Iššūkis: V.Radzevičius ir E.Lapinskas ruoš maistą jachtoje

„Atostogos – vienas geriausių ir maloniausių dalykų gyvenime! Neslėpsiu, vos tik vienos atostogos baigiasi, kone iš karto imu svajoti apie kitas, juk kai atostogaujame, ne tik ilsimės, bet ir patiriame, ragaujame, o svarbiausia – atrandame daugybę naujų skonių“, – pasakojo TV3 laidos „Beatos virtuvė“ autorė ir vedėja Beata Nicholson.

Laida „Beatos virtuvė“ buvo filmuojama laive.
Laida „Beatos virtuvė“ buvo filmuojama laive.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 21, 2014, 12:38 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 10:37 PM

Beata kviečia į gurmanišką kelionę po savo atostogų prisiminimus ir siūlo išbandyti iš kelionių parsivežtus receptus – kulinarinės viešnagės Portugalijoje įkvėptas salotas su lašiša ir aštrių kalmarų užkandį su saldžiarūgščiais agurkais. Taip pat laidoje TV3 žiūrovų lauks reportažas apie maisto gaminimo ypatumus keliaujant aplink pasaulį jachta.

Beata kalbins net du žinomus kulinarus – žurnalistą, keliautoją ir receptų knygos autorių Vytarą Radzevičių bei vieno sostinės restorano savininką, šefą Egidijų Lapinską. Abiejų šių vyrų laukia iššūkis – kelias savaites jie ruoš valgį aplink pasaulį keliaujančios jachtos „Reliant 59“ įgulai. Ši jachta per septynerius metus pasiryžo įveikti Jules‘io Verne‘o romane „Kapitono Granto vaikai“ aprašytą maršrutą – apiplaukti aplink pasaulį. „Iki šiol esu tik pjaustęs sumuštinius pripučiamoje guminėje valtelėje“, – šypsodamasis prisipažino Vytaras, o Egidijus sakė, kad į kelionę neims nei receptų knygos, nei ypatingos įrangos: „Su manimi bus tik mano peiliai, o visa kita – absoliuti improvozacija! Galbūt gįžęs ir savo restorano klientams pasiūlysiu ką nors iš kelionėje atrastų valgių.“

Gaminti maistą jachtoje (ypač – per štormą) nėra paprasta, sakė ir jachtos kapitonas Darius Vinkevičius: „Žmogus, kuris atsakingas už kambuzą, turi ne tik skaniai gaminti, bei ir turėti akrobatinių sugebėjimų. Čia panašiai kaip stovėtum ant lyno ir bandytum ką nors pagaminti, nes čia ir pusiausvyrą reikia laikyti, dažnai viena ranka yra užimta, nes reikia prisilaikyti, laivas svyruoja, būna, kad ir puodai skraido.“

„Beatos virtuvės“ laidoje Vytaras ir Egidijus paruošė po išskirtinį valgį, įkvėptą svajonių apie kelionę jachta. Išmoksime, kaip per kelias minutes išsikepti Vytaro krevečių blynelių bei pasidaryti Egidijaus salotų su mangais ir kokoso pieno padažu.

Be to, kartu su Beata Vytaras ir Egidijus plaukė Kauno mariomis, tad laida atskleidė, kaip Atlanto vandenyno bangas skrodžia lietuvio rankomis pastatyta jachta ir kaip šioje grandiozinėje kelionėje gali dalyvauti kiekvienas.

Jaunųjų šefų rubrikoje Aistė iš Kauno mokė, kaip išsikepti pačių skaniausių žagarėlių. Kodėl pačių skaniausių? Nes Aistės žagarėlius mielai valgo visa didelė šeima – tėtis, mama, du broliai ir dvi seserys.

Atostogų nuotaikos ir kelionių bei atradimų skonių kupina „Beatos virtuvė“ – jau šį šeštadienį 10.30 val. per TV3.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.