Rolando Skaisgirio herojai lanko kandidatus į Vilniaus merus

Įvertinęs subtilų pirmų šešių serijų skaitomumą, serialo „Vilniaus sostinė“ prodiuseris Rolas nusprendė pasikalbėti su bičiuliu – senokai matytu serialo režisieriumi Skaisgiriu, apie kurį pastaruoju metu sklando įvairiausios legendos: pradedant tuo, kad jis nori tapti Kazlų Rūdos meru, baigiant visai nejuokingais gandais, kad NASA mokslininkai atrinko jį tarp keturių pirmųjų pasaulio gyventojų, kurie išsilaipins ir apsigyvens Marse. Be galimybės sugrįžti.

R.Skaisgirys bando keisti savo tekstinio serialo žanrą.
R.Skaisgirys bando keisti savo tekstinio serialo žanrą.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 18, 2014, 10:04 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 5:38 AM

Norėdamas išsiaiškinti, kas yra kas, Rolas pasikvietė bičiulį jųdviejų taip mėgstamam užsiėmimui – lipdymui iš plastilino. Rolas kaip mat atkreipė dėmesį, kad šįkart Skaisgirys lipdė ne drambliukus, kuriuos labai vertino jo žmona ir iš esmės tik dėl to sutiko už jo tekėti, o keistą bokštą, nuo kurio visą vakarą neatitraukė akių. Beje, jei kam įdomu, pats Rolas, kaip visada, lipdė paukščius. Iš pirmo žvilgsnio – sakalus. Iš antro – taip pat sakalus. Nuo savęs nepabėgsi, taip sakant.

Tekstinis serialas „Vilniaus sostinė“.

VII serija. Komedija? Tragedija? 

1 scena

PRODIUSERIS ROLAS: Žinai, tu nesusierzink, bet man atrodo, kad reikėtų keisti serialo žanrą.

REŽISIERIUS SKAISGIRYS: Sunku kažką keisti, kai to, ką nori keisti,  nėra.

PRODIUSERIS ROLAS: Tu vėl apie politiką?

REŽISIERIUS SKAISGIRYS: Ne, aš apie serialą. Mes neturime žanro.

PRODIUSERIS ROLAS: Nu bet tu sakei, kad čia bus kažkokia abstrakcijos... Absurdo... Na...

Režisierius Skaisgirys visuomet kiek nuliūsdavo, girdėdamas, kad jo bičiuliui Rolui trūksta platesnio matymo ir gilesnio mąstymo.

REŽISIERIUS SKAISGIRYS: Absurdo drama.

PRODIUSERIS ROLAS: Va, va, šita, jo.

REŽISIERIUS SKAISGIRYS: Ne, iki to mes dar nepriaugome. Bet būkime kantrūs. Pagyvenkime dar šiek tiek tragedijoje.

Prodiuseris Rolas linktelėjo, tarsi suprasdamas, ką jo bičiulis turi galvoje. Bet ką jis išties turėjo galvoje?

REŽISIERIUS SKAISGIRYS: Aš žinau, kas tau neduoda ramybės. Taigi, atsakau neklausiamas – į Marsą tikrai neskrisiu. Turiu idėjų ir Žemėje.

Prodiuseris Rolas įtariai nusišypsojo. Mėgindamas sau pačiam įrodyti, kad gilesnio matymo jam netrūksta, Rolas įsidėmėjo žodį „žemė“ ir susiejo jį su gandais apie Kazlų Rūdą. „Juk rūda išgaunama iš žemės! O ką tai reiškia? Kad mano bičiulio planai Žemėje – tai planai Kazlų Rūdoje!“, – galvojo sau Rolas, tiesindamas sakalo snapą.

PRODIUSERIS ROLAS: O ką tu manai apie...

REŽISIERIUS SKAISGIRYS: Jeigu nori, galime pamėginti su komedija. Vieną seriją. Matysime, kaip pavyks.

Prodiuseris Rolas, praeityje dirbęs su tokiomis komedijomis kaip „Mylimi“, „Vyrai geriau sako tiesą“ ir „Iškviesta meilė“, to ir telaukė. Jis labai apsidžiaugė, kad bičiulis nusprendė keisti režisūrinę žiūrą (eina sau, kokį čia žodį parašiau – aut. past. iš scenaristo Rolando) ir pamėginti nufilmuoti kelias komedijai tinkančias scenas.

