laiko pakako ir vaikams, ir svarbiems darbams. Pernelyg nesikrimtusi dėl daugelio nesuvaidintų vaidmenų, aktorė šiandien save išbando dar platesnėse erdvėse, ji veda renginius, vaidina, moko mažuosius kūrybiškumo ir anglų kalbos.

Aktorė nesibodi ir asmeninių švenčių ar net vestuvių vedėjos darbo. Nors prisipažįsta kažkada apie šį savo užsiėmimą kalbėjusi puse lūpų. Kodėl? Juokiasi dabar net negalinti atsakyti, kodėl ir ji taip darė. Gal dėl to, kad kiti taip puse lūpų prasitardavo. Kaip apie prastesnį, žemesnį lygį.

Už galimybę daryti tai, kas jai patinka, aktorė labiausiai giria savo vyrą.

„Esu labai laiminga, kad vyras mane visapusiškai palaiko. Jis niekada niekada man nepasakys, kad neiškepiau kotleto, o nuėjau vaidinti”, – juokiasi Kristina, neneigianti, kad per penkiolika bendro gyvenimo metų vienas kitam ne vien gražių žodžių kalbėjo. Kaip šeimos dramas sprendžia aktorė ir kodėl ji savęs nevadina idealia motina?

„Esu žiauriai emocionali ir rėkiu kartais per daug, ir keikiuosi”, – savo nuodėmes vardija K.Savickytė šeštadienio vakarą „Stiliuje“.

„Stilius“ su Violeta Baubliene – lapkričio 15 d. 19.30 val. per LRT televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?