„Auksiniame balse“ karaliauja Deivis, krito Antanas Zakarauskas

Sekmadienio vakarą LRT muzikiniame projekte „Auksinis balsas“ virė išlikimo kova. Įvairių tautų folkloro muzikos vakarą daugiausiai simpatijų sulaukė čigoniškais ritmais sceną drebinęs Deividas Norvilas-Deivis, o su projektu atsisveikino Antanas Zakarauskas.

A.Zakarauskas iškrito iš projekto „Auksinis balsas“.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Zakarauskas iškrito iš projekto „Auksinis balsas“.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 16, 2014, 11:15 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 8:08 AM

Kartu su TV žiūrovais dalyvius vertino komisija – operos dainininkė Nomeda Kazlaus, smuikininkas Zbignevas Levickis, muzikologė Zita Kelmickaitė ir dirigentas Vytautas Lukočius.

Vakarą gruziniška daina „Lalebi“ pradėjo dainininkas Egidijus Sipavičius. Scenoje pasirodymo metu šoko Šorena Džianašvili.

„Jūs kaip tikras gruzinas – niekada nevaikšto vienas. Netrūko temperamento, atrodė tarsi būtumėt ne lietuvis“, - pakomentavo o N.Kazlaus. Jai antrino ir Z.Kelmickaitė.

Tačiau ne visus komisijos narius E.Sipavičius sugebėjo įtikinti. „Jums koją pakišo lietuviškas oras“, - pakomentavo ir vienintelis aukščiausio įvertinimo atlikėjui neskyrė V.Lukočius. Po gruziniško pasirodymo Šorena nuo scenos nenulipo, o liko kartu su Giedriumi Savicku vesti projekto.

„Aš niekada nevedžiau renginio su moterimi“, - džiūgavo G.Savickas už parankės laikydamas savo bičiulio Audriaus Bružo žmoną Šoreną.

Rokeris Povilas Meškėla atliko lietuvių liaudies dainą „Gieda gaideliai“. Scenoje sukosi ansamblio „Lietuva“ šokėjų pora, muzikantui pritarė kanklėmis, o visa komisija dainavo kartu. Tad nenuostabu, jog iš visų komisijos narių P.Meškėla gavo po 10.

„Apgailestauju, kad vilkinai laiką, kūrei roką, o galėjai jaunystėje. Džiaugiuosi, kad vidutiniame amžiuje patekai į šį projektą. Žodžiu, man trūksta žodžių“, - susižavėjimo neslėpė Z.Levickis.

Į „Auksinio balsto“ sceną Jurga Šeduikytė žengė su labai nuotaikinga suomiška daina „Ievan polkka“.

„Savo įrašą norėčiau nusiųsti draugams į Suomiją ir paklausti, ar jie ką nors suprato“, - šypsojosi V.Lukočius. Z.Kelmickaitė gyrė dainininkės talentą puikiai įsigilinti į atliekamus kūrinius. J.Šeduikytė irgi susišlavė visus keturis dešimtukus.

Deividas Norvilas-Deivis įsikūnijo į energingą roko ir čigoniškų ritmų „Gogol Bordello“ muzikantą. Daina „Pala Tute“ pavergė publiką.

„Neįsivaizduoju, kas būtų jei nusiųstume Deivį į taborą. Ji turbūt susprogdintų. Efektingas pasirodymas. Jūs visi taip gerai dainuojate, kad mes turime jums visiems dešimtukus rašyt“, - sakė Z.Kelmickaitė

„Jūs išspaudėte iš judesio viską, tačiau girdėjau pavargusio čigono prakalbėjimą“, - pakritikavo atlikėją N.Kazlaus.

„Gerokai padraskėte balsą. Toks ir turi būti čigono balsas, nes jam nuo ryto iki vakaro dainuoti reikia“, - Deivį užtarė V.Lukočius.

Kristina Jatautaitė uždainavo meksikietišką, mariachi muzikos žanro dainą. „Pasijutau tarsi meksikietiškame vakare. Puikiai perteikėte dainavimo manierą“, - sakė N.Kazlaus.

„Esu du kartus buvęs Meksikoje, o tokios moters neteko girdėti“, - pagyrė atlikėją V.Lukočius ir parašė 10, kaip ir kiti komisijos nariai.

„Liūdnų slibinų" vokalistė Aistė Lasytė, apsirengusi tarsi pirmykštis žmogus, uždainavo afrikietišką dainą. Po pasirodymo Z.Kelmickaitė pasiguodė, kad jai bus liūdna, kai diena pasibaigs. Nes tokie spalvingi dalyvių pasirodymai. „Beveik viską tobulai padarėte. Tiesa, sijonėlis galėjo būti trumpesnis“, - šyptelėjo V.Lukočius ir pasidžiaugė, kad Aistė visuomet išsirenka retus kūrinius.

Edgaras Lubys žiūrovus ir komisiją mėgino užburti lyriška lietuviška liaudies daina „Parbėg laivelis“.

„Smagu, kad Edgaras padainavo Klaipėdos krašto dainą. Šios dainos yra vienbalsės, atšiaurios. Net pajaučiau jūros skonį“, - Z.Kelmickaitė.

„Kadangi aš šiandien gintarinė mergaitė, tai gintariniam berniukui rašau 10”, - nusišypsojo N.Kazlaus, pasipuošusi masyviu gintariniu vėriniu.

Monika Liubinaitė atliko arabišką kūrinį „Habibi“. „Puikiai sujungėte europietišką eleganciją ir rytietišką aistrą“, - po pasirodymo sakė Z.Levickis.

„Pradedate kartotis, kūno judesiai tokie patys“, - šiek tiek sukritikavo Moniką V.Lukočius ir vienintelis iš komisijos narių skyrė jai 9 balus. Tuo tarpu visi kiti parašė po dešimtuką. Antanas Zakarauskas į sceną žengė paskutinis su Australijos liaudiška daina „Waltzing Matilta“, kuri yra vadinama neoficialiu šios šalies himnu. Apie Australijos lietuvius filmą sukūrusi Z.Kelmickaitė neslėpė simpatijos šiai dainai ir pirmą kartą šiam A.Zakarauskui skyrė 10.

„Gražiai padainavote“, - pagyrė Antaną N.Kazlaus ir taip pat skyrė aukščiausią balą. Užtat V.Lukočiaus pasirodymas nesužavėjo ir A.Zakarauską jis įvertino tik septyniais balais.

Komisijos balsavimas lėmė, kad maksimalų balų skaičių – po 40 – surinko penki atlikėjai – J.Šeduikytė, P.Meškėla, K.Jatautaitė, A.Lasytė ir E.Lubys.

Pirmąją vietą, surinkęs 18 585 žiūrovų balsus, pelnė D.Norvilas-Deivis. A.Lasytė surinko 18 099 balsus, A.Zakarauskas – 12 553 balsus. Tačiau tai šio atlikėjo neišgelbėjo, nes galutinėje lentelėje A.Zakarauskas užėmė paskutinę vietą. Tai reiškia, kad jis turėjo palikti projektą.

Galutinė vakaro lentelė, susumavus žiūrovų ir komisijos balsus, buvo tokia:

1. Deivis Norvilas 149 balai.

2. Aistė Lasytė 149 balai.

3. Monika Liu 133 balai.

4. Jurga Šeduikytė 132 balai.

5. Edgaras Lubys 131 balai.

6. Kristina Jatautaitė 105 balai.

7. Povilas Meškėla 103 balai.

8. Egidijus Sipavičius 84 balai.

9. Antanas Zakarauskas 83 balai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.