Cerebrinio paralyžiaus kaustomi vaikai sulauks pagalbos

Jau dvyliktus metus gyvuojanti TV3 ir SEB banko organizuojama „Išsipildymo akcija“ šiemet kviečia padėti cerebriniu paralyžiumi sergantiems likimo nuskriaustiems vaikams.

Lukas.
Lukas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 18, 2014, 10:58 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 5:14 AM

Vienuolikmetis Lukas, šių metų akcijos mažasis herojus yra labai linksmas ir protingas vaikas. Deja, jo kūną kausto cerebrinis paralyžius. Į sanatoriją berniukas pateko kartu su bronchine astma sergančia sese tuomet, kai jų mama buvo paguldyta į ligoninę dėl išsekimo.

Viena šešis vaikus auginanti ir labai sunkiai pragyvenanti moteris jau grįžo iš gydymo įstaigos. Du vaikai ant rankų, du mokykloje ir dar du sanatorijoje. „Jau laukiu kada visi sugrįš, ypač pasveikęs Lukutis“, – atsiduso mama. Tačiau kol kas Lukutis daugiausia guli sanatorijos lovoje. Jis negali nei vaikščioti, nei apsitarnauti. Jo savarankiškumo ugdymui reikia treniruoklio, daugiafunkcinio neįgaliojo vežimėlio, darbo kėdutės, specialaus kompiuterio ir papildomo sanatorinio gydymo.

Ilgesingais vakarais Lukas klausosi sesės skaitomų pasakų, kuriose nėra neįmanomų dalykų. Kuriose galima visur keliauti, nepaisant fizinės negalios. Visi kartu mes galime mažajam Lukui, o kartu ir daugybei kitų jo likimo vaikų, parodyti, kad stebuklų būna ne tik pasakose. Paaukoję vos kelis litus galime sukurti jiems gražesnį pasaulį ir padėti greičiau sveikti.

Šių metų „Išsipildymo akcijai” galima aukoti telefonu: 1890 (auka 2 litai), 1891 (auka 5 litai), 1892 (auka 10 litų). Visas aukas prižiūri audito kompanija „Grant Thorton Rimess Baltic“.

Šiemet pirmą kartą SEB banko klientai kviečiami papildomai prisidėti kuriant vaikų gerovę – už kiekvieną kliento atsiskaitymą kortele SEB bankas 1 centą iš savo lėšų skirs „Išsipildymo akcijos” fondui.

Šiemet „Išsipildymo akcija” pristatys net septynias herojukų istorijas ir kvies padėti ir jiems, ir kartu daugybei kitų mažųjų ligoniukų.

Per visus „Išsipildymo akcijos“ gyvavimo metus geros valios žmonės akcijai paaukojo jau beveik 25 mln. litų, taip padėdami dešimtims tūkstančių vaikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.