„Auksinio balso“ duetų vakare triumfavo E. Lubys ir G. Vaitkutė

Kartu su televizijos žiūrovais „Auksinio balso“ dalyvius vertino komisija – operos dainininkė Sigutė Stonytė, muzikologė Zita Kelmickaitė, dirigentai Vytautas Lukočius ir Modestas Pitrėnas.

Daugiausia komisijos ir žiūrovų balsų surinko E.Lubys ir G.Vaitkutė.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiausia komisijos ir žiūrovų balsų surinko E.Lubys ir G.Vaitkutė.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 22, 2014, 11:50 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 8:43 PM

Kartu su televizijos žiūrovais „Auksinio balso“ dalyvius vertino komisija – operos dainininkė Sigutė Stonytė, muzikologė Zita Kelmickaitė, dirigentai Vytautas Lukočius ir Modestas Pitrėnas.

Laidos vedėjai Arūnas Sakalauskas ir Giedrius Savickas pranešė, kad Povilas Meškėla dėl ligos nebegali dalyvauti šiame konkurse.

„Žmogus planuoja, o Dievulis savaip sudėlioja“, – reportaže liūdnai sakė P.Meškėla. Jo liga virto dar viena galimybe praėjusį sekmadienį iš konkurso iškritusiam Antanui Zakarauskui. Jis grįžo į šou. A.Zakarauskas su Inga Valinskiene atliko Freddy Cole dainą „I loved You“. Tačiau pora susilaukė nemažai kritikos.

„Jūsų balsuose pritrūko ilgesio ir nostalgijos. Apie meilę dainavote per daug lengvabūdiškai. Dar nesate subrendę tokiam jausmui. Man pasirodė, kad dėl pasibaigusios meilės jūs neišgyvenate“, – sakė M.Pitrėnas, poros pasirodymą įvertinęs 8.

„Mizanscena dviprasmiška, ji turėjo būti kitokia. Trūko harmonijos ir tai mane trikdė“, – pritarė S.Stonytė.

„Antanas gali būti rimtas konkurentas Arūnui Valinskui. Bet balsai galėjo skambėti ir geriau“, – teigė Z.Kelmickaitė, dainavimą įvertinusi devynetu. A.Zakarauskas ir I.Valinskienė surinko 33 komisjos balus.   

Kelis savaitgalius iš eilės puikiai pasirodęs Deivis Norvilas į sceną kilo su Eduardu Kaniava. Jie pasirinko kūrinį „Amžina meilė“.

„Kaip smagu, kai scenoje – mokinys ir mokytojas. Kaip malonu matyti nesenstantį profesorių ir jo muzikinį sūnų“, – džiaugėsi Z.Kelmickaitė. 

„Klausiausi jūsų dueto ir širdis virpėjo iš džiaugsmo bei laimės, – žavėjosi S. Stonytė. – Profesorius buvo profesionalus, kaip visada. O Deivis – nuoširdus iki kaulų smegenų.“ 

Deivis ir E.Kaniava pelnė 39 komisijos balsus. Vienintelis V.Lukočius šios poros pasirodymą įvertino devynetu. 

Praėjusį savaitgalį priešpaskutinę vietą užėmęs Egidijus Sipavičius į talką pasikvietė Rūtą Ščiogolevaitę. Jie atliko lietuviškąją kūrinio „Quando, quando, quando“ versiją.

„Buvo tikras, labai gražus duetas. Šis žavus lovelasas net Rūtą pastatė į nepatogią padėtį. Ji taip stengėsi nuleisti akytes, o Egidijus ją žvilgsniu tik smeigė ir smeigė“, – komplimentų negailėjo Z.Kelmickaitė. Jai labai patiko ir atlikėjai, ir jų sceninė išraiška. 

"Nostalgiškas ir sterilokas duetas, – įvertino S.Stonytė. – Už tą sterilumą vertinu devynetu.“ 

„Rūtos balsas – rudeniškas, kaip lapų šnarėjimas. Tačiau man pritrūko skambesio“, – kritikos duetui negailėjo ir V.Lukočius. 

„Kūrinys skambėjo paprastai – taip, kaip ir turi skambėti“, – jam prieštaravo M.Pitrėnas, dueto pasirodymą įvertinęs 10 balų. Iš viso ši pora  surinko 38 komisijos balus.   

Šeiminis duetas – Jurga Šeduikytė su savo vyru aktoriumi Vidu Bareikiu scenoje pasirodė vienais apatiniais, kūnus išdažę Kanados vėliavos spalvomis – balta ir raudona. Jie atliko dainą „Trys Kanados".   „Jeigu ne tie klevo lapai, pamanyčiau, kad tai du lenkai, nerandantys Aušros vartų“, – šmaikštavo vienas šou vedėjų G.Savickas.

