Su mirtimi kovojančios mergaitės viltis – delfinų terapija

TV3 ir SEB banko organizuojama Išsipildymo akcija šiemet pristato septynias istorijas, kurių herojams padėti kviečia visus geros valios žmones. Išsipildymo akcijos ketvirtosios istorijos mažoji herojė – sunkiai serganti Agnė.

Mažajai Agnei likimas nepagailėjo iššūkių.
Mažajai Agnei likimas nepagailėjo iššūkių.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 14, 2014, 10:22 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 12:37 PM

Mažylė serga itin reta genetine liga. Jai vos gimus, gydytojų prognozės buvo itin liūdnos. Net dviejų kilogramų nesvėrusiai mergaitei gyventi bent metus vilties buvo nedaug. Stebuklas, kad nevaikštanti, negirdinti ir blogai matanti Agnė sulaukė jau 10-ojo gimtadienio. Mergaitei likimas nepagailėjo iššūkių. Dėl kraujavimo jai buvo operuotas skrandis, buvo operuotos abi neišsivysčiusios rankos, suformuoti pirštai.

Vien pirmaisiais gyvenimo metais mažylė 16 kartų persirgo plaučių uždegimu, kurių kiekvienas galėjo baigtis mirtimi. Maža to, prieš dvejus metus Agnei diagnozuotas stemplės vėžys. Visas negandas kartu su mažyle išgyvenanti motina nepasidavė. Jos pastangomis sutramdyta ir ši baisi liga. Motina džiaugiasi, kad po dešimt kovos su mirtimi metų jos dukra pagaliau atsigauna. Agnė šiuo metu lanko Tauragės neįgaliųjų reabilitacijos centrą ir jau išmoko sėdėti.

Išsipildymo akcijos herojės motina, sužinojusi apie efektyvią delfinų terapiją, kreipiasi į visus geros valios žmones su prašymu suteikti jos dukrai galimybę ir toliau sveikti. Motinai, vienai auginančiai neįgalią mergaitę, tai būtų milžiniška parama.

Išsipildymo akcija kviečia nelikti abejingiems ir padėti lankyti delfinų terapijos reabilitacines procedūras ne tik mažajai Agnei, bet ir suteikti tokią pat galimybę ir kitiems tokio likimo vaikams.

Padėti galime visi kartu. Tereikia paaukoti Išsipildymo akcijai. Tai padaryti galima jau dabar telefonu: 1890 (auka 2 litai), 1891 (auka 5 litai), 1892 (auka 10 litų). Visas aukas prižiūri audito kompanija „Grant Thorton Rimess Baltic“.

Šiemet pirmą kartą SEB banko klientai kviečiami papildomai prisidėti kuriant vaikų gerovę – už kiekvieną jų atsiskaitymą kortele SEB bankas 1 centą iš savo lėšų skirs Išsipildymo akcijos fondui.

Per visus gyvavimo metus geros valios žmonės akcijai paaukojo jau beveik 25 mln. litų, taip padėdami dešimtims tūkstančių vaikų. Kaip ir kam jau pagelbėjo Išsipildymo akcija galima pamatyti ir specialiai sukurtame filme „Ačiū“.

Už geros valios žmonių paaukotas lėšas mažieji ligoniai ir likimo nuskriausti vaikai gavo reikalingą gydymą bei būtiniausią pagalbą. Vaikams buvo perkami vaistai, atliekamos operacijos, perkama medicininė įranga, gerinama buitis ir teikiama papildoma reabilitacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.