Atsisėdęs į karinį šarvuotį Saulius Siparis išsigando

„Mane apėmė toks jaudulys, kokį sunku nupasakoti žodžiais. Visa tai reikia patirti pačiam, kad suprastum, ką tai reiškia. Nervai vis dėlto buvo stipresni už blaivų protą. Man tikrai buvo baisu. Valdyti tokį aparatą teko pirmą kartą gyvenime“, – bandydamas atgauti kvapą įspūdžiais apie karinio šarvuočio vairavimą dalijasi aktorius Saulius Siparis.

Nors aktorius filmuojasi veiksmo filmuose, kuriuose netrūksta nei ginklų, nei karinės atmosferos, dalyvauti projekte „Pavojingas ginklas“ jam buvo baisu.<br>Stopkadras
Nors aktorius filmuojasi veiksmo filmuose, kuriuose netrūksta nei ginklų, nei karinės atmosferos, dalyvauti projekte „Pavojingas ginklas“ jam buvo baisu.<br>Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 19, 2014, 9:35 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 1:40 AM

Aktorystės meną puikiai valdantis S.Siparis dalyvavo lrytas.lt projekte „Pavojingas ginklas”. Didžiausia staigmena žinomo aktoriaus laukė vos įlipus į šarvuotį. Veiksmo filmuose vaidinęs S.Siparis ėmė dairytis vairo, kuriuo suvaldytų tanką.

„Šarvuotyje nėra vairo. Jis valdomas vadelėmis“, – paaiškino instruktorius, demonstruodamas karinės transporto priemonės valdymo ypatumus. Aktorius prisipažįsta, kad kliūčių ruožas teko nelengvas: „Iki šiol man teko vaidinti ne viename filme, kur buvo karinių scenų. Ir nors filmuojantis netrūko nei veiksmo, nei ginklų, nei karinės atmosferos, kine viskas vyksta kur kas paprasčiau nei realybėje. Kai pamačiau, kokias kliūtis teks įveikti – trijų metrų gylio duobes, betonines užkardas, neslėpsiu – pasidarė tikrai baisu.“

Kino žvaigždės pasirodymą viename sudėtingiausių kliūčių ruožų stebėjęs vyriausiasis seržantas Saulius Kisieliauskas prisipažino netikėjęs, kad aktorius suvaldys šarvuotį iš pirmo karto. Pasak karininko, S.Sipariui buvo paruoštas specialus kliūčių ruožas, skirtas karinio šarvuočio vairuotojams egzaminuoti.

„Aš iš tikrųjų buvau sužavėtas. Saulius puikus mokinys, aš jį bandžiau stabdyti, tačiau jis neklausė. Jis veržėsi į priekį, jam reikėjo ugnies, žaibų. Iš tikrųjų šaunu, galiu tik pagirti tokį puikų mokinį“, – pagyrų negailėjo S.Kisieliauskas.

Pamatyti, su kokiais sunkumais kariniame poligone susidūrė S.Siparis ir įvertinti aktoriaus sugebėjimus netikėtumų pilname kliūčių ruože galite peržiūrėję naująją projekto „Pavojingas ginklas“ seriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.