PRODIUSERIS ROLAS: Tai tikrai bus geriau! Pamatysi. Komedija yra komedija, taip sakant. Žmonėms reikia komedijos.

Režisierius Skaisgirys visada žinojo, kad jo bičiulis Rolas kartais nežino, ko reikia žmonėms. Bet šįkart nusprendė nesiginčyti. Tegul viskas paaiškėja savaime.

PRODIUSERIS ROLAS: Žiūrėk, o ką tu čia lipdai visą vakarą? Kas čia per bokštas? Tipo savivaldybės pastatas? Tipo ir tu nori turėti savo dangoraižį? Nu, kaip tikras meras. Ne?

REŽISIERIUS SKAISGIRYS: Ne, čia žirafa. Artėja mūsų metinės. Padovanosiu. Jai tai turėtų patikti.

Abu vyrai ir vėl palinksta prie savo rankdarbių. Prodiuseris Rolas įsidėmi žodį „jai“, kuris neleidžia abejoti, kad metinės – ne judviejų, prie stalo sėdinčių bičiulių, o Skaisgirio ir jo žmonos, kurią Rolas slaptai pravardžiuoja „žirafa“.

2 scena.

Kitos dienos rytas. Režisierius Skaisgirys ir serialo scenaristas Rolandas, pasidavę prodiuserio Rolo spaudimui dėl naujo serialo žanro, stovi prie vienos partijos būstinės ir mato, kaip kandidatas Luckas, užsidėjęs 3D akinius, laksto su kalaviju, rėkdamas, kad nugalės. Po trijų valandų nusiėmęs akinius, Luckas mato, kad slibino nėra. Tačiau jam sunku tuo patikėti, todėl jis vėl užsideda 3D akinius ir patenka į kitą realybę. Galbūt tik joje jis turi galimybę kažką nugalėti. Bent jau save patį.

REŽISIERIUS SKAISGIRYS: Ką aš galiu pasakyti? Juokinga, bet nelabai.

Scenaristas nesiginčija.

3 scena.

Popietė. Režisierius Skaisgirys ir serialo scenaristas Rolandas stovi prie kitos partijos būstinės ir mato, kaip kandidatas Mašius, užsidėjęs 3D akinius, apžiūrinėja savo raumenis. Galbūt dėl to, kad neseniai dalyvavo televizijos projekte „Tikri raumenys“. Po trijų valandų nusiėmęs akinius, Mašius mato, kad jokių raumenų nėra. Tačiau jam sunku tuo patikėti, todėl jis vėl užsideda 3D akinius ir patenka į kitą realybę. Galbūt tik joje jis turi galimybę turėti tikrus raumenis? Deja, bet nelabai.

REŽISIERIUS SKAISGIRYS: Juokinga, bet negražu juoktis.

Scenaristas nesiginčija.

4 scena.

Vakaras. Režisierius Skaisgirys ir serialo scenaristas Rolandas stovi prie trečios partijos būstinės ir mato, kaip partijos patriarchas, pasistatęs du jaunus kandidatus, nuima nuo jų 3D akinius ir sugrąžina į realybę, vartodamas jam gana nebūdingą žodį „malakasosai“. Abu kandidatai supranta, kad šioje realybėje viskas ne taip paprasta. Iš kažkur netikėtai pasirodo buvęs kandidatas į kandidatus Bantas Omėnas, bet operatorius jo nefilmuoja, nes visgi sutarta, kad dabar – komedija, o ne tragedija.

REŽISIERIUS SKAISGIRYS: Na, šiek tiek juokinga, bet vis tiek nejuokinga.

Scenaristas nesiginčija.

5 scena.

Režisierius Skaisgirys grįžta namo. Iš kišenės išsitraukia žirafą ir padovanoja žmonai. Ši, supratusi, kad vyras išties turi ambicijų Žemėje ir netgi namus ketina paversti miesto ir jo statinių planavimo vieta, išplečia akis ir dėbteli piktoku žvilgsniu.

ŽMONA: Labai juokinga!

Septintos serijos pabaiga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.