Aleksandras Vasiljevas: „Lietuva – rojaus kampelis žemėje“

Lietuvoje vis dažniau sutinkamas vienas garsiausių pasaulio mados istorikų Aleksandras Vasiljevas negaili komplimentų mūsų šaliai. „Aš dievinu Lietuvą. Be jokio melo visiems taip sakau. Lietuva turi tokių dalykų, kurių Jūs patys nevertinate“, – TV3 laidai „VIP“ prisipažino žinomas vyras.

A.Vasiljevas.
A.Vasiljevas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 18, 2014, 9:50 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 5:38 AM

Kas A. Vasiljevą taip žavi Lietuvoje? „Tai – grynas oras. Tai tokia unikali ekosistema, kad aš tiesiog dievinu kiekvieną dieną, praleistą Lietuvoje. Aš galiu kvėpuoti pilna krūtine. Čia gyvenantys žmonės prie to pripratę ir mano, kad tai yra normalu. Čia labai teisingi maisto produktai – labai geri pieno produktai – varškė, sūriai, mėsos produktai. Čia atrodo visiems normalu, o tie, kas pagyveno Rusijoje, tai įvertins, nes Jūsų prekės – aukščiausios kokybės“, – vardino „VIP“ svečias.

Kuriamam mados istorijos muziejui A. Vasiljevas taip pat pasirinko Lietuvą, Vilnių. „Aš patenkintas, čia man patinka viskas. Vitrinos, lankytojų skaičius, manekenai, kurie man priklauso, aš juos atsivežiau. Džiaugiuosi kolekcijomis ir galimybe pasirodyti visoje Lietuvoje. Mano parodos vyksta ne tik Vilniuje, bet ir Kaune, Šiauliuose, vyks Palangoje – Tiškevičių rūmuose, kur dabar muziejus. Ten pristatysiu du kostiumus“, – intrigavo mados istorikas.

Vertindamas pastaruoju metu paaštrėjusius Rusijos santykius su kaimynais, „VIP“ svečias buvo diplomatiškas: „Dabar bus didelė paroda Maskvoje, GUM prekybos centre, Raudonojoje aikštėje. Ten bus šimtas kostiumų. Aš jų neparodysiu Lietuvoje – publikai kolekcija bus neįdomi, nes ten tarybinių žvaigždžių kostiumai. Žmonės nenorės į juos žiūrėti. Ir aš nieko neerzinsiu. Aš nerodysiu Lietuvai Alos Pugačiovos ir Irinos Alegrovos suknelių. Tikrai. Nerodysiu ir Nikolajaus Baskovo kostiumo ar Filipo Kirkorovo.“

O ką mados istorikas galvoja apie įgimtą stiliaus supratimą bei apie kone visose gyvenimo srityse šiais laikais išsikerojusį seksualumą? Atsakymai – šį, antradienio, vakarą 21.00 val.

Negana to, „VIP“ komanda patenkins žiūrovų smalsumą, pateikdama išskirtinius kadrus iš bene garsiausio Lietuvos dizainerio Juozo Statkevičiaus kolekcijos pristatymo dūzgių: ką apie savo sūnaus kūrybą mano dizainerio mama Vanda? Kurią suknelę išsirinktų stilistė Asta Valentaitė? O Ką apie dizainerio kūrybą galvoja verslininkė Daina Bosas?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.