34 metų J.Šeduikytė pritrenkė žiūrovus ne tik originaliu sceniniu įvaizdžiu, bet ir tobula figūra. Šešerių metų sūnų Adą auginanti moteris pademonstravo išpuoselėtą ir ištreniruotą savo kūną.

„Pirmasis šį vakarą pasirodymas, kuriame buvo etiudas ir mizanscena, – pastebėjo Vytautas Lukočius. – Užvaldė ir tekstas, ir vaizdas.“

„Dainelė monotoniška, – įvertinoS.Stonytė. – Bet žavi jūsų gebėjimas pritraukti dėmesį.“ 

„Talentinga jauna šeima. Jie niekada nebus nuobodūs, – įvertino Z. Kelmickaitė. – Jeigu pradėčiau skaičiuoti, kada kokios gaidos jie neišdainavo, būčiau juokinga."

Komisija  šio dueto pasirodymą įvertino 39 balais. 

Monika Liu į sceną kilo kartu su Vaidu Baumila. Jie atliko dainą „Somebody to Love“.

„Man labiau imponavo V.Baumila, kuris sukūrė įspūdingą personažą ir nuo jo neatitrūko“, – vertino S. Stonytė.

„Monikos norėčiau paprašyti, kad dainuotumėte ne tik angliškai. Publika jus labiau mylėtų“, – sakė V.Lukočius.

„Jeigu iš jūsų lūpų išskristų lietuviškas paukštelis, būtų tikrai labai gražu“, – pritarė Z.Kelmickaitė. Studijoje pasigirdo nepasitenkinimo murmesys ir švilpimas.   

„Tai reakcija žmonių, suprantančių angliškai“, – replikavo G.Savickas.

Šio dueto pasirodymą komisiją įvertino 38 balais. 

Viena iš konkurso lyderių, grupės „Liūdni slibinai“ solistė Aistė Lasytė į talką pasikvietė grupę „Baltasis kiras“. Jie atliko dainą „Lūpytės“.

„Dainelė paprasta, bet ne prasta“ – įvertino V.Lukočius. Tačiau kiti komisijos nariai šiam duetui buvo daug griežtesni.  

„Šiuo pasirodymu apiplėšėte ir save, ir konkursą“, – kritikos negailėjo M.Pitrėnas. Jam pritarė V.Lukočius, kuriam daina pasirodė visiškai neįdomi. 

„Jūsų balsas buvo pavargęs ir rėkiantis, – A.Lasytei rėžė S.Stonytė. – Juk esate aktorė, todėl reikėjo paieškoti išraiškingesnių mizanscenų.“

Duetas surinko 35 komisijos balus. 

Edgarui Lubiui jo dainą „Laivai nutols“ padėjo atlikti grupės „Bekešo vilkai“ solistė Girmantė Vaitkutė. Visi komisijos nariai dueto pasirodymą įvertino dešimtukais.  

„Labai melodinga, graži, gaivi daina. Galėtų būti Klaipėdos himnas“, – susižavėjimo neslėpė Z.Kelmickaitė. 

„Daina paprasta, tačiau nepaprastai atlikta“, – įvertino M.Pitrėnas“. 

Kristina Jatautaitė su Ruslanu Kirilkinu sudainavo Lino Adomaičio kūrinį „Saulės pėdomis“.

„Mes nugalėsime“, – prieš pasirodymą ryžto nestokojo Ruslanas. 

„Mane sužavėjo sodrus Kristinos balsas. O Ruslaną kur dėsi – jis visur tinka, – duetu žavėjosi Z.Kelmickaitė. – Aistringa, žavu, tauru.“

„Kiekvienas atskirai esate stiprūs. Tačiau jūsų duetui pritrūko katarsio“, – nesutiko M.Pitrėnas. 

Duetas surinko 39 komisijos balus. 

Komisijos ir žiūrovų balai po šio „Auksinio balso“ etapo:

1. Edgaras Lubys (komisija - 40, žiūrovai - 23795)

2. Deivis Norvilas (komisija – 39,  žiūrovai – 21321)

3. Aistė Lasytė (komisija  – 35, žiūrovai – 16542)

4. Jurga Šeduikytė (komisija - 39, žiūrovai - 14912)

5. Antanas Zakarauskas (komisija, - 33, žiūrovai - 14430)

6. Monika Liu (komisija - 38,  žiūrovai -13596)

7. Kristina Jatautaitė (komisija - 39, žiūrovai - 12119)

8. Egidijus Sipavičius (komisija - 38, žiūrovai - 6016)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.